Elviselhetetlen szag


Kandúrbandi # 2020.05.16. 20:21

Én pont most voltam így vele, hogy egy kis faluban elkezdtem házakat nézni, olcsó is volt, nagyon megtetszett, mígnem az egyik háznál mikor nézelődtem megcsapott a trágyaszag. Na eszembe is jutott egyből, amit elfelejtettem addig. És emellett ott van még a téli szmog, ami egyesek tüzelési szokásaiból adódik faluhelyen. Sajnos ezeket a szagokat mindig bele kell kalkulálni, mielőtt falura költözik az ember.

SolnesM # 2020.04.14. 20:21

Nos 1986 voltam Hollandiában … a csernobili katasztrófa idején. Mikor átléptük a hollandus határt azonnal megcsapott szarszag. Voltunk ott vagy 12 napot. A végén már megszoktuk. előkelő presszó teraszán tőlünk 10 m-re a marhák békésen legelésztek.
Viszont sertést nem volt szerencsénk látni. A marha ás a ló trágya szaga elviselhető a sertésé maga a pokol.

Ausztriában hasonló a helyzet , jól menő kis faluban a főtér mellett békésen kérődzenek a marhák.
Tavaly Scájkcban hasolót tapasztaltam. Zug városába mentünk a gyerekkel marhákat nézni... a drága lakótelepi lakásoktól 20 - 40 m -re volt egy marha telep... a svájciak mégsem rinyáltak.
A buta ember viszont panaszkodik !!.
Ja a svájci pógár érdekes szerzett. Háklis hogy mindenért fizetni kell, így a szemetet csak pöcsétes zsákban lehet ledobni a földalatti tárolóba. ok. de nekünk elfogyott a zsákunk csak egy vót. Nos zsákba vittük majd ott kiöntöttük és fordultunk még egyet. Azért a dicséret után képmutató a svájci... az európai fehéreket kiszipolyozzák, a színeseknek meg nyalják a seggüket... majd ha elszaporodnak megváltozik a szemléletük... most olyan jó egzótikusnak lenni.

gerbera317 # 2020.04.10. 19:16

Remélem te is kerülsz hasonló helyzetbe
Nos, lehet, hogy én cinikusnak tűnök, de a te kívánságod már kifejezetten gonosz.
Kérj birtokvédelmet a jegyzőtől. Igaz, hogy az nem itt van, hanem ott, de hidd el, amit ő hoz ki határozatban, az az irányadó.
esetleg tanácsot tud adni, hogy hivatkozva lehetne megszüntettetni a bűzt
Ez itt egy jogi fórum, úgyhogy ennek a technikai kérdésnek nincs itt semmi keresnivalója.

Kimbo77 # 2020.04.10. 12:46

Kedves gerbera317!

Köszönöm az építő szavaidat. Remélem te is kerülsz hasonló helyzetbe, mikor az összes pénzedet beleölöd egy csalási házba és utána rájössz, hogy gyakorlatilag egy istállóban kell élned. Nincs gondomat állattartással, sem faluhelyen sem a szomszédodba a 10. emeleten. Az a Probléma, hogy kb. 500 m2.-en 30 marha a szántón alatta megterítve trágyával. Nem rét, nem legelő, hanem poros szántó szalmával megterítve villanypásztorral elkerítve.
Amíg az állatok az istállóban voltak kb 5-10 darab nem volt gond. Mióta felduzzasztották az állományt azóta vannak problémák.
Remélem a továbbiakban olyan ember is hozzá tud szólni, aki el tudja mondani az állattartással kapcsolatos szabályokat (egyszerűen,hogy én is értsem), és esetleg tanácsot tud adni, hogy hivatkozva lehetne megszüntettetni a bűzt.
Előre is köszönöm!

gerbera317 # 2020.04.09. 07:35

Faluhelyen állatokat tartanak a háznál? Hát ez hallatlan. És a jegyző meg a belterületi besorolás mit szól hozzá? Mert ha kb. ugyanazt, mint én, akkor nem marad más, mint a költözés (v.ö.: vagy megszoksz, vagy megszöksz).

Kimbo77 # 2020.04.08. 18:34

Segítséget szeretnék kérni a következő probléma megoldásában.
Családommal vidéki házba költöztünk. A szomszéd családi ház tulajdonosa egy földbirtokos, aki kitalálta, hogy a házhoz tartozó gazdasági épületet illetve az a mögötti eddig szántónak használt területet megtölti szarvasmarhákkal. Eddig kb 20-30 állat van a birtokon (de az is lehet, hogy több). A probléma az állattartással járó bűzzel van. Kisgyermekeim vannak, akik szeretnek az udvaron játszani, de mióta megnőtt az állatállomány az udvarunkon a hét szinte minden napján a nap 24 órájában elviselhetetlen a bűz. A problémát felvetettem a szomszédnak, aki erre csak annyit mondott, hogy a ridegtartás szabályainak megfelelően tartja az állatokat.
Két évvel ezelőtt azért költöztünk a családi házba, hogy a gyerekek szabadon játszhassanak az udvaron. Most ott tartunk, hogy már ki sem akarnak menni, mert nagyon büdös van.
Kérem, hogy ha létezi megoldás a problémának arról felvilágosítani szíveskedjenek.
Előre is köszönöm!
Kimbo77