Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


Kiskorú költözése

Bandika81 #   2021.02.11. 10:01

Ha jogilag a baratja lenne addig erte a felelos, akkor nem is lenne gond. De se kiskoru veszelyezteteset, se mast nem szeretne senki bekapni emiatt.

Bandika81 #   2021.02.11. 09:59

A gyerek adhd-s. Hiaba van otthon szeretet, hiaba van kinyalva a hatsoja es tobb megengedve neki, mint kellene, neki nem eleg. Napi 1 talalka es hetvegi egyuttalvas mar engedve volt igy is neki. 8! tantargybol bukott felevkor, cigizik, bandazik, utszeli viselkedese van. A szulok nem ilyenek, mar minden kinlett probalva. Itt sajnos mar csak azon van a hangsuly, hogyha meglog hetekre, akkor ne a szulok ussek meg a bokajukat ha valami gaz van.Bezarni azert megsem lehet.

Bandika81 #   2021.02.11. 09:54

Ertem en hogy attol csak rosszabb lenne, de itt a hangsuly azon van, hogy ha a tobbhetes nem engedelyezett tavollete alatt valamintortenik vele, a szuloket vehetik elo. Vagy addig a nagykoru baratja felelos erte?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2021.02.10. 19:37

Lehet e ra rendort kuldeni pl?
Lehet. Hogy aztán ez a viszonyon semmit nem segít, az egy másik kérdés.
(Másképp mondom: nem most lett ez elb@szva.)

www.kbs-ugyved.hu

drbjozsef #   2021.02.10. 19:27

Bandika81,

Úgy érted, ha van is jogi megoldás, akkor azt a szülők simán ráoktrojálják a gyerekre, akár rendőri segítséggel, erőszakkal is érvényt szereznek neki?

Ha nem, akkor nincs értelme jogi megoldást keresni.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Bandika81 #   2021.02.10. 19:07

Üdv.

Mit tehet a szülő, ha a 15 éves gyerek csakazertis odakoltozik a huszoneves baratjahoz? Lehet e ra rendort kuldeni pl? Ha az a barat beleszol es ottartja, vagy rabeszeli, vele mit lehet kezdeni? A sulit hanyagolja, viselkedese kibirhatatlan, szofogadatlan. Nem mukodik se az engedekenyseg es szep szo, se a tiltas es szigor.
A gyamugy nem hinnem hogy engedne ezt, foleg hogy meg 16 sincs. A szulok nem verik, nem gatoljak a fejlodesben sem, semmi baj veluk, csak a gyerekre rajott a hulyeseg, felnott akar lenni. A valaszok jogi szempontbol erdekelnek. A szulok tehetetlenek es felnek, hogy nekik lehet ebbol bajuk.