EON kötbér


Gabben30 # 2016.12.07. 12:55

Kedves Bermuda háromszög

Hálás köszönetem a részletes beszámolódért, megynyugtató amit irtál..

További szép napot kivánok!!

Gabben30 # 2016.12.07. 12:09

Tisztelt groszfater!

Ahogy előző írasombol is olvashatod, nagyon szépen köszönöm válaszodat, és csupán csak arra irányultak a kérdéseim, hogy konkrétan engem meggyanusíthatnak a lentebb írtak alapján....
Picit részletesebb választ is meghallgatnék szívessen tőled, vagy más jelen levőtöl! amit írtál tanácsot, megfogadom, de ezeket már lentebb is olvastam hogy fotózzak, akár hangfelvételt is csináljak stb ha ott vannak a szakemberek. Szóval ezeket eddig is tudtam hogy résen kell legyek, és csak jelenlétemnen legyenek ők is ott és 1percre se hagyjam magukra...
Pusztán picit részletesebb véleményre lennék kíváncsi, hogy folytathatom e munkáimat, használhatok e áramot,vagy inkább ne vagy hogy akár engem is megbüntethetnek-e....
Pszihológiai oktatásra köszönöm, nincs szükségem, de ugy gondolom hogy amiket olvasok itt a fórumon, lehet mitöl tartani, mert ezek a szolgáltatók szívessen ráhúzzák a lepedőt az emberre.

groszfater@gmail.com # 2016.12.07. 11:29

A lenti szövegekhez legyen szíves valami hozzáértő válaszoljon nekem, van mitöl félnem?

Úgy-érted egy pszihológús aki elmagyarázza a lelki folyamatot ami kiváltja a félelem érzést...

Gabben30 # 2016.12.07. 11:03

A lenti szövegekhez legyen szíves valami hozzáértő válaszoljon nekem, van mitöl félnem?
És addig dolgozhatok egyáltalán a házon, vagy inkább ameddig nem jönnek, addig ne is használjak áramot?
Megvásároltam a házat mamátol és a rokonoktol, és utána a mamám még kb 1, 1.5honapot bent lakott a házban. Amikor átment édesanyámékhoz, mi utána kezdtük intézni a közüzemek átírását, szóval az adásvétel és az átirtás megkezdése közt kb eltellt 2.5-3 honap.. és én mentem be személyessen hogy kérem az órák áírását, 1percet nem laktunk ott, mert ugye ahogy írtam, teljessen átalakítjuk a házat, csak minimális áramot fogyasztottunk ami a bontáshoz kellett...
Legyen szives valaki írja meg, mit gondol a helyzetemröl??
Hálás köszönetem..

Gabben30 # 2016.12.05. 19:51

Köszönöm szépen a megtisztelő választ, mindenképp előkeresem a régebbi számlákat, és figyelek mindent, ha jön a szerelő.
A hölgy aki kint volt ma, azt mondta hogy azok a firelék amikkel le tudom kapcsolni a komplett áramot, amik fent vannak és amelyikröl hiányzik egy plomba már nagyon régiek, és nem is érti hogy hogyan lehetnek meg fennt, viszont a 2db óra pedig sokkal újabb. Mindkét óran van kb 4-4 vagy 5-5db plomba, és mindkettőröl hiányzik 1-1db, de a többi is teljessen el van korrodálódva, rozsdásak, stb..
A matricák viszont épek.. kb 2.5honapja van a ház a nevemen, csak nem fognak meggyanusítani áramlopással, nem is történt csak minimális fogyasztás ez idő alatt. Ami éppen a bontási munkálatokhoz kell. És ami még fontos, amíg húzódik esetleg majd az ügy, nem is tudom folytatni a bontási-építési munkálatokat.
Kívancsi leszek hogy hogy fog alakulni, ha le akarják venni az órát esetleg bevizsgáltatni, akkor azt engedjem nekik? Vagy ha felraknak új plombákat, akkor azt azért aláírhatom jegyzőkönyvben?
És ugye mindezt én kértem hogy írják at a nevemre az egész gáz-áram rendszert, hát kívancsi leszek, csak ahogy a hölgy is mondta, hajlamossak arra ezek hogy akár januárig megvárakoztatják az embert, addig had nyelje a paraszt az ideget... :(

groszfater@gmail.com # 2016.12.05. 19:29

Keresd elő a számlákat, lehet szükség lesz rájuk.
Ha jön a szolgáltató embere fotókat készít és jegyzőkönyvet
na ekkor kell figyelned, nagyon.

