Kalifornai ügyintézés - meghatalmazás


MSimon # 2019.06.26. 09:30

Kedves Fórum!

Idős apai nagynéném egyedül él Kaliforniában, Los Angelestől kb. 2 órás autóútra délre. Mentális állapota az elmúlt hetekben romlani kezdett.

Aggódunk a helyzete miatt, és hamarosan ki is utazunk hozzá. Addig azonban szeretném megtudni, hogy testvéremmel hogyan érhetjük el azt, hogy egy egészségügyi intézmény felvegye és kivizsgálja? Majd hogyan intézhetjük el, hogy akár social worker, akár szakápoló látogassa, gondozza, amíg az szükséges?

MI egy-két hétig lennénk ott, amíg remélhetőleg rendeződnek, vagy a számára jó mederbe terelődnek a dolgok.

Jelenlegi háziorvosa titkárságától azt tudtam meg, hogy power of attorney dokumentummal kaphatok a háziorvoshoz időpontot. Ahhoz azonban az kell, hogy az ügyvéd és a nagynéni egy helyen legyenek, ami azért problémás, mert többórás útra nem vinnénk. Ezért keresek olyan ügyvédet, aki lehetőleg magyarul is tud amellett, hogy közel van hozzá, vagy hajlandó odautazni.

Köszönettel veszek minden olyan hozzászólást, amely hasonló helyzetben szerzett, most felhasználható tapasztalatot ír le, de elsősorban ügyvédet keresek, aki ennek a helyzetnek a rendezésében segíteni tud.

A helyzet másik aspektusa a végrendelet. Úgy tudjuk, van egy végrendelete, amelyet azonban nagynénénk szeretett volna megsemmisíteni, vagy megváltoztatni, de de ügyvédje útján ezt nem tudta eddig megtenni, mert az ügyvéd - tudomásunk szerint - nincsen olyan állapotban, hogy tevékenységét folytathassa.

Tehát ha ebben is közre tudna működni egy magyarul is tudó, helyi hatáskörrel rendelkező ügyvéd, az lenne nekünk a legjobb.

Előre is köszönet a javaslatokért.

MSimon