Online petició, aláírásgyüjtés


jocset # 2008.12.03. 21:07

Bocsi, hogy két hozzázólásba válaszolok, de elkerülte a figyelmemet a hozzászólásod utolsó pár mondata.
Tudom, hogy léteznek olyan technológiák amelyek a keresőmotorok felső találati oldalára "varázsolják" a honlapot - SEO és jópénzért SEM, alkalmazom is őket, de egy online eladási folyamatnak ez csupán a kezdő fázisa. Ahoz, hogy valóban hatékonyan értékesítsünk szükség van a D.M. -re is, de a jelenlegi szabályozással használhatatlan.

Hogy mit értek legális levélnek ? Természetesen azt, aminek a fogadásába a cimzett beleegyezését adta, mint például az opt-in listákon szereplő személyek.

üdv.

jocset # 2008.12.03. 21:01

Kedves Akivalaki !

Az elektronikus úton terjesztett D.M. leveleket azok a vállalkozók akinek a körében én mozgok - és jómagam is - csakis olyan személyeknek küldik ki, akik kifejezette feliratkoztak a hírlevelükre és potenciális vásárlóknak számítanak. Valószinüleg kissé kevered a SPAM leveleket a D.M. levelekkel, de ez a jelenlegi helyzetben érthető is.
A házad postaládájába bekerülő reklámcédulák és bevásárlóközpontok katalógusai meg a hasonló reklámok nem direk marketing eszközök, hanem - szerintem - offline spamok. Az offline D.M. levél az, amikor egy szép kis borítékból előkerül egy levél amiben a neveden szólítanak és aminek a fogadásába - többnyire bevásárlóközpontokba kitöltött nyereményjátékos jelentkezőlapokon - kifejezetten beleegyeztél - ha nem olvasod el az aprobetüs részt, akkor az a te privát ügyed sajnos - lásd például a Reader's Digest D.M. kampányát.
Egyébként nekünk abszólut nem célunk olyan személyeknek D.M. levelet küldeni akik nem potenciális vásárlók és akiket zavarnak ezek a levelek, egyrészt azért nem mert rombolja a márkanevünket másrészt pedig azért nem, mert plusz költséget jelentenek. Az új szabályozással a kormány meglehetetleníti az eddig jól bevállt online kereskedelmi modelt, amely várhatóan jelentős károkat okoz az online kereskedelembe - kérdem én, jó ez az ország gazdaságának ? (Tavaly 600 milliárd euró volt csak a magyar online piacon a bevétel)

Továbbá, ha nem tudsz leiratkozni a levelekről akkor azok startból nem D.M. levelek és nyugodtan továbbítsd őket az NFH -nak. Állítolag intézkednek ilyen esetekben.

A lényeg az, hogy most is mint álltalába ezzel a szabályozással ártanak az online kereskedelemnek és egyáltalán nem érnek el javulást a SPAM levelek terén.

Akivalaki # 2008.11.26. 22:16

ktamas85!
Te kevered a szezont a fazonnal. Ők a törvényt akarják eltörölni.

Kedves jocset!