Gabben30 # 2016.12.05. 10:48

Üdvözletem.

2016 augusztusában megvásároltuk nagymamám házát, nagymamámnak kell mar a felügyelet, egyedül nem maradhatott, így szüleimhez került
2016 november 11.én baedtam a kérelmet a gáz és az áramszolgáltatónak hogy tulajdonos váltás történt, kérem a szolgáltatásokat az én nevemre átkötni. A démászhoz személyessen vittem be a kitöltött nyomtatványokat, az enksz dégázhoz pedig online, emailben küldtem a dokumentumokat. Démásznál mindent rendben találtak, azt mondták majd kijönnek leolvasni, csinálnak egy végelszámolast, aztán átirjak a nevemre a szolgaltatást. A gázosok nem válaszoltak még emailemre, hívtam őket, azt mondták telefonon, beérkezett a kérelem, minden papír, minden rendben, majd jelentkeznek... tegnap d.után hívott édesapám hogy hívta egy hölgy hogy ma jön ki a házamhoz, leellenőrzi a mérőórákat villany, gáz, és nekem ott kell lennem. A hölgy ma el is jött a megbeszélt időpontban, körbenézte a gázt, lefényképezte, mindent rendben talált, utána a villanyórát, sajnos ott más más volt a helyzet. Az óran minden ragasztott matrica a helyén van, viszont 3db plomba hiányzik.
2db a 2óra egy egy sarkárol,( 2 mérőóra van ) 1db pedig egy valamilyen plusz apró doboz tetejéröl, aminek fogalmam sincsen, mi jelentősége van, ott lehet lekapcsolni a komplett áramot az egész házban. Szóval olyan dobozbol is van 2db, és rajtuk 2db plomba, viszont az egyiken csak allul található, fellül nem. A hölgy aki kint volt azt mondta hogy nagyon régi ez a villanyóra szekrény ami a ház oldalán az udvaron bellül helyezkedik el, látszik is több plombán, hogy megette már őket az időjárás, rozsdásak stb stb... a hölgy aláiratott valamilyen jegyzőkönyvet, és értesítette a démász szolgáltatót hogy hiányoznak plombák az órárol. Van felni valóm? Most kb rettegve várom hogy mikor jönnek ki, és majd mit fognak mondani... a ház már a nevemen van, de a mérőórák még nincsenek... viszont azt sem szeretném hogy nagymamámat meggyanusítsák, és esetleg megbírságolják egy olyan dolog miatt ami miatt nem is felelős, mert kérdeztem tőle, azt mondta, az égbilágon nem nyúlt oda ő be, csak a leolvasó szokott leolvasni, és anno egy szerelő rakott be régen valami plusz relét a szekrenybe hogy ha villám belecsapna a házba akkor ne égjen ki minden... de arrol mar nincsen meg a papírja... kérhetek valami segítséget, mire figyeljek ha kijönnek a szakemberek, mivel védekezhetek stb???

energetikai ügyvéd # 2016.08.31. 18:23

Tisztelt Janek!
Valóban, nincs egyszerű helyzetben!
De ha a ház nincs körbekerítve, akkor a mérő nem az Ön kizárólagos őrizetében áll, tehát a plomba sérülésére emiatt a szolgáltató nem hivatkozhat! Tehát ennek kell lennie az egyik kulcskérdésnek, amivel a szolgáltatónál érvelni lehet. A másik pedig az, hogy amikor Önnek átadták a mérőhelyet (ügyfélcserekor), akkor darabszám, jelzés és azonosító szerint átadták-e a plombákat? Ha nem, akkor ez a a másik érv, amivel a kötbért ki lehet védeni...
Tanácsot én ugyan adhatok, de azt, hogy Ön az egyszerűbb utat választja és fizet, vagy a stresszesebbet, és szembemegy a hálózati engedélyessel - ezt bizony Önnek kell eldönteni!

