nagynéni megmentése


mizsuka # 2022.06.08. 06:27

Köszönöm szépen a segítséget!

nanemaaa # 2022.06.07. 10:57

Köszönöm a kiegészítést. ;)

Kovács_Béla_Sándor # 2022.06.07. 10:03

az orvos jogosult eldönteni.
Sőt, a bíró. A pszichiátriai beteget a beszállítást követő 72 órán belül bíróság elé kell állítani, aki a kezelőorvostól eltérő igazságyügyi szakértő vélemény alapján dönt a gyógykezelés indokoltságáról. Az eljárásban a betegnek ügygondnokot rendelnek, akinek kötelessége őrködni afölött, hogy a beteg eljárási és személyiségi jogai ne sérüljenek.

Szóval nem olyan könnyű, egyszerű valakit önkényesen kórházba vitetni, ott tartani.

nanemaaa # 2022.06.07. 08:16

A szellemileg leépült, zavart betegeknél előfordul, hogy egyik percben tökéletesen tisztában van magával és a környezetével, máskor pedig saját magát se ismeri meg a tükörben. Azt, hogy a néni milyen szellemi állapotban van, az orvos jogosult eldönteni.
Sajnos sok esetben akkor is benn tartják, ha nincs, aki gondozni tudja. Gondolom a férjed a távoli rokonság okán is fordulhatna a gyámhatósághoz gyámságot vállalva, ha az unokák nem tudnák a nénit kellőképpen ellátni, gondozni. Sajnos a gondozás abban nem merülhet ki, hogy hazaviszi a nénit és időnként ránéz. Főleg, ha szellemileg esetleg lehetnek vele problémák. Nagyobb esélye lenne, ha magához venné, és biztosítaná számra a folyamatos felügyeletet, de gondolom, ez nem megoldható. Így viszont nem sok esély van rá, hogy ki lehet emelni a jelenlegi helyzetéből.
Persze, ha a néni valóban teljesen tiszta, akkor más a helyzet, de akkor nem is teszik az "elfekvőbe", hanem egyszerűen hazaengedik.

mizsuka # 2022.06.06. 17:44

Tisztelt Fórumozók!
Azzal a kérdéssel fordulok az itt lévőkhöz, hogy hogy tudna a férjem és a testvére segíteni az idős nagynénjükön!
A néni 87 éves özvegy. Van kettő lány unokája akiknek van már családjuk. A nénit bevitették a kórházba mert rosszul lett otthon , de rendbe jött haza engedték ! Azóta is egészen jól elvolt a néni, de újra bevitették a kórházba és már intézik neki a helyet az elfekvőben 3 hónapra, aztán meg ki tudja mit akarnak.
Sajnos a néni nagyon rosszul viseli a a kórházat lekötözik azt mondják hogy zavart meg nem ismeri fel az unokát stb.De ez nem is igaz, mert
most volt látogatni a férjem és a testvére, nagyon jól elbeszélgettek vele , nagyon készül haza szeretne otthon lenni. Az otthonában kertészkedik készítené a palántákat van macskája, akit szeretne gondozni egyszóval szeretne haza kerülni!
Az a kérdésem hogy van arra mód hogy az unokákkal szemben lehetne intézni valamit a nagynéni hazakerülése érdekében?
A rokoni szál: a férjem édesanyja édestestvére volt a nagynéninek!
Előre is köszönöm ha tudnak tanácsot adni!