Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


Önálló bírósági végrehajtó elleni panasz!!!

Fehér Margó (törölt felhasználó) #   2014.07.26. 16:41

Kelvin! Most a mamádra gondolok sokat, akinek szintén orvosra lett volna szüksége.... tudod mikor, ugye?

Fehér Margó (törölt felhasználó) #   2014.07.26. 16:40

Nektek meg agyra lenne szükségetek, hogy egy egyszerű "szakmábavágó" kérdést megválaszoljatok:D

Akkor ide is írom: Isten óvja meg azokat, akik veletek kerülnek kapcsolatba. Csak a pénzük kell nektek, de azért tenni nem akartok és nem is tudtok, mert nem sikerült semmit megtanulnotok az egyetemen. Kár volt ott töltenetek az időt, csak bízom benne, hogy nem az állami pénzt pazaroltuk rátok.

Tényleg egyszerűbb laikusként végig böngészni a törvényeket és nem nektek fizetni feleslegesen. Az arcotok nagy, de értelem a fejetekeben 0....

Kelvin (törölt felhasználó) #   2014.07.26. 14:37

Fehér Margó: Némileg frusztráltnak tűnsz. Lehet nem is jogászra van szükséged ;)

gerbera317 # e-mail 2014.07.26. 14:00

LOL

Margó!
A kérdéseidre tételes válaszlistát kaptál. Ha nem tudsz mit kezdeni vele, az legyen a te gondod.
A jókiívánságokat köszönjük.
Egyébként pedig szívesen.

Sherlock # e-mail 2014.07.26. 13:57

Rossz lehet, mikor mindenki más tehet az ember gondjairól - ő pedig nem.

www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/

Fehér Margó (törölt felhasználó) #   2014.07.26. 13:10

Meg voltam győződve arról, hogy a jogi fórumon a kérdéseinkre hozzáértő, segítőkész "jogászok" válaszolnak, hiszen az ilyen fórumok célja az lenne, hogy így történjen.
de rájöttem, hogy itt is csak kóklerek vannak, ahogy az internetes világban.

Csak tudnám, hogy miért vállalnak emberek be valamit, ha azt nem képesek elvégezni. Remélem, hogy az itt "válaszoló" "jogásznak" becézett emberkék az élettől pont azt kapják, amit megérdemelnek.

Sok sikert a semmihez és remélem, ha a "választ" adóknak problémás ügyeik lesznek, akkor abból vesztesként szállnak ki, mert ezt érdemlik. Jót nem. Egy választ képtelenek adni, így kapják ők is ugyan ezt. Persze, ha lenne tudásuk, akkor valószínűleg sikeres munkájuk lenne és nem kellene a sok szerencsétlennek itt válaszolniuk. Az élet bebizonyította, hogy sem a normális munkára, sem erre nem valók.

Fehér Margó (törölt felhasználó) #   2014.07.20. 09:07

Tudna valaki segíteni, hogy hol tudom megnézni az általam írt hozzászólásokat?

Fehér Margó (törölt felhasználó) #   2014.07.17. 21:18

Gerbera317!
Köszi a válaszodat!
Végrehajtói díjat lehet inkasszálni?
Nem volt hőzöngés, de ő igen csak nagy paraszt volt.
Készített jegyzőkönyvet, de nem volt hajlandó beleírni, hogy azért nem ad részletfizetési lehetőséget, mert hazugnak tartja a kezest. Miért ne lenne mire részletfizetési lehetőséget adni? 150 ezret nem igen tud kirántani az ember a zsebéből, van akinek ez 2 havi fizetést jelent. A kezesnek 1 havi, de ha kifizeti, akkor miből él? Miből fizeti a rezsit? Miből tartja el a gyerekét?
Miért felejtős az elévülés? Szerintem erre is vonatkozik. A fővárosi bíróságon fogom ezt megkérdezni szerdán. Te is végrehajtó vagy úgy véded őket, mint aki közéjük tartozik. Grulálok nektek.

gerbera317 # e-mail 2014.07.17. 08:56

A kérdésedre:
Végrehajtási kifogást kell benyújtani a végrehajtónál, de a helyi bíróságnak címezve. 15 ezer Ft illetékbélyeg legyen rá felragasztva. Addig is gondold át a történetedet újra, mert ez, amit (és ahogy) itt most összehordtál, kifogásként tökéletesen értékelhetetlen.

