EON kötbér


Böbusz # 2012.08.28. 10:12

Üdv!

E.On-os "ügyem" van.
Tanácstalan vagyok, de lényegre törő kívánok lenni:

Béreltem egy szórakozóhelyet és most szeptember végén lesz 2 éve, hogy visszaadtam.
Múlt héten pénteken hív egy nő az E.On-tól (KOMOLYAN AZT HITTEM, HOGY ÁTVERÉS), hogy 1.800.000 Ft a tartozásom erre a szórakozóhelyre.
Majdnem elájultam, mondanom sem kell.
Anno tisztességesen fizettem a nyavalyás havi díjakat (havi 15-17e Ft körül), majd amikor vissza akartam adni, előtte pár héttel késő este (9körül?!) kijött két e.on-os fickó és tájékoztattak, hogy hiányoznak plombák (vagyis azok a lezáró bigyók), meg doboz, lecserélik az órát. Kérdezik, hogy nem vettem észre??! Mondtam, hogy NEM, bakker, mivel azt sem tudom hány lezáró bigyónak kell rajta lennie, meg doboznak. Elmutogatták, hogy hol minek kellett volna lennie, ami nincs, ezt jegyzőkönyvezték és aláírtam, hogy elismerem, hogy hiányos, de nem tudtam róla. Nem loptam az áramot, nem is álltam oda az órához letépkedni a lezárt plombákat. Viszont nyitott részen van az egész doboz, nyitott udvaron. Az utcáról is szabadon lehet hozzá férni. Másfél évig jártam ki a szekrényhez ellenőrízni, hogy annyi-e a fogyasztásom, amennyi az általány (mindig közel azonos volt). De soha nem gondoltam, hogy lakatot dobjak rá...
Utólag tudtam meg, hogy ha késő este jönnek ki az e-on-tól, azok bejelentés miatt jöhetnek ki. És a tulajnak több szórakozóhelye is van, aznap több helyére is kimentek. Amikor mondtam a tulajnak, hogy elvitték az órámat, csak nézett maga elé és meg sem lepődött rajta. Amit akkor nem vettem fel, mert nem érdekelt. De így utólag már érdekesebb...
ELTELT KÉT ÉV, és hív ez a nő. HOgy ekkora a tartozásom.
Majdnem fel kellett locsolni.
Próbáltam nem bunkó lenni a telefonba. Mondtam neki, hogy lehet NEM KAPTAM EGYETLEN LEVELET SEM. Mondja, hogy kaptam, csak a szórakozóhely címére küldték ki.

Én személyesen mentem leíratni a nevemről a helyet. Megadtam minden adatomat, az E.On tudja a lakcímemet, az új bérleményem címét is. Telefonszámot is. Nem titkolóztam.
Azóta már két új bérlője is volt a helynek, ez az E.Onnak nem tűnt fel????! Hogy nem Nagy E. bérli a helyet??!
Kérdezem, nem kellett volna ekkora összegről AJÁNLOTT levelet küldeni?

Azt mondja nem.

MOST MEG KÉT ÉV UTÁN ELŐKERÜLT A TELEFONSZÁMOM????!

Mit mondott a csaj?!: Nem beszéltem az ügyintézőmmel??! MONDOM NEM! KI AZ AZ ÜGYINTÉZŐ??! MOndja a csaj, hogy keressem én. ÉN??! MOndom oké, akkor nevet és számot kérek. NINCS. Mert ő egy központi e-mail címet tud adni, írjak mielőbb, mert hamarosan mások is keresni fognak a tartozásom miatt.

Nem gyengén fel vagyok háborodva.
Már ügyvédet is kerestem, 25e-ért vállalná a jogi képviseletemet.
Eszméletlen az egész.
1.800.000 Ft??!
És pont NEKEM??! Én nem vagyok bűnöző, nem vagyok hazudós. NEM LOPTAM AZ ÁRAMOT, NEM RONGÁLTAM.
ÉS AZ ELMÚLT KÉT ÉV???!

És persze ügyvédhez sem tudok fordulni addig, amíg az E.on nem küld valami levelet.
Megírtam e-mailben, hogy mielőbb küldjék meg azokat a leveleket, amiket eddig nekem címeztek. Mert ezek nélkül ügyvédhez sem tudok fordulni.

Hihetetlen.
Egyetlen embernek mondtam ezt el (mert nem bírtam tovább magamban tartani), ő is kinevetett, hogy PONT ÉN??! Persze az összeg hallatán már nem nevetett tovább. :(

Kit kell ilyenkor keresnem??? Menjek be személyesen és kérjem a meg nem kapott leveleim másolatát??! Vagy várjam a válaszlevelet az e-mailemre? MIT CSINÁLJAK??!
És mi lehet ebből??!
Mi ennek a menete???
Azt mondta az ismerősöm, hogy először tárgyalni hív be az E.On. De ugye az elmúlt két évben MEG SEM KAPTAM A LEVELEIMET, pedig tudták, hogy nem én vagyok ott a bérlő. És már ezek után lehetőségem sem lesz védekezni??
Mivel lehet ezt az egészet bizonyítani?? Régi vendégekkel?? Vagy kikkel?

