Facebook pofil hamis adat


Kovács_Béla_Sándor # 2020.08.07. 08:46

a profil (azt nem lehet külön sehol beirni a jelentésnél, hogy a profil melyik része hamis adat), még egyszer sem írt vissza a facebook, hogy vizsgálták
Akkor ott valami félrement. Mindig küldenek legalább egy automata választ.

A bejelentésben válaszd azt, hogy Csalások és Hamis oldalak, azon belül, hogy más személynek adja ki magát, és ott szövegesen beírhatod, hogy a te telefonszámodat használja. (Valószínűleg megkeresésre igazolnod kell majd, hogy az a szám tényleg a te számod.)

rigoz # 2020.08.07. 08:14

Ez elsősorban polgári peres úton érvényesíthető inkább, illetve az adatvédelmi hatósághoz lehet fordulni. Előbbihez ügyvéd is kell.

Büntetőjogi szankció az nem segít feltétlen közvetlen a jogsértő állapot megszüntetésében.

Tanarur51 # 2020.08.07. 08:05

Ne "kilátásba tedd" a feljelentést,hanem tedd meg. Ügyfélkapun is megoldható

BagAti # 2020.07.22. 07:42

Sziasztok,

Kezdem azzal hogy ez már egy éves történet.
Egy általam ismeretlen ember profilján az én magán telefonszámom van kiírva. Az illető gyakran oszt meg hirdetést az oldalán és engem előszeretettel hívnak mindenféle számról, érdeklődnek a hirdetések miatt. Többször rá lett írva az illetőre, eleinte szépen, az utolsó alkalommal már "rendőségi feljelentést" tettünk kilátásba, de a telefonszámomat nem vette le a mai napig. Többször lett "jelentve" a facebookon a profil (azt nem lehet külön sehol beirni a jelentésnél, hogy a profil melyik része hamis adat), még egyszer sem írt vissza a facebook, hogy vizsgálták vagy bármit tennének az ügyben.
Jogilag tudok bármilyen lépést tenni az ügyben, és ha igen akkor hogy kezdjek neki?
Vagy cseréljek számot...