Érdemben pedig:
A banktól kapott iratot, amelyik kimondja, hogy az 500 ezer Ft megfizetésével a tartozás meg van fizetve, be kell mutatni a végrehajtónak, és kérni tőle a Vht. 41. § szerinti eljárás lefolytatását. Ha ugyanis a végrehajtónak csak annyit jelentett be a bank, hogy "a tartozás meg van fizetve", akkor azt a végrehajtó úgy köteles értelmezni, hogy a végrehajtható okirat szerinti 1,5 millió lett megfizetve, és természetesen ezután kerül felszámításra a végrehajtási költség is.
Jegyzőkönyvet azért nem készített, mert érdemben nem jelentettél be semmit. Ugyanis azt, hogy a tartozásodat megfizetted, eddig is tudta. Azt pedig, hogy csak 500 ezret kellet megfizetni, okirattal kell valószínűsíteni, vagy ha az megtörtént, akkor a Vht. 41-et kell kérni, nem pedig hőzöngeni. A puszta hőzöngést pedig nem szokás jegyzőkönyvezni, mert akkor a végrehajtási akták többsége kb. fél méter vastag lenne.
Részletfizetési lehetőséget azért nem adott, mert nincs mire. Ha csak a végrehajtási költséget kell megfizetni, akkor azt külön engedély nélkül, belátható időn belül meg kell fizetni, és kész.
Az elévülés valószínűleg felejtős.
A kísérő jelenléte megengedhető. Az a kis málőr, hogy nem engedték be, érdemben nem támadható.
A pénzintézetet hiába panaszolod be az MNB-nél. Ha károd származott az esetből, legfeljebb a Vht. 40. § (2) szerint fordulhatsz ellene, de csak akkor érdemes, ha a károkozást bizonyítani tudod.

Fehér Margó (törölt felhasználó) #   2014.07.16. 21:08

Panaszt szeretnék tenni végrhajtó ellen, illetve a pénzintézet ellen is. A pénzintézet ellen az MNB-nél kell, de a végrehajtó ellen sajnos nem tudom, hogy hol tehetem meg a panaszomat.
A történet:
volt egy személyi hitelünk, amelyet az adós nem tudott fizetni munkanélküliség miatt, így végerhajtásra került. A kezes munkahelyére beküldték a letiltást, de a pénzintézettel megállapodás született, így a pénzintézet követelése ez alapján lett kiegyenlítve. A hitelszámlát 2008. december 30-án lezárták, azaz a tartozás ki lett egyenlítve. Sajnos a lezárásról nem kaptunk papírt.
2014. március 10-én a kezes kapott egy Bírósági levelet, amelyben tájékoztatták, hogy jogutódlás történt. Felhívtuk a pénzintézetet többször, ahol megerősítették, hogy a hitelszerződés megszűntetésre került, mert ki lett fizetve, és azt mondták, hogy ezzel az értesítővel nem kell foglalkozni, nincs ok az izgalomra, majd csak akkor ha összeg is lesz az ilyen levélbe. A végrehajtót is felhívtuk, aki azt mondta szintén, hogy nincs ok az aggodalomra, így nem is éltünk a fellebbezési jogunkkal. 2014. júniusban a kezes kapott egy levelet, amelyben arról tájékoztatta a bankja, hogy inkasszót raktak a számlájára.
Ismét felhívtuk a pénzintézetet és most már kikényszerítettük a papírt, amely a tartozás kiegyenlítéséről szól, majd felkerestük a végrehajtót, ahol igen érdekes események zajlottak.

