Felszámolás alatt tartozás


nanemaaa # 2022.06.15. 07:15

A cég nem szűnt meg, csak felszámolás alatt áll. Szóval jogosan fizetsz.
A felszámolónak az a dolga, hogy a cég kintlévőségeit is behajtsa, így joggal kéri tőled a fizetést. Ha másképp nem megy, akkor végrehajtást is kezdeményezhet ellened.

Szomorú örökös # 2022.06.15. 03:22

ks38

ma kaptam is egy levelet a felszámoló cégtől, hogy küldjem meg azokat az íratokat ami alapján fizetek a cégnek, és hogy mikortól és mennyi idő alatt kell törlesztenem......Az a kérdésen, hogy mi okból keres engem a végrehajtó, mikor én eddig folyamtosan törlesztettem, annak ellenére, hogy tudtam h felszámolás folyik a cég ellen

Feltehetően a cég kintlévőségeit keresve kerültél látószögébe. Teljesen jogosan keres.

aztán sikeresen tudtunk egy magállapodást kötni a céggel, hogy havi 100ezres bontásokban megfizetem a kárt

Pontosan ezt a megállapodást kéri most tőled a felszámoló, küldjed el neki ajánlott tértis levélben, hogy legyen nyoma.

(10 millió ft-ról szólt a megállapodas) a masodfokú eljárás során az eredeti 14millió ft, amivel vádoltak lecsökkent 3,2millió forintra

Ez most akkor hogy is van? Lehet, hogy nem csak én nem értem?
Ha lecsökkent az összeg 3,2 millára, akkor hogy lehet 10 milláról megállapodás? :-O

a felszámoló cég most kérheti tőlem a fennmaradó összeg egyösszegben való térítését

Ha a megállapodást nem tudod bemutatni neki, akkor bajban vagy, mert simán kérheti egyben is. Ő ugyanis nagy valószínűséggel ismeri az ítéletet, amit hoztak ellened. Ha viszont tudod neki igazolni egy megállapodással, akkor akár úgy is lehet, hogy mostantól majd máshová kell törlesztened - pl. egy letéti számlára - nem oda, ahová eddig.

van e arra esetleg kilátás, hogy ebben az esetben a fenn maradó 1,7m ft-ot nem kell megtérítenem.

Szerény véleményem szerint nem sok, bár az én véleményem laikus vélemény, volt részem ilyen felszámolás részese lenni.
A tartozás az tartozás, a felszámolónak meg az a dolga, hogy behajtsa rajtad, nem teheti meg, hogy elengedi.

ks38 # 2022.06.14. 15:42

Tisztelt Fórumozók!
Érdekelne a várható kimenetel az alábbi ügyben.

2009-ben az akkori munkahelyemen feljelentettek sikkasztásért, 2015-ben született meg az első fokú ítélet, majd a másodfokú ítélet tárgyalása előtt ügyvédet váltottam, akivel aztán sikeresen tudtunk egy magállapodást kötni a céggel, hogy havi 100ezres bontásokban megfizetem a kárt (10 millió ft-ról szólt a megállapodas) a masodfokú eljárás során az eredeti 14millió ft, amivel vádoltak lecsökkent 3,2millió forintra. Ennek ellenére 2016 elejétől fizetek a megállpodás szerint, jelenleg 8,3 millió forintot térítettem meg. Időközben értesültem róla hogy a cég felszámolás alatt áll(2019 óta), és ma kaptam is egy levelet a felszámoló cégtől, hogy küldjem meg azokat az íratokat ami alapján fizetek a cégnek, és hogy mikortól és mennyi idő alatt kell törlesztenem.

Az a kérdésen, hogy mi okból keres engem a végrehajtó, mikor én eddig folyamtosan törlesztettem, annak ellenére, hogy tudtam h felszámolás folyik a cég ellen, illetve, hogy mik a kilátásaim, hogy a felszámoló cég most kérheti tőlem a fennmaradó összeg egyösszegben való térítését. vagy van e arra esetleg kilátás, hogy ebben az esetben a fenn maradó 1,7m ft-ot nem kell megtérítenem.