Intrum Justitia


Dr.Attika # 2016.06.30. 10:10

Így van ne foglalkozzon az Intrummal. Hogy látogatnák már meg? Egyetemisták, otthon ülő kismamák hívogatják a delikvenseket. Minimális jogi tudás nélkül, 500,- ft-os órabérért.

vagyok001 # 2016.06.30. 09:58

Akkor ne foglalkozzak az Intrummal? Csak mert ez lassacskán fenyegetésbe csap át, hogy meglátogatnak a tartozás miatt. Bár nem járnának jól, az tuti.

Burn Out # 2016.06.30. 09:43

vagyok001: Már valószínű, hogy 1 év után elévült a tartozás. Ha közjegyzői fizetési meghagyást kapsz (bármelyik magyarországi közjegyző küldheti), akkor az átvételtől számított 15 napon belül ellentmondással kell élned.

A keménykedést meg inkább sporttal vezesd le ;)

vagyok001 # 2016.06.30. 08:55

Üdv!

Problémám a következő:

Még anno 2007-2009 környékén számlatartozásom volt a pannonnál, amit felvásárolt az Instrum. Én eddig egy darab felszólítást sem kaptam, és már évek óta máshol lakom. Most jún elején kaptam egy felszólítást, hogy fizessek (10 napot kaptam rá), különben jogi eljárás lesz. Több mint 290 ezer, ebbe mindenféle tétel benne van ,ami elképzelhető, dátum szerint. Érdekes hogy a dátumoknál 2010 és 2016 között szünet van. Na a lényeg az, hogy nem foglalkoztam a levéllel érdemben, és most pár napja jött még egy levél tőlük azzal, IDÉZEM: "Tájékoztatjuk, hogy a jogi eljárás előkészítésének folyamatát megkezdtük Ön ellen, és ügyét a folytatás aláhúzva van a levélben továbbítottuk a Baltás Ügyvédi Iroda felé, illetve otthonában személyesen felkeresi Önt kollégánk a tartozás rendezésének érdekében."

Ebben a levélben már csak 5 nap van fizetni. Na most mire számítsak? Jönnek kigyúrt állatok, vagy mi? Szívesen fellépek fizikálisan ellenük, de nem tudom milyen következményekkel járna. Nem vágom, honnan szerezték meg az új lakcímemet, és tudtommal 5 év után elévült ez a tartozás. Ja és egyértelmű, hogy sima bedobós levelek ezek. Nagyon jó lenne ha használható segítséget tudna adni valaki, köszönöm, fontos lenne.

ykhsd # 2016.06.27. 19:09

Szép estét!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz,hogy néhai édesapám után az alábbi örökségek maradtak:
Ház fele része( 1.000.000 Ft-ot ér az 1/2-ed rész)
Kisebb föld (40.000 Ft értékben)
600.000 Ft Cetelem tartozás amit az Intrum Justitita már felvásárolt.
Hagyatéki tárgyaláson azt a tájékoztatást adta a közjegyző,amennyiben lemond nővérem és én a teljes örökségről akkor is megkereshet az Intrum a tartozás miatt és a saját vagyonunkkal felelünk.Ezért azt tanácsolta h a ház 1/2-ed részéről mondjunk le viszont a földet tarsuk meg mert ennek arányában követelhető rajtunk a tartozás.

  • Azóta megkerestem levélben a közjegyző hogy milyen jogszabályra vonatkozóan adta ezt a tájékoztatást,nem kaptam rá választ!!!

A jelenlegi felállás az,hogy nővérem és én a ház 1/2-ed részéről lemondtunk anyám javára,a földet megtartottuk.
Az lenne a kérdés:
A tőketartozás 214 ezer Ft.Lehet-e kérni h csak azt fizessük ki?
Továbbá valós infó lehet-e az,hogy tényleg annyival felelünk a tartozás után mint amilyen arányos az örökség földértéke.
Vagy egyéb ötlet?
Köszönöm a segítséget!

gerbera317 # 2016.05.22. 08:45

Az rendben, hogy eladta a bank a tartozásom, de hogyan adhatta tovább a hitelkártya szerődésemben szereplő adatokat is?

Tudod, amikor eladsz egy autót, a vele együtt a kulcsait is eladod. Így van ez a követelés eladásánál is. Ha nem hiszel nekem, fogadj ügyvédet, jó pé'zé', oszt' majd megtudod.

