Levéltitok, ha elégetem?


gerbera317 # 2022.06.20. 08:24

A levelek nem hozzád érkeztek, hanem a címre. Tehát a címhez kötődnek. Hagyd hát ott őket, és innentől legyen ez az új lakó gondja. Ha pedig bérlemény, akkor legyen a tulajdonos dolga.

Majordomus # 2022.06.18. 20:04

Hát ha az előző tulajnak egy éve nem hiányzanak én bizony kidobnám.

Szomorú örökös # 2022.06.18. 11:09

osztap

Inkább húzd át a címzettet a borítékon, írd rá, hogy "Elköltözött, vissza a feladónak", és dobd be az első postaládába. Akkor visszamegy a feladónak.

Egyszerűbb, ha bemegy valaki a postára és a megfelelő nyomtatványt kitöltik hozzá, mert akkor eleve el se jut hozzá a téves címzésű levél. Ha ez nincs, akkor bizony továbbra is menni fognak a levelek annak a bizonyos címzettnek, mert nem a posta dolga ellenőrizni, hogy valóban ott lakik-e, sőt őt egyáltalán nem érdekli, mivel neki kézbesítési kötelezettsége van. Hidd el, tudom, miről beszélek, korábban már leírtam én is a hasonló történetemet itt..

matthiasi # 2022.06.18. 09:41

Hozzánk is jönnek ilyen gazdátlan levelek. A tipp jó, át kell húzni a címet és annyit vissza a feladónak.-
Amúgy vodafon levelek !

osztap # 2022.06.18. 09:09

Inkább húzd át a címzettet a borítékon, írd rá, hogy "Elköltözött, vissza a feladónak", és dobd be az első postaládába. Akkor visszamegy a feladónak.

Jobb ez mindenkinek: a feladó tudja, hogy a levele nem ért célba, neked meg nem jönnek a továbbiakban ilyen levelek.

Sücy # 2022.06.18. 06:52

Hello!

Az elmúlt időszakban összegyűlt néhány levél, amelyet a lakásom egyik korábbi feladójának címeztek, s így hozzám dobták be. (Nem ajánlott, nem átvett, nem tértivevényes, stb) Nyilván bontatlanul állnak ott egy polcon. Mivel nem érem el ezt az előző lakót, és én is költözöm, szeretnék ezektől a levelektől megszabadulni.
Persze utána már jeleztem a postán, hogy állítsanak be rájuk visszaküldést.
Bontatlanul elégethetem? Biztosítóktól jött levelek, gondolom, éves elszámolás, ilyesmi.

Köszi!

Sücy