Büntetőeljárásban is van illeték.
Illetéktörvény: 52. § (1) "A kizárólag magánvád alapján folyó eljárásban a feljelentés illetéke 10 000 forint, a fellebbezés illetéke 10 000 forint, a perújítási kérelem és a felülvizsgálati indítvány illetéke 15 000 forint."
Jogi képviselő
Persze, ha kényes kéréds kerül napirendre, eltűnik. És péntek öta el sem dicsekedett, hogy mi történt, csak Lajcsó jött rá a véletlen kikottyintásból.
Valóban nagyon lapít Llenarth... Nem ment el senki a tárgyalására megnézni?
most szerencsére llenarth is elment, különben a három napról is lecsúszott volna.
Szerintem csak azért húzta az agyunkat 59 oldalon keresztül, hogy most, a legizgalmasabb résznél örökre eltűnjön. Ez a "bocs elszúrtam. de mennem kell." annyira nem az ő stílusa.
komolyan úgy érzem, mint ha 87 perce nézném a krimit, és épp mielőtt kiderülne, ki a gyilkos, becsengetnek
A blogjában kicsit bővebben ír a dologról, de a lényeg ott sem derül ki, ill. ellentmondásos a dolog.
Először azt írja, hogy "az igazságom el van fogadva", majd azt, hogy "természetesen kaptam elmarasztalást".
Na most, ha az igazsága el van fogadva (és a macska fel van mászva a fára), akkor hogy kaphatott elmarasztálást?
Később meg azon kesereg, hogy a bíróságot kötik a jogszabályok....hát ja...
Részletek Llenarth blogjából.(Marhaságok gyűjteménye)
"Kedves Olvasóim!
Maradhat a blogom, és helyesbítésre SEM kötelezett a BÍRÓSÁG!
Ez a lényeg!Ezzel az igazságom el van fogadva!"
"Természetesen kaptam elmarasztalást.."
"Az elmarasztalás ellen majd fellebbezem, nem a T.Bíróság döntése ellenében, hanem: az IGAZSÁG, az ESZME, az ELVEK érvényre jutása érdekében!
Ámultam azon, hogy a T.Bíróság keze is kötött, és nem érdeklődhet dolgok iránt, hiába is szeretne! Pl. banktitkok, végrehajtási titkok,magánélet, egyebek, stb. iránt sem érdeklődhet a T.Bíróság!Nem rá tartozik, hanem pl. a rendőrségre.(Remélem figyel)"
"De a lényeg a lényeg: a blogom maradhat, és helyreigazítást sem kell tennem.Vagyis:IGAZAM van az írottakban!"
"Kérem Olvasóimat, "tanulják meg a virágnyelvemet" ezután, és tudjanak a sorok közt is olvasni!"
hát, ez már orvosért kiállt
Jó-jó, de mit kaptál pontosan Llenarth?
Ha nem árulja el az ítéletet akkor ki lehet nagyjából következtetni.
Részemről egészen biztos, hogy a rágalmazás minősített esetének elkövetése miatt találták bűnösnek. Ezen belül a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás jöhet szóba, sanszos lehet még az aljas indok (bosszú) is, a jelentős érdeksérelem elég nehezen bizonyítható, ezt nem tartom valószínűnek de nem is zárnám ki.
A joghátrányt tekintve: intézkedést (próbára bocsátás) többnyire alapesetben szoktak alkalmazni. Llenarth estében büntetés kiszabására kerülhetett sor. Én a végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre tippelek.
„Én a végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre tippelek.”
azzal még a munkahelye is veszélybe kerülhet
Lleinath, időközben bizonyára kedvesü.. is fellebbezett az itélet ellen, tehát annyira azért még ne tapsolj a blogod megmaradása okán, lehet még "sírás"...
"Végül kibírható, nézegetheti a papírt kedvesü." Itt azért egy kicsit többről van szó, mert nem csupán nézegetni fogja hanem fel fogja használni a polgári perben. Ezen marasztaló ítélet alapján a polgári perben a személyiség jog megsértését bizonyított tényként kell értékelni. Ezt követően már csupán az lesz a kérdés a perben, hogy mennyi kártérítést kell fizetned a "kedvesü.-nek."
A blogolással elkövetett jogsértő cselekményekről csak annyit, hogy a büntetőügyben eljáró bíróság eleve el sem tilthat attól. Legfeljebb majd a polgári perben tilthatnak majd el a további jogsértő cseleményektől. (Feltéve, ha van erre irányuló kereseti kérelem, meg lesz egyáltalán tárgyalás.) A tolvajt sem tiltja el a bíróság az újabb lopástól. Ha ezt nem vagy képes vagy hajlandó megérteni, akkor ne csodálkozzál ha néhány nap, vagy hét múlva a "kedvesü." ismét feljelent rágalmazás miatt.
... és akkor már folytatólagos elkövetésről lesz szó.
Szerintem azért jár ide néha, mert a blogjára nem kíváncsi senki - kommentek legalábbis nincsenek - és itt reklámozza kicsit, meg itt sokszoros a hozzászólók száma is (az a 4-5 kitartó)....:)
"a blogjára nem kíváncsi senki" Két ember azért kíváncsi volt rá. Az egyik a "kedvesü", a másik meg egy szerencsétlen aki ráadásul még közzé is tette Llenarth baromságait.
"Sürgős fizetnivalói vannak tudniillik!(Több tízmilla!)" Ezt meg honnét tudod? Talán te vagy a kezese vagy az adóstársa, netán te adtál neki "több tízmillát" kölcsön?
IIenarth
Többedmagam nevében is kérve az itéletet légyszív közöljed már!...
Ne reménykedj, ha akarta volna, már megírta volna a blogjában, vagy itt.
De a koncepciójába nem fér bele, hogy leírja pontosan, a bíróság bűnösnek minősítette amiatt, amit csinál és azért milyen büntetést szabott ki.
Annyira nem érdekelt, hogy 200 ezer forint felfüggesztve vagy másfél év fogházban, hogy nem kérdeztél rá?
Te nem vagy véletlenül politikus? Ilyen mellébeszélő dumákat általában tőlük hallani.
De szerintem rosszul emlékszel, nem a terem volt visszhangos. Nyilvánvaló, hogy az ítélethirdetés közben bement a terembe egy vak komondor, aki belenyalt a füledbe, majd véletlenél átestél rajta, és azért nem hallottad, amit a bíró mondott...:))))
hiányzik a kifigurázás ?
- Bíró Úr!
- Nem sok az ötév?
- Nem ötév, kötél!
"Majd biztos megtudom, mi ellen fellebbeztem."
Best of Llenarth.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02