Zola111 # 2016.05.19. 19:31

2007-ben a Raiffeisen Bank hitelkártya éves díját és az éves díj miatt meg nem fizetett vélt tartozás okán tájékoztatott, hogy akkori BAR listára tesz. A vélt tartozásomat engedményezte az Intrumnak, aki próbálkozott behajtani a 77600 Ft-ot, de mivel nem sikerült így bírósági úton próbálkozott.
2016 áprilisában joerős bírósági döntés elutasította az Intrum követelését.
Ez után a Raiffeisenhez fordultam, hogy vegyenek le azonnal a KHR listáról.
Válaszukban megírták, hogy ők nem tettek rá.
Lekérve a KHR-ből az adataimat, azt látom, hogy az Intrum tett fel a KHR-be 2009-ben.

1. Kérdésem, hogy az Intrum milyen alapon tette/tehette ezt. Hiszen én a Raiffeisennek tartoztam (szerintük). A Raiffeisen hogyan adhatta át a hitelkártya adataimat?
Az rendben, hogy eladta a bank a tartozásom, de hogyan adhatta tovább a hitelkártya szerődésemben szereplő adatokat is?
2. Most, hogy a bíróság jogerősen kimondta, hogy az Intrum, mint felperes nem tudta bizonyítani tartozásomat és elutasította keresetét, kinek kell levennie a KHR-ből?
3. Kártérítés és elmaradt haszon miatt tervezek pert indítani a bank és az Intrum ellen, hiszen az elmúlt 7 évben sem magánszemélyként, sem a vállalkozásaim nem jutottak hitelhez, ezzel komoly anyagi és erkölcsi kárt okoztak. Megállhat-e egy ilyen kártérítési per?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.10. 07:20

Ha elévült.

drhalasz # 2016.05.10. 06:17

5 év után elévült!
drhalasz

Árpi61 # 2016.04.27. 09:24

Üdv 2007 provident tartozást probál behajtani az Itrium jogos illetve elévült e ?

zgabor # 2016.04.12. 18:34

?

zgabor # 2016.04.12. 04:29

Szépnapot,kérdéssel fordulnék önökhöz mégpedig,2003-as nem fizetett tartozást megvett az Intrum,ami most derült ki számomra a khr-listából és ez most is szerepel mint le nem zárt ügylet (de nem szerepel negatív bejegyzés).Nem vagyok naív,nem fizettem de ilyen hosszú idő elteltével,minden megkeresés nélkül eez nem évült el,esetleg lelehetne vetetni a khr-ről,vagy lehet részletfizetést kérni (mi a legalacsonyabb törlesztő ilyen esetben)?A válaszokat előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.05. 10:41

Teljesen ugyanaz a válasz, amit alább ugyanebben a rovatban már ezerszer megadtunk. Semmi jelentősége nincs annak, hogy az adós kiskorú.

ol megkapták a lányom adatait látniuk kellett,h
Tévedsz, de gondolj, amit akarsz.

Zool76 # 2016.04.05. 10:39

Tisztelt ügyvéd Úr!
Én egy szóval nem írtam azt,hogy gyereknek nem lehet tartozása,viszont ahol megkapták a lányom adatait látniuk kellett,hogy annak a gyereknek van egy apja is,aki a törvényes képviselője.
Köszönöm szépen a frappáns válaszát,de sajnos a kérdésemre nem kaptam választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.05. 09:45

Szerinted kiskorú gyermeknek nem lehet tartozása?
miért nem én kaptam levelet tőlük?
Honnan kellene tudniuk, hogy te egyáltalán létezel? Ugye, nem akadályozott az elolvasásban, hogy nem te vagy a címzett?

Zool76 # 2016.04.05. 08:48

Tisztelt ügyvéd urak,tisztelt forumozók!
Sajos én is eljutottam oda,hogy kapcsolatba kerültem ezzel a céggel. (Intrum Justitia) Helyesbítek... nem én hanem a 11 éves lányom. Édesanyja sajnos 2 évvel ezelőtt elhunyt. Örökölt az anyja halála után egy lakásnak a felét,és mint kiderült tertozást is. Az elmúlt egy hétben 4db levelet kapott a lányom a fent említett behajtó cégtől mind más összeggel,és más megbízóval. Ezek csak egy egyszerű bedobott levelek. Amit nem értek,hogy egy kiskorú gyermekkel mit tudnak kezdeni? Hogyan jutottak egyáltalán a lányom adataihoz? Mint én vérszerinti apa,és törvényes gyámja miért nem én kaptam levelet tőlük? Azt sem tudom hova menjek ezzel az üggyel,vagy kihez forduljak,és ebben kérném az önök segítségét.

