Jogi képviselő

lajcsó # 2013.05.09. 08:49

Büntetőeljárásban is van illeték.
Illetéktörvény: 52. § (1) "A kizárólag magánvád alapján folyó eljárásban a feljelentés illetéke 10 000 forint, a fellebbezés illetéke 10 000 forint, a perújítási kérelem és a felülvizsgálati indítvány illetéke 15 000 forint."

wers # 2013.05.09. 10:10

Persze, ha kényes kéréds kerül napirendre, eltűnik. És péntek öta el sem dicsekedett, hogy mi történt, csak Lajcsó jött rá a véletlen kikottyintásból.

Zizzz # 2013.05.09. 11:14

Valóban nagyon lapít Llenarth... Nem ment el senki a tárgyalására megnézni?

wers # 2013.05.09. 11:26

most szerencsére llenarth is elment, különben a három napról is lecsúszott volna.

Berényi Miki # 2013.05.09. 11:56

Szerintem csak azért húzta az agyunkat 59 oldalon keresztül, hogy most, a legizgalmasabb résznél örökre eltűnjön. Ez a "bocs elszúrtam. de mennem kell." annyira nem az ő stílusa.

wers # 2013.05.09. 12:12

komolyan úgy érzem, mint ha 87 perce nézném a krimit, és épp mielőtt kiderülne, ki a gyilkos, becsengetnek

Egyjogász # 2013.05.09. 15:21

A blogjában kicsit bővebben ír a dologról, de a lényeg ott sem derül ki, ill. ellentmondásos a dolog.

Először azt írja, hogy "az igazságom el van fogadva", majd azt, hogy "természetesen kaptam elmarasztalást".

Na most, ha az igazsága el van fogadva (és a macska fel van mászva a fára), akkor hogy kaphatott elmarasztálást?

Később meg azon kesereg, hogy a bíróságot kötik a jogszabályok....hát ja...

lajcsó # 2013.05.10. 05:59

Részletek Llenarth blogjából.(Marhaságok gyűjteménye)

"Kedves Olvasóim!
Maradhat a blogom, és helyesbítésre SEM kötelezett a BÍRÓSÁG!
Ez a lényeg!Ezzel az igazságom el van fogadva!"
"Természetesen kaptam elmarasztalást.."
"Az elmarasztalás ellen majd fellebbezem, nem a T.Bíróság döntése ellenében, hanem: az IGAZSÁG, az ESZME, az ELVEK érvényre jutása érdekében!
Ámultam azon, hogy a T.Bíróság keze is kötött, és nem érdeklődhet dolgok iránt, hiába is szeretne! Pl. banktitkok, végrehajtási titkok,magánélet, egyebek, stb. iránt sem érdeklődhet a T.Bíróság!Nem rá tartozik, hanem pl. a rendőrségre.(Remélem figyel)"

"De a lényeg a lényeg: a blogom maradhat, és helyreigazítást sem kell tennem.Vagyis:IGAZAM van az írottakban!"
"Kérem Olvasóimat, "tanulják meg a virágnyelvemet" ezután, és tudjanak a sorok közt is olvasni!"

wers # 2013.05.10. 06:05

hát, ez már orvosért kiállt

Zizzz # 2013.05.10. 07:43

Jó-jó, de mit kaptál pontosan Llenarth?

lajcsó # 2013.05.10. 09:06

Ha nem árulja el az ítéletet akkor ki lehet nagyjából következtetni.
Részemről egészen biztos, hogy a rágalmazás minősített esetének elkövetése miatt találták bűnösnek. Ezen belül a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás jöhet szóba, sanszos lehet még az aljas indok (bosszú) is, a jelentős érdeksérelem elég nehezen bizonyítható, ezt nem tartom valószínűnek de nem is zárnám ki.
A joghátrányt tekintve: intézkedést (próbára bocsátás) többnyire alapesetben szoktak alkalmazni. Llenarth estében büntetés kiszabására kerülhetett sor. Én a végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre tippelek.