Előre is köszönöm a válaszokat!

solidcat # 2012.04.03. 08:40

köszi a segítséget xdri! majd meglátjuk akkor, hogy mi lesz,akkor nem fizetek,ha nem muszáj. Mondjuk ha muszáj lenne sem tudnék:)

xdri # 2012.03.30. 05:12

Solidcat!

A szitu ugyanaz:aláírtad mert kikapcsolással fenyegetted, de nem ismered el a kötbértartozásodat és nem fizetsz.
www.drhalasz.eoldal.hu

solidcat # 2012.03.29. 16:00

xdri! az a gond, hogy a papírt már aláírtam,hogy elismerem a tartozásomat:( kénytelen voltam, mert az áramkikapcsolással fenyegettek, 2 éves gyerekkel meg nem maradhatok áram nélkül. Ilyenkor még tehetek valamit? Így is ugyanez a szitu?

marcika # 2012.03.29. 14:36

Szép jó napot mindenkinek.

Az lenne a kérdésem, mert az EON honlapján nem találtam semmit, hogy ha nincs bekötve a gáz, ergo nincs gázfogyasztás, akkor a telken lévő csonk miatt kérhet az Eon alapdíjat? Egy évre kiszámláztak 15600 forintot.

Köszönöm a válaszokat.

xdri # 2012.03.28. 11:46

A havi/fogyasztási/ számlát fizesd, a kötbért ne fizesd ki és ne is ismerd el hogy ezzel tartozol nekik.
A kötbérre fizetési meghagyást,vagy pert indítanak ellened. Fmh esetén ellent mondasz, hogy nem tartozol mert nincs szerződésszegő vételezés, ugyan igy per esetén is. Az áramodat nem kapcsolják ki, az ügyet megnyerheted ha kellően ügyes vagy.
www.drhalasz.eoldal.hu

solidcat # 2012.03.26. 16:51

Szia!
A havi fogyasztást fizetem rendszeresen. Semmivel nem tudja elvileg bizonyítani, hogy áramot loptunk volna és nem is ez miatt büntettek meg. Az ügyfélszolgálatot megjártuk, ott kaptuk azt a választ,hogy ha nem fizetem ezt ki,akkor kikapcsolják és, hogy ne is pereskedjek,mert megnyerik az ügyet,stb. Most az a poén,hogy amit visszatettek a 25amperos kapcsoló burkolatát, megint megolvadt(az előző szerelők épp emiatt nem rakták rá,nehogy kigyulladjon valami), akkor most ha kijönnek megint büntetnek??:)
De most ha én nem fizetem ezt ki nekik, csak a normál havidíjat,akkor gondolom kikapcsolhatják az áramot,mivel aláíratták velem, hogy tartozásom van.

xdri # 2012.03.24. 05:37

Solidcat!

A "szerződésszegésért" kötbért követelnek tőled.
Nyugi, az áramot nem kapcsolhatják ki./csak akkor, ha a fogyasztást nem fizeted/
Pereskedhetsz is, de előtte próbálj az E-ON Ügyfélszolgálatán panaszt tenni. Ha bizonyíthatóan nincs szabálytalan áramvételezés megnyerheted a pert.

www.drhalasz.eoldal.hu

solidcat # 2012.03.18. 18:41

Sziasztok! Igazából fogalmam sincs hová forduljak segítségért ezért keveredtem ide. Segítséget szeretnék kérni,az EON kiszámlázott nekem 187500ftos kötbért. Miszerint az ő szemszögükből nézve szerződésszegést követtem el. 2007ben cseréltek villanyórát nálunk,és az alsó 25amperos rész műanyag borítását nem tették fel, viszont a plombát igen. Tavaly kijöttek ellenőrzésre,lefényképezték,írtak jegyzőkönyvet amiben az áll,hogy a plomba sértetlen, viszont a műanyag borítás nélkül szabad áram vehető. Úgy gondoltam semmi baj,kicserélték és elmentek. kb 2 hete kaptam egy levelet amiben az állt,hogy szerződésszegést követtem el,stb és 25*7500ftra azaz 187.500ftra büntetnek. elmentünk az eonhoz,ahol közölték,hogy ki kell fizetnünk ezt az összeget,máskülönben kikapcsolják az áramot. 0 187.500ftbúl 120ezret 3 havi részletben fizessünk ki. Pereskedni pedig ne is akarjunk,hiszen ők úgy is megnyerik és akkor még a bírósági perköltséget is nekünk kell fizetni,valamint ha pereskedek azonnal ki is kapcsolják az áramot Mit tehetek ilyen esetben?Köteles vagyok kifizetni ezt az összeget? És ha pereskednék valóban kikapcsolhatják az áramot? Nem tudom, hogy más járt e már így, de segítségre lenne szükségem! Köszönöm!