trafikos...

serik # 2025.11.29. 13:24

Tisztelt Tagok! Van a házunk mellett egy trafik. Riktán szoktam ott vásárolni, mert nem dohányzom, de ha sok a munkám és kevés az időm, időnként beugrom vízért vagy valami édességért (ismétlem, sem cigarettát sem alkoholt nem vásárolok). Egy ideje a trafikos nem hajlandó kiszolgálni, csak akkor, ha egy a pultra kitett eszközön megnyomom, hogy elmúltam 18 éves. Nos, a nagyobbik fiam is elmúlt 30, nyilván rajtam is látszik, hogy többszörösen elmúltam 18. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy ez nem fogja megmenteni, ha kiszolgál egy koraérett 17 évest, aki megnyomja az igen gombot. Engem viszont értelmetlen dologra kényszerít minden alkalommal, amikor betévedek hozzá. Kértem, hogy mutasson olyan jogszabályt, ami előírja ennek az eszköznek a használatát. Nyilván nem tudott, szövegelni annál inkább. Lehet ez ellen tenni valamit? Nyilván lehet máshonnan vásárolni, általában azt is szoktam, de ha sürget az idő, jól jönne, hogy nem kell elmenni két utcányira egy karton vízért, hanem megvehetném fél perc alatt. Nyilván lehetne droidként nyomogatni a gombot minden alkalommal, de nem szeretek értelmetlen dolgokat csinálni, azt meg főleg nem, ha felnőtt emberként erre kényszerítenek, visszaélve a helyzetükkel. Előre is köszönöm a konstruktív válaszokat. Erik