  • a kezes kisérőjét nem engedték be (gondoljuk azért, hogy ne legyen tanú)
  • a végrehajtó azzal gyanúsította a kezest, hogy az okiratot hamisította, amely a tartozás kiegyenlítéséről szól.
  • nem adott részletfizetési lehetőséget arra hivatkozva, hogy a kezes csaló, hazudik, megbízhatatlan, stb. hiszen felvett egy hitelt, amire senki nem kötelezte és nem fizette vissza, amiből ugye nem igaz az, hogy nem lett visszafizetve.
  • ezután természetesen nem volt hajlandó a jegyzőkönyvebe beleírni, amiket mondott.
  • az állítása szerint őt a pénzintézet arról tájékoztatta 2013-ban, hogy a tartozás megtérült, így szerinte eddig kell számolni a tartozást, kamatokat, stb. ami ebben a formában 1.490.000, ami valójában 500 ezer alatt volt, illetve ezután az összeg után kell a végrehajtói díjat is megfizetni, amit inkasszó formájában már be is nyújtott a kezes számlja ellen. 149 ezer Ft összegben, ami jogtalan, hiszen a tartozás a harmada annak, amit ők állítanak.
  • a szerintük fennálló tartozásról nem értesítették a kezest sem, és azt állítják, hogy ők küldtek értesítést, de a kezes nem vette át a postástól, ami nem igaz, mert ha küldtek volna levelet, akkor azt is átvette volna, ahogy a többit is tvette, amelyet a Bíróság küldött.
  • a tartozás 2008- végére ki lett egyenlítve, így a most benyújtott követelés már elévült, hiszen azóta 5,5 év el telt! Erre is vonatkozik az elévülési törvény.

Kérem írják meg, hogy mit tehetünk, kihez fordulhatunk panaszunkkal, illetve azt is, hogy az elévülési idő ebben az esetben is létezik e.
Ha gondolják, akkor pontos végrehajtási számot, adatokat is közlök.
Azt hiszem a pénzintézetet is be kell panaszolnom, hiszen ez azért történhetett meg, mert ők nem értesítették a végrehajtót a tartozáfizetéséről.
és kérem azt is írják meg, hogy létezik e plyen jogszabály, amely alapján egy bírósági végrehajtó megtilthatja, hogy az ügyfél kisérővel érkezzen.
Válaszukat előre is köszönöm!

zöldségleves # e-mail 2014.04.12. 17:42

A kézzel fogható eredmény azt volt, hogy az illető tartozását letiltották a nyugdíjából.
Viszont a mostani ügyünkben nem dolgoznak, és nincs jövedelem, - nyugdíj - amiből lelehetne vonni a tartozásokat.. 5 éve nem fizetnek közös költséget, de még a saját víz fogyasztásukat sem, azt is a közösből kell a háznak állnia.
Köszönöm a tanácsot, így fogunk eljárni.

gerbera317 # e-mail 2014.04.10. 10:26

akkor is 2 évig tartott az ügy mire kézzelfogható eredményt kaptunk...

És mi volt az a kézzel fogható eredmény? Ha az adós nem teljesít önként és azonnal, vagy nincs letiltható jövedelme, vagy sorrendben várni kell a letiltásra, és ezért ki kell kényszeríteni a teljesítést, akkor a 2 év teljesen normális ügyintézési idő.
A végrehajtónak pedig nem telefonálgatni meg emailezgetni kell, hanem írni egy normális hangvételű levelet, melyben kéred, számoljon be az eljárás eddigi eredményéről és a kilátásokról. Ha erre sem válaszol, jöhet az előbb javasolt kifogás.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.04.09. 18:10

A bíróságon lehet kifogást emelni. A végrehajtónál kell benyújtani, az illeték 15 ezer forint.

www.kbs-ugyved.hu

zöldségleves # e-mail 2014.04.09. 17:45

Kérnék segítséget.
Tizenöt lakásos házban lakom, két lakó ellen van jogerős végrehajtói határozatunk. Ennek ellenére a végrehajtó üla babérjain felvette az őt megillető tiszteletdíj egy részét és még csak nem is értesíti a közös képviselőt, hogy milyen stádiumban van az ügy. E-mailre sem válaszol, telefonon sem lehet elérni. Mit lehet ilyenkor tenni???
Érdemes-e a Végrehajtói Kamaránál ellene panasszal élni?
Már volt ezzel az emberrel dolgunk akkor is 2 évig tartott az ügy mire kézzelfogható eredményt kaptunk......

gerbera317 # e-mail 2014.04.07. 22:34

Jókor kérdezel

Nem kérdezett semmit.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.04.07. 21:06

Jókor kérdezel. Lapátoljuk vissza a lóba a szart?

www.kbs-ugyved.hu

fagyi71 # e-mail 2014.04.07. 18:43

Tiszteletem !