Üdvözlettel:
Dr. Szücs István
ügyvéd
www.drszucsugyved.hu

Janek79 # 2016.08.29. 18:59

2 éve vetem egy tanya besorolásu ingatlant amikor megvetem kijötek az eon tol lefényképezték aláirtam hogy ügyfélcsrre történt nincs körbekeritve a ház rossz álapota miat amin tajta van a vilanyóra baj elkerülése véget egyáltalán nem volt használva az áram most nekiáltam rendberakni és az eonal keztem egy új csatlakozásal amit máshova kellet lerakni közölték hogy a régi órát vezetéket lekell vágni szerelni jó vágják szereljék le nekiáltak az órát leszerelni és közölték hogy a blonba sérült fényképezték hogy a vételi fényképel öszehasonlitják viszik szakértöi vizsgálatra jó vigyék montam hogy ott szeretnék lenni a vizsgálaton ez volt május végén multhéten kapok egy levelet hogy fizesrk 120 000ft vagy megy biróságra rajta a képviselönek a száma hivom nem veszi bementem az eon hoz és közölték hogy julius végén kültek egy levelet igen ám csak az hozám nem érkezet mrg felhivtam a képviselöt másnap montam neki a tényálást és közölte hogy őt nem érdekli akoridöbe átvetem az órát ügyfélcserekor ha nem fizetek megy biróságra lehet olcsób is ha egybe fizetek 72000 hát küldje gondolkozok rajta lekülte de 2nap mulva le is jár a határidö ugy külte meg tanukal is irasam alá mint hogy beismerném hogy hozápiszkáltam az órához.közbe felvetem az örökösökell akiktöl megvettem az ingatlant is a kapcsolatot és mondom nekik hogy jártam és monták hogy tutak rola hogy az apjuk lopta az áramot valahogy.kérdem én hogy jobban járok ha fizetek vagy ne fizesrk ebbe kérnék segitséget!

Janek79 # 2016.08.29. 18:26

Tisztelt ügyvédúr egy kiss segitséget szeretnék kérni!

ezsuzsa # 2016.07.05. 10:03

A válaszokat köszönöm! A fejleményekről beszámolok.

energetikai ügyvéd # 2016.07.05. 06:15

Kedves ezsuzsa!

"Az egyértelmű, hogy a kötbér nem kerülhető ki" - ez nem így van, a kötbér kikerülhető!

Üdvözlettel:

Dr. Szücs István
ügyvéd
www.drszucsugyved.hu

végrehajtó1 # 2016.07.04. 17:54

Én még ilyet nem hallottam , hogy 34 évig fenn van az óra.
De ha így van akkor az nem hiteles.
A kötbért ne fogad el.

ezsuzsa # 2016.07.04. 12:33

Tanácsot szeretnék kérni. Van egy árammérő leszerelés, ahol hiányoztak a plombák. Az egyik hiánya még 2009-ben jelezve lett. Állítólag az órát valamikor buherálták.
Mentségként fel lehet-e hozni, hogy az óra 34 éves volt, és 18 (!) éve senki nem ellenőrizte? Többszöri telefonálás történt, csere kérése címén, de sajna ennyi év után ez nem bizonyítható. A 18 év alatt egyszer voltak kint az áramszolgáltatótól, 2009-ben, címváltozás miatt, a tulajdonos kérésére. Az óra akkor is abban az állapotban volt, mint a leszereléskor.
Az egyértelmű, hogy a kötbér nem kerülhető ki, de maga az áramszolgáltató is hibázott, hiszen legalább 10 évente cserélni kellett volna az órát. A másik dolog, felhozható-e mentségként az a tény, hogy elképzelhető, hogy az óra rosszul működött, de akkor az áramszolgáltató javára, mivel azóta majd fele a fogyasztás. Megköszönöm, ha valaki használható tanácsot ad!

