SZMSZ - intézőbizottság


osztap # 2022.09.21. 11:23

Sz.Janos,

Az SZMSZ-t az összes tulajdoni hányad feles többségével lehet módosítani, tehát a lehetőség megvan, függetlenül attól, hogy most éppen IB-re tértek át.

A szakképesítést a Társasházi törvény csak az üzletszerű társasházkezeléshez írja elő (Tht. 54. §). Az 55.§ szerint a hatlakásosnál nagyobb társasház közgyűlése előírhatja a szakképesítés megszerzését, ha az IB-elnöknek nincs, és nem üzletszerűen végzi a társasházkezelést, de akkor a társasház fizeti a szakképesítés költségeit. Ha Ti nem akarjátok előírni (és kifizetni), akkor töröljétek az SZMSZ szövegéből a "- megfelelő végzettség esetén -" részt.

Sz.Janos # 2022.09.21. 09:40

Szép jó napot kívánok!

Érdeklődni szeretnék, hogy egy kis ~10 lakásos társasházban közös képviselőt intézőbizottság váltaná le, akkor SZMSZ-ben alábbi megfogalmazott részt van-e lehetőség és szükséges-e módosítani (nincs társasházkezelői végzetség a lakók között):

\\\"A közös képviselő (IB) – megfelelő végzettség esetén - társasházkezelői tevékenységet is elláthat. Jogkörében/ jogköreiben eljárva az alábbi feladatok ellátására jogosult, illetve köteles:
2.2.11 Társasházkezelőként

  1. az épület és környezete állagának fenntartásához, javításához szükséges gazdasági elemzésen alapuló ajánlatok készítése, üzemeltetési és karbantartási feladatok tervezése,
  2. a tervezett felújítási és karbantartási munkálatok felügyelete, irányítása és ellenőrzése.
  3. a vonatkozó jogszabályi előírások szerint és a közösség igényeinek/érdekeinek érvényesítésével végzi a szervezést, vérehajtást, nyomon követést.\\\"

Válaszukat és segítségüket előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Sz. János