végrendelet írása saját kezüleg


SolnesM # 2020.11.07. 10:36

Érdekes dolgokat olvasgatok. Vajon visszajött a rabszolgaság. Az öröklött személy azt jelenheti, hogy a bácsikámnak volt 3 rabszolgája , a bácsika elhunyt és előtte rám hagyta ezt a 3 személyt. Így lettem az öröklött személyek tulajdonosa.
A bácsika az örökhagyó, én vagyok az örökös a 3 szép lány akiket rámhagyott, azok az öröklött személyek.
A bácsika kézzel írta meg a végrendeletét. Felcímezte, ráírta, hogy mi az öröklés tárgya , ki az örökös , hol és mikor készült az írása. Az én címemet nem tudta ráírni mivel abban az időben nagy csavargó voltam. A hatóságok elfogadták a végrendeletet. Történt mindez 1685 -ben az Újvilágban, de történhetett volna sokkal régebben pl. a fényes Itáliában úgy Néró korában is.

Kérdés persze , hogy a rabszolgák személyek e ??

budapestianiko # 2020.10.16. 10:11

Tisztelt Fórum!
Végrendelet sajátkezűleg történő irása szabályairól keresgéltem, érdeklődtem, az öröklött személyek minden adatait tudjuk, kivétel a lakcimet nem tudtuk kideriteni, nem sikerült kinyomozni. Érdeklődtünk ügyvédi irodákban is személyesen ahol egyhelyen voltak közlékenyek azt mondták ha minden adat szül év hó nap anyja neve szerepel, a lakcim nem fontos, mert az változhat! ez a lényeg, ezt szerentém kérdezni itt a fórumon, hogy igaz-e hogy nem kell az öröklött személyek lakcime, nem tudjuk, az örökösöknek a végrendelkezést meglepetésnek szánjuk, a cimüket nem tudjuk, az önkormányzatnál nem adják ki, az ügyvéd pedig nem vállaja, nem tudja a lakcimet beszerezni. köszönöm a választ, tehát a lényeg, fontos-e hogy az öröklött személyek lakcimét nem tudjuk igy ez nem szerepel a végrendeletben. köszönöm szépen a választ. budapestianiko@gmail.com