walowilag # 2016.06.17. 14:15

kösz megint menjek el a helyi Eonhoz? Vagy írjak nekik levelet?nem is értem. miért nem adtak csekket, ha kértem ilyen átállítást


Letiltások

energetikai ügyvéd # 2016.06.17. 12:36

Kedves walowilag!
Ne üljön nyugodtan, mert Ön fizetési késedelembe fog esni, ezért kamatot fogtak ráterhelni az e.on-os számlaegyenlegére, továbbá felszólítási díjat is el fognak Önnek számolni...

Üdvözlettel:

Dr. Szücs István
ügyvéd
www.drszucsugyved.hu

energetikai ügyvéd # 2016.06.17. 12:34

Kedves Ferenc,
nem kell fényképet készítenie. Miután a szolgáltatónak VAN egy darab papírja arról, hogy ügyfélcserekor minden rendeben volt, a kötbér követelését fenn fogja tartani - körömszakadtáig. Persze engedményt lehet, hogy Önnek is felkínálnak.
Most kezdődik az a hosszas játék az idegekkel, amiről e fórum korábbi rovataiban olvashat...

Üdvözlettel:

Dr. Szücs István
ügyvéd
www.drszucsugyved.hu

walowilag # 2016.06.17. 11:20

elmentem a szolgáltatóhoz, eon, személyesen, és kértem hogy csekken fizethessek.
az ügyintézőnő, igen türelmetlen volt, azt mondta fizessek online, valami PIN kódot is írt.Nem ismerem ezt az online pinkódos vacakolást, el is dobtam a cetlit.
Nem értem. Azóta se fizetek, várom a csekket, de nem jön.
Mi a fene ez?


Letiltások

Ferenc33 # 2016.06.17. 10:47

Tisztelt Ügyvéd Úr!

2016 januárjában előre bejelentett eon-os ellenőrzésünk volt. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a villanyórán lévő plombákon a lenyomat nem látható rendesen. Maga a plomba és a zsinór sértetlen volt ezt a jegyzőkönyvbe is beleírtuk. Az órát bedobozolták és szakértői vizsgálatra küldték. Kb. egy hónapja jött is a levél, hogy a szakértői vizsgálat Gödöllőn lesz ahová el is mentünk. Megállapították, hogy az óra ép, idegen kezűség nem tapasztalható, de plombák hamisak (a lenyomat szövegénél a karakterek nem úgy görbülnek, hajlanak ahogy kell stb.). Tegnap jött a levél 188000 Ft. kötbérről.
Az ingatlant két éve vásároltuk. Akkor bejelentettük az ügyfélváltozást. Ki is jött egy ember, ránézett és nem talált hibát. Fényképet nem készített vagy legalábbis nem emlékszem. Mit lehet ilyenkor tenni? Ügyfélváltozás esetén köteles-e az eonnak fényképet készíteni?

Válaszát előre is köszönöm!

msza # 2016.06.06. 08:23

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Kedves Végrahajtó1!
Köszönöm Mindenkinek a segítséget, biztató sorokat, és a kiváló gondolatokat!
Legyen ez tanulság Mindenkinek, aki hasonló helyzetbe kerül, mint a szüleim.
Az alábbi levelet kaptam az e-on-tól 2016.06.02-án.
A sok-sok blabla duma végén, a lényeg az utolsó öt sorban van.

2016. május 31.
Tárgy: Felülvizsgálat, válaszadás
Tisztelt Ügyfelünk!