worm # 2016.04.01. 19:12

Kedves runningman!
Köszönöm, hogy válaszoltál. Így, hogy "fingom" sincs a jogról, és ügyvédre sincs pénzem(még akkor sem, ha később ki kell fizetnie a vesztesnek), nem merek belemenni ilyen dolgokban. Igazad volt a második hozzászólásoddal. Igaz, nem csak a leblokkolás, eg félelem, hanem szorít az idő is. A gyedem lejár április 23.-án. És nem tudok nem elmenni dolgozni. Feketézésről meg szó sem lehet.
Azért köszönöm, hogy segíteni akartál. Legalább a szándék még meg van valakiben.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.31. 05:32

Hülyeségeket beszélsz, persze, ez nem újság. De most még konfabulálsz is.

runningman # 2016.03.30. 23:39

Egyébként vszleg falraokádott borsó az egész előző hsz-m.

Régebben volt több olyan ügyfelem /egy-egy munka erejéig/, akiknek többszázmillíó-egy-két mrd-s értékű vagy forgalmú cégeik voltak. Ez még az szdsz-s időkben volt, termelő, kereskedő vállalkozások, egyre több bankhitel, egyre több vevőtartozás, egyre több késve fizetett, görgetett szállító, viták az apehhal, önkormányzattal, bankokkal, szolgáltatókkal, egy-két bebukott szállítmány, projekt, munka. Közülük konkrétan kettővel kerültem olyan kapcsolatba, hogy lássam, a csőd hónapok kérdése, az utolsókat rúgják - szinte baráti viszony alakult ki. A saját csődömön én akkor már túl voltam. Kapacitáltam őket, ne legyenek hülyék, ne hagyják egy élet munkáját kárbaveszni - az egyik trabbantal, utánfutóval hordta a vasszerelvényeket a nyolcvanas években, onnan nőtt, lett többszáz fős cége. Nem, menjen minden a maga útján, törvényesen, korrektül, amivel tartozunk tartozunk, ami marad marad. Téphettem a szám, - tojáshéjjal a seggemen úgymond - hogy egy behajtó, egy végrehajtás, adóvégrehajtás, felszámolás, árverés, felszámolási licit, pénz felosztása az a legritkább esetben fog úgy végbemenni, hogy az méltányos legyen az adós részére. Az egyik feleségének a panellakását most árverezték el ahol a csőd után meghúzta magát, volt céges tartozásokért, láttam az mbvkn, pedig ezek már lassan tízéves történetek.
Ezek az emberek okos, szorgalmas, becsületes, tapasztalt, kitartó vállalkozók voltak, de a tartozásbehajtás szinte lesokkolta őket. Akkor mi várható az átlag vagy minimálbéres dolgozótól: hagyja, hogy nyírják, jobb esetben néha béget egyet.

runningman # 2016.03.30. 23:11

worm:
gyed, gyes, csp - ből nem tilthatnak, csak akkor ha korábban jogosulatlanul vetted fel ezeket. Tehát pillanatnyilag védve vagy, egyetlen forintot sem vehetnek el. Ám azonnal kérd a gyes, gyed, csp folyósítását postán keresztül (úgy tudom van egy kis átfutás amíg átirányítják), mert a bankszámlára érkezett pénz már elvehető, míg postán készpénzben megkapod az egészet - hiába vagy végrehajtás alatt.

Egyébként én hagynám a francba az intrum, eos, dunacorp, zalabest meg egyéb szarokat. Ezek nem bankok, korlátozott a tőkeerejük, nemzetközi szinten is a minél magasabb %-s megtérülés a cél. Nekik az a bót, ha fenyegetésre, zaklatásra fizetsz (sima követelőző telefonos hülyegyerekek, sima levelek).

