inkasszó a számlámon


Bogi09 # 2020.12.11. 17:29

Kedves gerbera317,
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásodat.
Sikerült velük beszélnem, és kiderült, hogy mi volt a probléma. Jogosan nem tudtam róla, és nem, nem értesítettek engem...
Szerencsére mostmár elindult a kommunikáció a hivalok között (ez volt a gond, ezért nem tudtam tartozásról), és a következő hónaptól már nincs inkasszó :)
Azért köszönöm a kioktató szavakat is. Valószínűleg előfordulnak olyan esetek is, amikor tényleg nem az "adós" a hibás, nem kell mindig mindenkiben a rosszat és a gonoszt látni :)
És azért írtam este, mert egész nap dolgoztam, de természetesen napközben érdeklődtem, nem azonnal ide fordultam segítségért.
És a hivatal sem tévedhetetlen! Már sikerült megtapasztalnom... Már kaptunk olyan levelet végrehajtótól, hogy azonnal lefoglalják a NAV utasítására a férjem nevén lévő autót. Mi meg csak néztünk, mert a férjem nevén sosem volt autó, olyan autónk pedig soha nem is volt... Aztánn kiderült, hogy azon a napon született egy másik ilyen nevű ember is, és azzal keverték össze az adatokat, szóval..... Ennyit erről.
Mégegyszer köszönöm az információkat!
További minden jót!

gerbera317 # 2020.12.05. 10:28

Nem kaptam sem fizetési felszólítást, sem tájékoztatást, hogy mi ez
Dehogynem.
Van a NAV-nak joga magánszemélytól elvenni minden pénzét mindenféle figyelmeztetés nélkül?
Van, de nem mindet, hanem a bankszámla-végrehajtásnak speciális szabályai vannak. Szerencsétlen esetben akár mindet, sőt, akár a másik szerencsétlenét is, aki veled közösködik.
mindenféle figyelmeztetés nélkül?
Ezt már másodszor állítod. A válasz másodszor is az, hogy volt figyelmeztetés.
Ha tartozásom van, amiről nem tudok, akkor nem csak max 33 százalékot vonhatnak le?
Nem. Az a munkabér-letiltás. Majd jönni fog az is. És nem csak akkor, ha nem tudsz a tartozásodról, hanem akkor is, ha tudsz róla. Az mindig jön.
Vagy ez már megszűnt?
Nem is volt.
Természetesen most senki nem érhető el
Ja. Péntek este kérdezted ezt. Most van szombat délelőtt. Hát ez hallatlan...
ha esetleg jogtalanul jártak el, akkor legyen mire hivatkoznom
Nyugodj meg, minden szabályos volt. Te mulasztottál itt nagyokat.
köszönöm szápen a segítséget?
Ez kérdés volt? Nem, elütés. Rendben.
Nos, amíg a felelőst kutatod, nem fogsz előrébb jutni, mert mindenhol magadat fogod látni felelősként, mint legfőbb mulasztót. Mihelyst inkább a megoldás kezd el érdekelni, rögtön lesz is olyan.

Bogi09 # 2020.12.04. 17:30

Tisztelt Fórumozók,
Segítséget szeretnék kérni. Ma szembesültem azzal, hogy a NAV inkasszót rakott a bankszámlámra. Magánszemély vagyok. A számla az én nevemen van, de a féjem fizetése is ide érkezik.
Ma mind a kettőnk fizetését teljes egészében levonták a számlámról. Nem kaptam sem fizetési felszólítást, sem tájékoztatást, hogy mi ez. Van a NAV-nak joga magánszemélytól elvenni minden pénzét mindenféle figyelmeztetés nélkül? Ha tartozásom van, amiről nem tudok, akkor nem csak max 33 százalékot vonhatnak le? Vagy ez már megszűnt? Természetesen most senki nem érhető el, hogy tudjak érdeklődni, csak hétfőn, és azért kérnék segítséget, hogy ha esetleg jogtalanul jártak el, akkor legyen mire hivatkoznom. Előre is köszönöm szápen a segítséget?