Hozzánk érkezett levelére, hivatkozással közöljük, hogy a levelében foglaltakat, valamint az ezzel kapcsolatos ügyintézést felülvizsgáltuk, melynek eredményéről az alábbiakban tájékoztatjuk:
A X szám alatti fogyasztási helyén 2016......-én tartott műszaki ellenőrzés során az 000000 számú Ténymegállapító jegyzőkönyv feldolgozását elvégeztük.
A jegyzőkönyvben megállapításra került, hogy a világítás mérőhöz tartozó biztosítékon 1 db csípőfogós plomba van elhelyezve, mely jelzés nélküli. A vezérelt mérőhöz tartozó biztosítékon 1 db nem szolgáltatói jelzéssel ellátott plomba található, az egyik oldalán "3"-as jelzéssel, a másik oldalán a jelzés hiányzik.
A tények valódiságát a helyszínen készült fényképfelvételeink igazolják.
A jegyzőkönyv feldolgozása során alkalmazott jogszabály:
Az Elosztói üzletszabályzat 6.10.2 eb) alpontja szerint a rendszerhasználó részéről szerződésszegésnek minősül különösen, ha : "a fogyasztásmérő- berendezésen vagy túláramvédelmi berendezésen elhelyezett plomba vagy a fogyasztásmérő-berendezés megrongálásával vagy eltávolításával méretlen villamosenergia-vételezést tesz lehetővé"
A fenti szerződésszegés jogkövetkezménye kötbér, melynek összege az Üzletszabályzat 6.11.3 pontja szerint az érintett mérőre, illetve csatlakozásra, a szerződésszegéssel érintett fázisra vonatkozóan amperenként 7.500,- Ft. - egyfázisú csatlakozásnál 250 000 Ft,
A fentiek értelmében megállapított kötbér összege: 225.000,- Ft.
Az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. Elosztói Üzletszabályzata 10.1. pontja alapján:
"A fogyasztásmérő bárminemű megsérülését a rendszerhasználó az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt.-nek haladéktalanul bejelenteni köteles."
A fentiekre hivatkozással megállapítható, hogy a rendszerhasználó a bejelentési kötelezettségének nem tett eleget.
A hitelesítő és szolgáltatói zárópecsétek biztosítják a mérőberendezések hitelességét és zártságát, ezek hiányában, illetve sérült vagy hamis zárópecsétek esetében a mérőkészülék nem hiteles és lehetőség adódik a mérési eredmények befolyásolására.
A szolgáltatói zárópecsét hiánya miatt a méretlen részek hozzáférhetővé váltak, mely alapján a szerződésszegés megvalósult.
Tájékoztatjuk, hogy az előírások értelmében nem azt kell vizsgálnunk, hogy ki avatkozott be a készülék(ek)be és/vagy tartozékaiba, mivel az ellenőrzés ideje alatt kizárólag Önnel álltunk szerződéses jogviszonyban.
Fent nevezett mérőhely az Ön kizárólagos használatú ingatlanán belül helyezkedik el, zárható szekrényben kialakítva,.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a felhasználási helyen felszerelt fogyasztásmérő berendezésekért és kiegészítő készülékekért a szerződő fél a felelős. Nyilvántartásunk alapján a jegyzőkönyv felvételének időpontjában Ön állt szerződéses jogviszonyban a szolgáltatóval.
200..... történt mérőcserekor fényképfelvételek nem készültek, a mérőhelyi adatlapok másolatát levelünkhöz mellékeltük.

A felülvizsgálat eredménye:
A felülvizsgálat eredményeként, a beavatkozás okán keletkezett felelős személy kilétét hitelt érdemlő módon megállapítani nem lehetett, ezért a követelést az Elosztói Engedélyes visszavonta.
Az esettel kapcsolatosan szerződésszegésből eredő követeléssel nem kíván élni az Engedélyes.
Az okozott kellemetlenségekért szíves elnézését kérjük. Üdvözlettel: XY