Az internetes D M pont olyan a számomra mint amikor egy román becsenget a saját lakásom ajtaján és a ruhás cuccait árulja. Majd jön a következő 3 perc múlva és cipőket árul, stb stb! Aztán egy nap 100 szor csengetnek és hiába mondod hogy NEM KELL SEMMI nem értik meg! Ezt én sem tartom normál kereskedelmi tevékenységnek! Az internetes DM kereskedelem is valami hasonló! Én pl ezeket a leveleket ( szemeteket - ne haragudj a szóért ) olvasatlanul a törlöm! NEM vagyok rá kíváncsi! Némelyikről még leiratkozni sem lehet! Tele van vele a hócipőm, de tényleg! Van vagy 20 üzenetem legalább naponta, de ha másért nem azért kell megnézzem az e-mailjeimet naponta ( és törölnöm ) hogy egy hét múlva NE kelljen egy órán át a szemetet takarítani!
Úgy értsd ezt hogy egy hét után az udvarod már tele van újsággal, szórólappal és be sem tudsz menni, csak szedegeted őket és bosszankodsz! A papírt eltüzeled vagy a gyerek visszaviszi papírgyűjtéskor vagy elviszed a szelektív gyűjtőbe. Mindenképp dolgozni kell vele!! Szerintem jó a szabályozás ebben a témában, csak hát ez az eladói csoport egy szűk rétegének bevétel kiesést jelent, ami egyéni szoc probléma.
A neten lehetne az üzletedet szponzorálni, úgy hogy a keresők az első lapon hozzák az oldalad! Erre vannak technikák!!! Így azok találnak rád akik kifejezetten TÉGED keresnek, és így sokkal több az esély hogy üzlet lehessen mint a DM segítségével. Ami ugye előbb utóbb érdektelenségbe fullad a szemét takarítás okán. Eddig sem érdekelt ez a típus, és ha 1szer az életben olyan tévedne hozzám ami ÉRDEKELNE is azt reflexből kizárom, így még esélye sincs hogy üzlet lehessen mindkettőnknek!
Mit nevezünk LEGÁLISnak szerinted?

ktamas85 # 2008.11.24. 15:40

Szerintem ez nem más, mint "mezei" törvényalkotási javaslat. Persze aláírásokkal kibélelve sokkal tekintélyesebb lenne, de a megfelelő tárcához eljuttatva, ugyanolyan sikere lehet.

Pl. én is alá fogom írni a peticiót, ha kiterjesztik a kéretlen közönséges postai küldeményekre is.

De vigyázni kell, mert személyes adatok gyűjtése esetén ugyanaz a vád érheti a kezdeményezőket, mint amely ellen irányul a kezdeményezés.

jocset # 2008.11.24. 14:34

Online vállalkozók szeretnénk kezdeményezni az új elektronikus D.M. levélre vonatkozó szabályozás (minden opt-in hirlevél listára feliratkozótól el kell kérni a személyes adatokat, nem elég az e-mail cím és a hirlevél fogadásához adott beleegyezés) eltörlését szeretnénk kezdeményezni, várhatóan több (tíz)ezren aláírnák, de nem tudjuk hogyan kezdjünk hozzák.
Az új szabályozás meglehetetleníti az eddig jól bevált LEGÁLIS online értékesítései módszereket.

Tehát nem elég ha megadja az aláíró a személyes adatait ?
És mi van akkor, ha beszkennelt aláírást is feltölt ?
Az elektronikus aláírással elég nehéz megoldani :(

ObudaFan # 2008.11.23. 14:38

Mit szeretnél? Ha népszavazást, népi kezdeményezést, akkor nem.

Akivalaki # 2008.11.23. 10:03

Elektronikus és digitális aláírás létezik.
http://www.itbiztonsag.hu/digitali.html

A digitális aláírás lenne a mérvadó!
Az a baj, hogy amúgy is bajos az aláírás gyűjtés, mert hát nem 15 főtől kell, hanem több ezertől, és elég kevés ember tud hiteles digitális aláírást produkálni. Nem jellemző és elterjedt ez a dolog még manapság!

gitron # 2008.11.23. 07:35

Aláírást elég nehéz online úton gyűjteni. (Legfeljebb beszkennelik, de az meg nem hiteles.)

jocset # 2008.11.22. 12:49

Sziasztok !

Az lenne a kérdésem, hogy online útón lehet -e hivatalosan elfogadott "aláírás" gyüjtést szervezni - ha igen, akkor milyen adatokat kell elkérni az aláírótól - vagy mindenképpen szükséges a kézzel irott aláírás ahoz, hogy elfogadják az illetékes hatóságok ?

Válaszaitokat előre is köszönöm !

Üdv.

(remélem jó helyre írtam, ha nem akkor bocsi)