Adatokkal való visszaélés


OAnna333 # 2021.01.20. 11:36

A következő ügyben szeretnék tanácsot kérni :
Pár évvel ezelőtt nővérem és akkori párja előfizettek telekomnal a nevemben,és hatalmas tartozást halmoztak fel amit most rajtam hajtanak be.
Ami aggasztó az egészben hogy akkoriban többször is "eltűnt" a személyim, lakcim kártyám és érdekes módon kiderült hogy mindig "véletlen" náluk hagytam.
Mivel meg láttam már egy felszólítólevelet akkor elismerték hogy a nevemben lett otthoni, tv előfizetés és még több készüléket is kihoztak a nevemre. Nem tudom ezt mióta nem fizették de nekem most megkeresték a munkahelyemet hogy a tartozást a fizetésemből szeretnék letiltani,bementem a végrehajtó irodába ahol kiderult hogy 650ezer ftos telefonszolgáltató tartozásom van,mivel nekem összesen egy telefon előfizetésem van, amit most is használok és életben is van egyértelmű hogy az ő telekomjukrol van szó. Nővérem is elismerte hogy ez valószínűleg az, kértem hogy akkor részletben Ő és volt párja fizessék a tartozást, azt is kértem hogy erről írjunk egy papírt két tanuval ekkor már viszakozott hogy mit képzelek hogy vele papírt akarok íratni és közöltem vele hogy tudtommal rendőrséghez is fordulhatok az ügy miatt és neki áll feljebb sajnos, hogy én zsarolom és pénzt követelek tőle és jelentsem fel akkor. Ez esetben mit tudok tenni? Nyilván családtagot nem szívesen jelent fel az ember és nagyon örültem volna ha meg lehet beszélni hogy ők rendezik ezt anyagilag de sajnos nem nyitott erre se Ő se a volt párja. Ez esetben valóban csak a feljelentés maradt? Ha nem lépek semmit a végrehajtó továbbra is tőlem fogja követelni, a tartozás pedig folyamatosan növekszik.