Hozzátenném, mint azt már leírtam a villanyóra a ház falában, az utcán kívül van, tehát azt sem tudják miről írnak. Azóta ezen a házsoron még kettő lakóról kiderült, hogy hasonló cipőben járnak, mint a szüleim.
Az egyikük már be is fizette a kötbérnek nevezett büntetést.
Mondhatom a szüleimnek szerencséje volt, hogy így ki tudtak jönni ebből a szemétségből.
Igaza van az Ügyvéd Úrnak, hogy nem szabad "hamahama" fizetni, hanem harcolni kell az igazunkért!
Köszönettel! M. Szabina
ui: A biztonsági zár felszerelését megrendeltem a villanyóra szekrényre. Többet nem bízok senkiben! Az e-on-ban biztos nem!

Kovács Károlyné # 2016.05.30. 05:37

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Pénteken postai úton kézhez kaptam az EON Értesítését. E-mailben elküldtem szíves megtekintésre. Tisztelettel kérem szíves visszajelzését további egyeztetés végett.
Üdvözlettel:
N.I.

Pici78 # 2016.05.28. 07:12

Az ügyvédi munkadíj megállapodás kérdése. Lehet sikerdíjas is. Egyébként nem túl bonyolult a szitu a kötbéres ügyekben jogilag, nem hiszem, hogy napokat emésztene fel egy ügyvéd életéből... Én is sok ügyvéddel konzultáltam és nekik köszönhetem, hogy elsőfokon pert nyertem a Főgázzal szemben. Remélem, jogerőre emelkedik, most azt várom! Tegnap kaptam meg a végzést a bíróságtól, csak a kirendelet szakértőnek a díja volt 168e HUF, a perköltséget nem tudom. Szóval sokba kerül. A kirendelt szakértő ugyanazt állapította meg, mint annak idején a Főgáz szakértője: a gázmérő pontosan mérte a rajta átáramló gázmennyiséget. Főgáz feltételezéskre alapozva kötbérezett.Aa gázmérőmről az OMH hitelesítést tanúsító jelet tépték le ismeretlenek. Szerény véleményem szerint a szomszédban lakó cigányok, akiknek életelemük a rombolás, pusztítás, vagy a Főgáz emberei, akik sportot űznek a kiszolgáltatott emberek kötbérezéséből, ha már a feltételezések gyártásánál tartunk. Hogy valójában hogyan került le a gázmérőmről az OMH plomba, az lehet, hogy örök rejtély marad, mivel nem vagyok a gázmérőm mellett a nap 24 órájában, és nincs a kizárólagos őrizetemben. Rengeteg helyen látom még ma is, hogy bárki számára elérhető helyeken vannak elhelyezve fogyasztásmérők, és a szolgáltató sehol nem figyelmeztet, hogy el kell zárni őket. Nekik jó biznisz a kötbérezés. Ameddig fizetnek az emberek...

energetikai ügyvéd # 2016.05.27. 12:37

Kedves Dávid, írtam Önnek e-mailt.

Üdvözlettel: Sz.I.

energetikai ügyvéd # 2016.05.27. 11:34

Kedves Végrehajtó1!

Senki sem tudja nekem azt az orrom alá dörgölni, hogy bármely energetikai-jogi ügyben ne adtam volna számlát...

Kedves Attila111111!

Önnek igaza van, mindig ott van a "ha". A bátortalanoknak nincs esélyük és fizetnek a szolgáltatónak, a bátrak pedig nyerhetnek...

Üdvözlettel:

Dr. Szücs István
ügyvéd
www.drszucsugyved.hu

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.05.27. 08:34

Most már csak azt kell eldöntened hogy mi a kevesebb.Az ügyvédi munkadíj vagy az eon kötbér.

Ott van még mindig a "ha"
Ha mégis veszít az ügyfél, akkor ott a cumi. Fizetheti az ügyvédet és vele együtt a perköltséget, meg a kötbért. Én tutira nem rizikóznék, inkább fizetném a kötbér felét. Ügyvédek minimum elkérik már az 50.000.-et. Kihagynám őket, mert a "ha" sokba is kerülhet.
:)