Részletfizetés használt termékre


Martin123 # 2022.08.17. 22:04

Sziasztok
Egy olyan érdekes ügybe botlottam bele miszerint jofogason és facebook marketplacen szintugy árulok egy többszázezres karórát.
Este 9kor kapom a hívást egy nem túl bíztató hangu ember szól bele mondván ôt érdekli az óra viszont részletfizetésre, nem is alkudna a teljes árából és a termék egészen addig nálam maradna amig nem lesz a teljes vételár megadva
Érdekesség az, hogy nem is kért semmiféle szerzôdést senem kérdezett semmit az óráról hanem egybôl fizetné is, annyit viszont biztosra kérdezett, hogy van e számlám ami a saját nevemen van.
Állitása szerint 30.000ft-ot utalna nekem havi szinten, oktober-december végén többet mert bónuszt kap a munkahalyerôl és ezt mindaddig folytatná amíg nem jön ki a végösszeg (1.5-2év)
Amit még tudni kell a facebook profilja kamu, áll néven van egyetlen egy ismerôssel és amikor ezt szóvatettem agresszív válaszként annyi jött, hogy “igen és? Akkor már nem is lehet vásárolni?”
Annyi lenne a kérdésem szerintetek ez túl jó, hogy igaz legyen? Van arra lehetôseg, hogy én belemegyek és valahogy kibaszik velem jogilag?
Válaszokat elôre is köszönöm mindenkitôl!

drbjozsef # 2022.08.18. 04:42

Martin123,

Nem nagyon látom, mit bukhatnál, hiszen ha nincs is köztetek írásbeli megállapodás, akkor milyen alapon kérhetné vissza a pénzét később?

Én a helyedben elhajtanám, de ha mégis akarja, mondd meg neki, hogy rendben, de az első részlet előtt találkoztok, szerződést köttök, közösen megnézitek a terméket, körbefényképezitek, az összes hibáját (karcokat pl.) rögzítitek írásban is, és természetesen ellenőrzitek egymás személyi azonosító iratait, majd megfogalmazzátok a feltételeket, mikor, mennyit, hova fizet, mikor kapja meg, mikor állhat el, mekkora rész foglaló, amit nem kap vissza akkor sem ha eláll, satöbbi, satöbbi.

Ha erre hajlandó, akkor lehet, hogy tényleg komolyan gondolja. Ha nem, akkor jobb ha elfelejtitek egymást.

gerbera317 # 2022.08.18. 06:55

Mondd neki, hogy tegye le a részletösszegeket saját magánál, és ha összejött a teljes vételár, jelentkezzen. Ha akkor még meglesz az óra, akkor minden további nélkül megveheti.
OFF Nem termék az, hanem dolog ON

Traffic # 2022.08.19. 15:45

Nekem a "pénzmosás" szó jutott az eszembe. Nem nagy tétel, de mégis ez ugrott be.

Majordomus # 2022.08.19. 19:32

Hááát,azt kell mérlegelni van e és hny érdeklődő az órára..?

Ha nincs tolongás,akkor gondolkodj el rajta...

De ami a kezdetekkor gyanús az a végén is az lesz!