wers # 2013.05.10. 09:17

Én a végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre tippelek.

azzal még a munkahelye is veszélybe kerülhet

monalisa1 # 2013.05.10. 10:00

Lleinath, időközben bizonyára kedvesü.. is fellebbezett az itélet ellen, tehát annyira azért még ne tapsolj a blogod megmaradása okán, lehet még "sírás"...

lajcsó # 2013.05.10. 10:17

"Végül kibírható, nézegetheti a papírt kedvesü." Itt azért egy kicsit többről van szó, mert nem csupán nézegetni fogja hanem fel fogja használni a polgári perben. Ezen marasztaló ítélet alapján a polgári perben a személyiség jog megsértését bizonyított tényként kell értékelni. Ezt követően már csupán az lesz a kérdés a perben, hogy mennyi kártérítést kell fizetned a "kedvesü.-nek."
A blogolással elkövetett jogsértő cselekményekről csak annyit, hogy a büntetőügyben eljáró bíróság eleve el sem tilthat attól. Legfeljebb majd a polgári perben tilthatnak majd el a további jogsértő cseleményektől. (Feltéve, ha van erre irányuló kereseti kérelem, meg lesz egyáltalán tárgyalás.) A tolvajt sem tiltja el a bíróság az újabb lopástól. Ha ezt nem vagy képes vagy hajlandó megérteni, akkor ne csodálkozzál ha néhány nap, vagy hét múlva a "kedvesü." ismét feljelent rágalmazás miatt.

monalisa1 # 2013.05.10. 11:49

... és akkor már folytatólagos elkövetésről lesz szó.

Egyjogász # 2013.05.10. 16:21

Szerintem azért jár ide néha, mert a blogjára nem kíváncsi senki - kommentek legalábbis nincsenek - és itt reklámozza kicsit, meg itt sokszoros a hozzászólók száma is (az a 4-5 kitartó)....:)

lajcsó # 2013.05.10. 19:14

"a blogjára nem kíváncsi senki" Két ember azért kíváncsi volt rá. Az egyik a "kedvesü", a másik meg egy szerencsétlen aki ráadásul még közzé is tette Llenarth baromságait.

lajcsó # 2013.05.11. 04:42

"Sürgős fizetnivalói vannak tudniillik!(Több tízmilla!)" Ezt meg honnét tudod? Talán te vagy a kezese vagy az adóstársa, netán te adtál neki "több tízmillát" kölcsön?

monalisa1 # 2013.05.11. 10:23

IIenarth

Többedmagam nevében is kérve az itéletet légyszív közöljed már!...

Egyjogász # 2013.05.11. 15:33

Ne reménykedj, ha akarta volna, már megírta volna a blogjában, vagy itt.

De a koncepciójába nem fér bele, hogy leírja pontosan, a bíróság bűnösnek minősítette amiatt, amit csinál és azért milyen büntetést szabott ki.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.05.12. 13:10

Annyira nem érdekelt, hogy 200 ezer forint felfüggesztve vagy másfél év fogházban, hogy nem kérdeztél rá?

Egyjogász # 2013.05.12. 13:23

Te nem vagy véletlenül politikus? Ilyen mellébeszélő dumákat általában tőlük hallani.

De szerintem rosszul emlékszel, nem a terem volt visszhangos. Nyilvánvaló, hogy az ítélethirdetés közben bement a terembe egy vak komondor, aki belenyalt a füledbe, majd véletlenél átestél rajta, és azért nem hallottad, amit a bíró mondott...:))))

groszfater@gmail.com # 2013.05.13. 07:19

hiányzik a kifigurázás ?

lajcsó # 2013.05.13. 08:00
  • Bíró Úr!
  • Nem sok az ötév?
  • Nem ötév, kötél!
lajcsó # 2013.05.13. 08:05

"Majd biztos megtudom, mi ellen fellebbeztem."
Best of Llenarth.