Iskolai képzés megváltoztatása


Kincses # 2022.05.13. 07:27

Tisztelt Szakértők!
A kérdésem a következő: Egy általános iskola 1-8-ig meghirdetett két tannyelvű képzését a negyedik osztály befejezése után, tehát ötödiktől megkívánja változtatni az iskola. Az egyik nyelvet leveszi a képzésből. Megteheti-e ezt így menet közben az iskola, illetve nem kellene-e a továbbra is kettő tannyelvet kívánó diákok két tannyelvű képzését továbbra is biztosítani?
Ha van rá mód, jogszabályi hátteret is jelöljenek meg!
Köszönettel:
Kincses

nanemaaa # 2022.05.13. 08:45

Ha nincs rá tanár, és-vagy nem kapnak hozzá álom bácsitól elegendő forrást, akkor nem tehet róla, kénytelen megszüntetni. A jogszabály bármit is mondana erről. Egyébként meg logikus lépés, másképp nem nagyon lehet itthon tartani a fiatalokat. Én azon csodálkozom, hogy egyet legalább engednek.

Majordomus # 2022.05.13. 09:43

Igen,államköltségen megtanulnak egybidrgen nyelvet és kimennek Londonba mosogatni.

drbjozsef # 2022.05.13. 17:00

Kincses,

Nem tudom neked törvénnyel alátámasztani, de véleményem szerint nincs ilyen kötelezettsége egy iskolának, pláne ha az közoktatás.
(Egy fizetős magánegyetemmel a pénzért cserébe egy bizonyos szolgáltatás jár, de az egy szerződés, amit be kell tartani)

Ha körzetes a gyerek, annyi a kötelezettség, hogy fel kell venniük, de hogy milyen szakra, az nincs meghatározva. Ha meg nem körzetes, akkor még csak fel sem kell venniük. Ily módon logikusan nem tartom valószínűnek, hogy felvételkor nekik majd 8 évre garantálni kell valami olyat, ami nem csak rajtuk múlik.

Bár ha szeretnéd, hogy a németórát a 8 általánost végzett kertész tartsa, akkor erősködhetsz.

Majordomus # 2022.05.13. 20:35

"Bár ha szeretnéd, hogy a németórát a 8 általánost végzett kertész tartsa, akkor erősködhetsz."

Jó esetben egy énektanár. Sajnos lassan ott tartunk.