Visszavonható a feljelentés?


matthiasi # 2021.03.16. 17:13

Szerintem a panasz vonható vissza. A feljelentés nem.
Aztán majd a hatóság eldönti hogy hogyan tovább.

Nagyjából úgy ahogy előttem írták.

nanemaaa # 2021.03.11. 08:01

Bármikor visszavonhatod. A hatóság viszont abban az esetben szünteti meg az eljárást, ha az elkövetett cselekmény nem minősül bűncselekménynek és hivatalból nem üldözendő.

Tina19860508 # 2021.03.10. 21:28

Tisztelettel kérek tanácsot, vagy hasonló ügyben már jártas személytől!
Igyekszem röviden, de érthetően leírni a problémámat. Március 1-én feljelentettem az akkor még élettársamat. Történt ez egy tettlegességig fajuló, sajnos nem az első eset után. Őszintén szólva nem a bántalmazás miatt jelentettem fel, hanem mert a két, nem közös kislányommal fenyegetett meg, hogy elveteti tőlem őket. Alaptalanul. Mivel ezt nem, de a bántalmazást tudtam bizonyítani látlelettel, elindult az eljárás, tegnap tartották számomra a folytatólagos tanúmeghallgatást. Jelenleg él a bíróság által megítélt távoltartás. Azonban ma tudomásomra jutott biztos forrásból, hogy elköltözik a városból, nem akar ártani nekünk, és nem mellesleg megkapott egy régen várt orvosi eredményt, amiből kiderült, hogy komoly betegsége van, műtétek sora vár rá. Így viszont már nincs mitől félnem, és a lelkiismeretem nem engedné, hogy egy börtönbüntetés miatt gyógyíthatatlanná váljon a baja. Nem csak vele, senkinek nem tenném meg, hogy a gyógyulása útjába álljak.
A kérdésem az volna, hogy visszavonhatom e a feljelentést, ha tanúk előtt ír egy nyilatkozatot, amiben megígéri, hogy nem fog minket bántani?
A válaszokat előre is köszönöm!