A fizetési meghagyásnak díja van, fizetni kell érte, dolgozni kell vele. Amikor ellentmondasz, újabb pénz, hogy perre menjen az ügy. Keresetlevelet kell készíteni, többé-kevésbé részletesen eléd (és a Bíróság) elé kell tárni mit akarnak, miért akarnak, mennyit akarnak - ezt ugyan módosíthatják, de már látszik nagyjából mi a pálya. A szarháziaknak le kell menniük pereskedni oda ahol laksz - ha Kisvárdán Kisvárdára, ha Kaposváron Kaposvárra... Ha mulasztod az első tárgyalást és kiadják ellened a bírói meghagyást, kimentheted alapos indokkal (a legjobb ha a kimentés még a tárgyalás előtt odaér a bíróhoz, de az intrumos köcsög már úton van, lássa a jószándékod, segítőkészséged a bíró) - de tényleg alapos legyen a kimentés - akkor hiába "fáradt le" az intrum ügyvédje, érdemben sokat nem tudott tenni, vagy van egy újabb útja, vagy megkontrázza a következő tárgyaláson a JÓ ügyvéded akit megfogadtál - ekkor az intrum bukta a te ügyvéded költségét és a teljes perköltséget is, ez a legjobb, legtanulságosabb nekik. A JÓ ügyvéded végigmegy a folyamaton, megpróbál hibát találni benne, átbogarássza a jogalapot mennyire áll meg, végső esetben lenyirbálja a felduzzasztott követelést a harmadára negyedére és egyezséget köt a maradék feléről...
Aztán a jogerős másodfok (mert megfellebezed a neked kedvezőtlen elsőfokú ítéletet) után újabb pénzeket kell megelőlegeznie az intrumnak a végrehajtásra. Végül a végrehajtó megállapítja, hogy végrehajtható vagyonod nincs (ne is legyen addigra regisztrált dolog pl autó, ingatlan, bankbetét, értékpapír, stb a neveden), meglévő jövedelmeid mentesek a végrehajtás alól (csp, gyes, gyed), dolgozni nem dolgozol csak feketén vagy szerződéssel a baráti kft-ben. Ekkor az inrum, eos, stb rádköltött egy rakás pénzt de egy ft nem jön belőle vissza.

Amit leírtam, végig kell vinni, ha az ember szabadulni akar, azt nem szabad, hogy - mondjuk - a végrehajtó személyes megkeresése után belehugyozik a nadrágba és fizetni kezd, úgy nincs értelme. Akkor éri meg, ha sikerül jó sok adósságot összegyűjteni. Minél többet sikerült, annál jobb. Akkor becsületes a dolog, ha van:

  • Bankhitel. (Külföldi gátlástalan uzsorások, pénzzel fűtenek, a vesédet kiműtenék ha lenne rá szabály, legbecsületesebb a devizaalapú hitel megtagadása, de különösen jó pl a provident a 200-400%-s thmjével vagy a raiffeisen, erste, cib, volt axa, banif plus - ezek kegyetlenül, pökhendien, lekezelően bánnak az ügyfeleikkel)
  • Apeh tartozás (különösen a büntetések, mulasztási bírságok, a kötelezően fizetendők amelyek mögött nincs adóztatható gazdasági teljesítmény, csak a pénz kéne nekik)
  • Követeléskezelők (itt tökmindegy mi volt az eredeti tartozás, a hiénák jó eséllyel max huszadáron vették, de a háromszorosát hajtják)
  • Rezsitartozás (külföldi tulajdonúak a jók, eon, gázos cégek közül egy-kettő, francia vízművek ahol van még /különösen a kötbérek melyekkel megalapozatlanul kopasztják a lakosságot/, de szóbajöhet akár a helyi önkormányzati távhő vagy vízművek ha azok különösen méltánytalanok, de a helyi saját közösségünkkel lehetőleg azért ne toljunk ki)
  • Telefon, internet, tv (minden ami külföldi kézben van és röpködnek a soktízezres, százezres igazságtalan kötbérek)
  • Parkolások (minél több, annál jobb, pár tucat fmh nem tétel, minél többet költ a parkolócég, minél többet dolgozik veled, annál jobb, annál kevesebb kapacitás marad másra akin hajthatna)

Nekem ha a nevem meglátják egy aktán több helyen rendesen rühellnek hozzáérni, ki se bontják, csak tologatják, teszik ide, teszik oda amíg el nem évül. Behajtók, ellenőrök, közművek emberei nem jönnek hívatlanul, telefonálnak, egyeztetnek, várnak ha kell. Korábbi tulajdonost úgy ellenőrizte a vízmű, gáz és áramosok, hogy simán beugrottak a kerítésen - na ez már nincs mióta az egyik konkrétan beszart a rövidnadrágba mert kikapta a jegyzőkönyvet a kezéből a kutya (mondjuk szerencse, hogy mást nem csinált).

Szóval akinek sok adóssága van és úgy érzi, hogy sok ebből igazságtalan, nem kell feltétlenül engedelmes gyerek módjára fizetni, vitatkozni, ellenkezni is lehet. Még a végrehajtó is csak "tárgyal" - ha ritkán, de mégis úgy alakul - mióta volt egy-két szelíd vitánk, azok is üzletemberek, egy degenerált miatt, néhány tíz vagy akár néhány százezer jutalék miatt nem érdemes kockáztatni semmit - mindenki megy szépen a kisebb ellenállás irányába. Közben lehet mosolyogni minden ellenségre, azok is mosolyognak, adjuk a civilizáltat, persze mindenki tudja, ha mód lenne rá elásná a másikat és hangyákkal etetné meg...

