szülői jog


uvigabi # 2021.09.13. 17:22

A gyerekek védelemben vannak,.anya akinél ideiglenesen vannak többszörösen ,bizonyítottan veszélyeztető magatartást produkál.. nem hordja iskolába, akadályozza a telefonos kapcsolattartást nincs munkából eredő jövedelme a szülei támogatják..és hazudik rendőrségen feljelentette a férjet .februárban és erre hivatkozva helyezték el nála a gyerkekt annak ellenére hogy nincs bizonyítva..illetve a feljelentettet még nem is kereste a rendőrség ez ügyben..(ártatlanság vélelme? ) stb..a bíróság se ,a gyámhatóság se lép a gyerekekért..most a végleges elhelyezés miatt lesz a gyerekek és a szülők vizsgálata is..! Van e erre jogszabály hoyg a vizsgáló pszichológus korlátozhatja a szülői jog gyakorlását?! azaz nem engedi a vizsgálat helyszínére..(miért ne nyugtathatná meg a gyrkeket A gyerekek nem mellesleg haza akarnak költözni..utálnak abban a környezetben élni ahová anya elrángatta őket 200kmre az otthonuktól! 50 fős falu ahol össz 5 gyerek él.!

Kovács_Béla_Sándor # 2021.09.13. 16:11

Általában szülő jelenléte nélkül vizsgálja a gyereket a szakértő. Ha olyan kicsi, hogy ez nem lehetséges, akkor magának a vizsgálatnak sincs sok értelme.

(Nem akarlak elkeseríteni, de ha van "gyermekek gondozásával ideiglenesen megbízott egyik fél", akkor valószínűleg a perbéli ellenállásnak sincs sok értelme.)

uvigabi # 2021.09.13. 13:59

Üdv mindenkinek!

Szeretném tudni,hogy gyermekelhelyezési perhez szükséges szakértői vizsgálatnál jelen lehet e mindkét szülő ! jelen esetben csak a gyermekek gondozásával ideiglenesen megbízott egyik fél kapta meg atájékozttaót mikor lesz aygerke..gyerekek vizsgálata.! A kijelölt pszichológusnő a felek közti feszültségre indokolta a másik fél jelenlétének elutasíítását Joga van je elen lenni a másik szülőnek is?.. ha igen mire hivatkozzon?. Köszönöettel
Üveges Gabriella