Sziasztok, szeretnék értelmezést és segítséget kérni, hogy milyen lehetőségeim vannak.
Vettünk egy nagyobb kertel rendelkező házat a várostáblán kívül (2 éve költöztünk be). A telken nincs semmilyen szilárd burkolat, mindenhol fű vagy veteményes, és ennek örülök is. Má-f2 jelű általános mezőgazdasági övezet (a külterület hagyományosan tanyás térsége).
Viszont szükség lenne egy 2 beállós garázsra vagy hasonló funkciót ellátó bármire, hogy az időjártástól védjük az autókat, illetve itt lehetne tárolni a téli/nyári gumi szettet, bicikliket stb.
Az utcafront egy főút, az előkert mérete kialakult; ezen sem gond. Viszont van mellettünk egy \\\"közforgalom elől elzárt magánút\\\". A várostól kértem egyeztetést, hogy ne legyen félreértés, ők elvárják a magánúttól is a 10m előkertet, ami szerintem abszurd (90m hosszú a magánúttal közös határ).
Van-e mód konszenzusra jutni a várossal? Lehet-e kérni eltérési engedélyt vagy módosítást?
Ha mégis megépítem a garázst (minden oldalról fedett) vagy kerti építmény (tető és talán 1 oldalt fedett) mekkora bírságra számíthatok (~35m2 alapterület) ha a kerítés vonalában építem?
Válaszokat és javaslatokat előre is köszönöm!