Skrizófrén,pánikbeteg szomszéd


Traffic # 2019.11.05. 17:25

T. CsotiBernadett95!

Ha a fenyegetés, mely szerint a szomszéd elvágja az Ön torkát, Önben komoly félelmet kelt, alkalmas a zaklatás bűncselekmény megállapítására.
A büntetőeljárás csak magánindítványra indul és az elkövetéstől számított 30 napon belül kell feljelentést tenni emiatt a rendőrségen. Már ha ügyet szeretne ebből.

A zaklatás:
Btk. 222. § (2) bekezdés a) pont:
Aki félelemkeltés céljából mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget,vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A személy elleni erőszakos és büntetendő cselekmény jelen esetben a testi sértés, azaz a torok elvágása.

CsotiBernadett95 # 2019.11.03. 08:17

Jó napot kívánok ! Szegeden egy társasházban élünk.Közvetlen a mellettünk lévő szomszéd (anya-lánya) lakik.A lány,aki olyan 35-40éves lehet kezeletlen skrizófrén ,pánikbetegsége van.Ebben a lakásban és újabban a lépcsőházban,közvetlen a bejárati ajtónk előtt a pánikbeteg/skriófrén nő veszekszik,kiabál,őrjöng.Saján ajtaját rugdossa stb stb....A beteg hölgy teljesen tudatánál van,tudja mit csinál.Az anyja korábbi elmondása szerint nem szedi a gyógyszereit,agresszív.Rendőröket többször kihívtuk,mert a lépcsőházba megy a vita,de nagyon ők se tudnak mit csinálni.A beteg szomszéddal sajnos odáig fajult a dolog,hogy fenyegetőzik,hogy elvágja a torkunkat.Ebben a helyzetben,mi mint közvetlen szomszéd,mit tudunk tenni.Kihez lehet fordulni?? Kérem segítsenek,mert teljesen tanácstalan vagyok.