segítségkérés


peeros # 2021.10.13. 16:29

drbjozsef

Végrendeleti örökös az angol barátnőm.
A nagynéni 2005-ben rendelkezett a javára (bp-i ingatlan), de 2008-ban eladta minden ingó- és ingatlan vagyonát az árát felélte, előkelő szállodába költözött Londonba.
Később szoc.otthonba került, 2011. májustól nem fért a pénzéhez, nem kapta meg a CIB-banktól a beígért új kártyáját, a barátnőmnek kellett fizetni a gondozási díjat.
Ennek egy részét fedezné az elhunyt nagynéni bankszámláján lévő pénz, amihez csak közjegyzői végzéssel juthat hozzá.
A számlán 4.2 millió Ft van, a nagynéni tartozása több mint 6 millió Ft. A végrendeletben a nagynéni szóbeli megbízást adott egy ügyvédnek, legyen a végrendelet végrehajtója, 4 % részesedéssel a halálakor meglévő vagyonából.
A bp-i lakás eladása után viszont összevesztek, a nagynéni nem adott meg semmi elérhetőséget a végrendeleti végrehajtónak, ő pedig elutasított, amikor segítségért hozzáfordultam a barátnőm nevében: semmit nem tud a nagynéniről, nincs is vele kapcsolata, keressek más ügyvédet!
Tehát mindketten felrúgták a szóbeli megállapodást.
Ennek ellenére a közjegyző megkereste az ügyvédnőt, az egy hónapja megtartott hagyatéki tárgyaláson felkérte a végrendelet végrehajtójának.
Az ügyvédnő semmit nem tett az ügyben, egy betűt le nem írt, semmilyen kapcsolata nem volt sem a nagynénivel, sem az örökösével, a barátnőmmel.
Mindezek ellenére úgy néz ki, hogy a közjegyző a negatív egyenlegből is ki akarja fizetni a 4 %-ot!