Építési engedély soproni borvidéken


cz_vero # 2020.09.25. 11:34

Már ne is haragudj, de senkit nem zaklattam. Nem is szeretnék mást okolni, nem tudom neked ez miből jött le. Mindenkivel kultúráltan beszéltem akár telefonon, akár személyesen. Azt is megkérdeztem írjak e kérelmet, erre azt mondták valüszínűleg azzal nem érnék el semmit. Az ellenszenvem csak az váltotta ki, hogy én szeretném teljesen szabályosan tenni a dolgom, míg mások anélkül is vígan csináltak mindent amit akartak.

nanemaaa # 2020.09.25. 11:23

Azt nehezen hiszem, hogy mindenki félrebeszél. A helyi építési szabályzat gyakorlatilag telektömbökre lebontva meghatározza, hogy ott mit lehet építeni és milyen feltételekkel.
Ha nem tetszik a helyi építési szabályzat, mert nem lehet amit szeretnél, nem a hatóságot kell kiskapukat keresve, másra mutogatva zaklatni (megjegyzem ezzel nem is tudnál semmit elérni), hanem a területi önkormányzati képviselőnél kellene lobbizni, és kezdeményezni a helyi építési szabályzat módosítását.

cz_vero # 2020.09.25. 10:41

Üdvözlök mindenkit!

A problémám az lenne, hogy van egy Máb2 besorolású telkem. Szeretnék ide állattartásra alkalmas építményt elhelyezni( Sopron). De mivel borvidéki terület ( van kb itt 4 telek szőlő, inkább gyömülcsös.) nem engedik... 4000 nm-ről van szó, feljebb tőlünk 1 utcával már Lke 7-s telkek vannak. Épülnek szépen a családi házak, voltak is, szóval vagy mindenki pincének nyilvánítja a palotáját, vagy valahogy lebizniszelték. Én egy tanyát képzeltem ide, nem adnám el ha nem muszáj.. akárkivel beszéltem a hatóságnál mindenki mást mond.. belterület lesz, nem lesz, lehet állatot tartani, nem lehet... másnak madártelepe van itt, de erre annyit mondtak biztos 10 éve ott van már, de ők nem jönnek ki azt ellenőrizni... én meg szabályosan tenném és nem lehet..most már azon gondolkodok, hgy bűntetnének is vagy bontatnának..?
Jár e hasonló cipőben más is?

a válaszokat előre is köszönöm!