Közmű lopása


B.Mono # 2019.08.08. 19:20

Kedves Fórumozók!

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy ez év április 4-én írtunk alá ingatlan adásvételi szerződést. A hölgy akitől vettük a volt férjétől örökölte, aki pár hónappal előtte elhunyt. Fundamenta hitelfolyósítás végett kulcsátadásra június 11-én került sor. Az nap átírtuk a közüzemnél a mi nevünkre a szolgáltatást. Egy héttel ez után, június 18-án elvitték az összes közmű mérőóráját, mivel az elhunyt minden közművet szabálytalanul vételezett (lopott). Mindenhol elismerték, hogy a felelősség nem minket terhel, hanem az eladót/örököst. Azonban míg az áramszolgáltató intézkedik, a gázt még nem tudtuk elkezdeni, addig a vízszolgáltató nem hajlandó minket visszakötni, pedig az volt a feltétel, hogy a lopott csövet megszüntessük. Ez meg is történt de arra hivatkoznak, hogy addig nem kötnek vissza minket míg az eladó/örökös a büntetés teljes egészét meg nem fizeti.
Kérdésem ahhoz kapcsolódna, hogy ilyenkor mi a teendő? A ki-, és visszakötés díját már kifizette, egyedül a kötbér megfizetése nem történt meg részéről több felszólítás után sem. Sajnos a hölgy velünk nem beszél, nem veszi fel a telefont, nem hajlandó találkozni.
Van esetleg valami módja annak, hogy mi vissza kapjuk a vizet úgyis, hogy még a nem minket terhelő büntetés nincs kifizetve?

Segítő válaszokat nagyon köszönöm!

Üdv. Mónika