worm # 2016.03.18. 20:13

Két részből állt a hitel annak idején. Mind a kettő az exem tartozásaira ment, amit még a kapcsolatunk előtt csinált. Sajnos naívan belementem, hogy az én nevemre menjen a hitel.
Az intrum levelében az áll, hogy 80 valahányezer forint esedékessé válása 2011.05.20.
Ebből én úgy gondoltam, hogy akkor az most májusban évül el.
Vagy rosszul gondolom?
A többi már az intrum felé tartozás.
Légyszíves ne csak kifigurázzatok, hanem ha valaki tud akkor tényleg segítsen.
Két gyerekem van. Még április végéig gyeden a kisebbikkel. Hiába kerestem melót eddig nem találtam és nem tudom mi lesz velem, ha ezt a rengeteg pénzt vonni fogják a gyesből. Éhen halunk.
Nekem ez az egész nagyon nem vicces. Nem alszok miatta, mert nekem ez nagyon nagy gondot okoz. Komoly segítséget kérnék. Igen, szeretnék kevesebbet fizetni, mint 140ezer. Mert nem tudom miből. Eddig sem lesz@romságból nem fizettem.

ius latratus # 2016.03.18. 13:02

Mert az a helyzet, hogy május 20.-án több, mint a fele követelés elévül. Ha addig ki tudnám húzni, akkor 145e helyett csak 68e marad.

Che?

worm # 2016.03.18. 11:55

Tisztelt Fórumozók!
Ma kaptam nem aláírós választ az intrumtól. Leírták benne, hogy jogosan kezelik az adataimat ahogy itt megírtátok nekem. Viszont, ha másra nem is, de időhúzásra jó volt ez a baki. :-)
Szóval, most újra nyolc napot írnak. De ez nem felszólítás. Ez egy sima bedobós levél.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tovább? Most erre reagáljak vagy ne? Azt tudom, hogy a következő a MOK-os levél lesz. Annak ellent kell mondjak. Csak azt nem tudom, hogy az megtöri az elévülést? Vagy csak már a bírósági behajtási eljárás?
Mert az a helyzet, hogy május 20.-án több, mint a fele követelés elévül. Ha addig ki tudnám húzni, akkor 145e helyett csak 68e marad. És azt már meg is érdemlem, mivel hagytam, hogy az én nevemen fusson az exem sz@rja. :-D
A válaszokat előre is köszönöm!

gerbera317 # 2016.03.10. 10:13

Az Intrum ilyet nem tud tenni, ebből következik, hogy a történet elejét elhallgatod. Mármint azt a részt, ami a MOKK-tól kapott fizetési meghagyásról, meg a végrehajtótól kapott végrehajtási lapról és felhívásról szól. És jobban el kell olvasni azt a néhány hónappel ezelőtti levelet is, hogy kitől jött ténylegesen, mert ha a levél közepén valahol ott az Intrum, attól még egyáltalán nem biztos, hogy ő a "levél" feladója. Említed dr. Radics Csabát, hát ő lenne a végrehajtó, és az a "levél" is valószínűleg tőle jött. Ami most történt, az a "hagytuk a francba" hozzáállás jogkövetkezménye. Innentől nincs kérdés, méltatlankodás, csak teljesítés, annak elmaradása esetén pedig végrehajtási kényszer.

daniel83 # 2016.03.10. 09:41

Sziasztok,
Lenne egy kis problémánk. Pár hónapja bnőm kapott levelet ettől az Intrum Justitia akárkitől, hogy van tartozása, 120.000ft. De nem hivatalos levlél volt, semmi aláirás, hagytuk a francba.Tegnap 240.000ft volt a kártyáján, vásárolt a boltban, kapott sms értesitőt hogy az egyenlege 69.000ft, tehát elég sokat levettek. Egyből be a bankba, mondták hogy ez a cég vette le a pénzt, a maradék pénzét meg zárolták! Állitólag 2011. februárjában aláirt valamit, azonban ez nem igaz, már csak azért sem, mert akkor kórházban volt, illetve amugy sem ir alá semmit, semmi szerződése-részletfizetése nincsen sehol.
Kérdésem, ezt igy hogy tehetik meg? Mit tudunk tenni? Milyen alapon vették el a pénzét, és ki ?
Bankban mondtak egy ügymenet számot és egy nevet ( radics csaba és aszódi csilla ) ami szerepel abban hogy eltünt a pénz. Semmi levelet , felszólitást nem kaptunk előtte.
Mit tehetünk, más is futott már ilyenbe? Felháboritó.