Szeretnék gyors segítséget ,kicsalták,ellopták az autómat csináltak vele büntetést a végrehajtó rajtam követeli eddig 250 ezret vont le az utolsó letiltás 63000 ft 2x vonták le mert a végrehajtást kérő parkolási társaság ügyvédje is levonatta ugyanazzal az ügy számmal , ellenjegyzett okiratot (hogy nem nálam volt a kocsi) senki sem nem fogadja el hogy nem nálam volt a kocsi és a rendőrségi tanúvallomásom tudtam még bevinni mert a nyomozás még folyik . És még lenne egy probléma a nyugdíjminimumot sem hagyta rajta a számlámon így ebben a hónapban 0 ft maradt a megélhetésre ,még egyszer megjegyzem nem volt a tulajdonomban az autó amikor a büntetéseket csinálták .

Köszönöm ha segítenek .
Tisztelettel Fagyal Ferenc

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.02.04. 15:45

Bocsi, hogy ellentmondok, de nem.
Dehogy gond. Pláne ha igazad van. Én kérek elnézést, kevertem a végrehajtást elrendelő bírósággal.

www.kbs-ugyved.hu

Ildoka 9 # e-mail 2014.02.04. 15:42

Írtunk neki!!
Válasz semmi,illetve.hogy
lezárt ügy és majd utalja a pénzt.
Naivak voltunk,de azt gondoltuk,talán a sok zaklatás ellenére majd lerendezi velünk!

gerbera317 # e-mail 2014.02.04. 15:25

Szerintem már ilyen levelet írtunk neki.

Szerinted, vagy pedig tény, hogy írtatok ilyet? És ha igen, hol marad a következmény?

gerbera317 # e-mail 2014.02.04. 15:21

Pontosabban az első fokú ítéletet meghozó bírósághoz

Bocsi, hogy ellentmondok, de nem.
Vht. 217. § (1) A végrehajtónak a végrehajtási eljárás szabályait és a végrehajtási kifogást előterjesztő jogát vagy jogos érdekét lényegesen sértő intézkedése, illetőleg intézkedésének elmulasztása (a továbbiakban együtt: intézkedése) ellen a fél vagy más érdekelt végrehajtási kifogást (a továbbiakban: kifogás) terjeszthet elő a végrehajtást foganatosító bírósághoz.
225. § (6) Végrehajtást foganatosító bíróságnak azt a bíróságot kell tekinteni, amely mellé az eljáró önálló bírósági végrehajtót kinevezték.

Ildoka 9 # e-mail 2014.02.04. 15:15

Szerintem már ilyen levelet írtunk neki.
csak reménykedtünk,hogy nem kell lépéseket tenni.
Ügyvéd Úr! ha nem gond a párom megkeresi Önt privátban,ő többet tud mondani
az ügyről.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.02.04. 14:57

a foganatosító (a végrehajtó székhelye szerinti járás-) bírósághoz.
Pontosabban az első fokú ítéletet meghozó bírósághoz, amely a pertárgy értékétől függően lehet törvényszék is. (A munkaügyi bíróságot itt talán kizárhatjuk.)

www.kbs-ugyved.hu

gerbera317 # e-mail 2014.02.04. 14:55

az ügyvédünk panaszt tett a Pénzügyi felügyeletnél.

Biztos, hogy ügyvéd? Ennyire nem foghat mellé, ha tényleg az...

Levelet kell írni a végrehajtónak, haladéktalanul közölje, mi az akadálya a behajtott összeg kiutalásának, illetve, ha nincs akadálya, akkor az miért nem történt még meg. A válaszadás elmulasztása esetén végrehajtási kifogást kell benyújtani ellene - most figyelj, és az ügyvéded is füleljen! - a foganatosító (a végrehajtó székhelye szerinti járás-) bírósághoz. Nem a kiutalás elmulasztása miatt, hanem a válaszadás elmulasztása miatt. Majd a bíróság szépen utasítja, hogy válaszoljon, és a választ itt közölve megkérdezed, hogyan tovább.

(Lám-lám, KBS-nek is azonnal szemet szúrt a dolog.)

Ildoka 9 # e-mail 2014.02.04. 14:51

Azt mondja van egy számlája amire beérkeztek a behajtásról a pénzek.Onnan utalta egy gyűjtőszámlára,ahonnan kifizeti a végrehajtást kérőt és még bankot meg Nav-ot meg még 1-2 személyt. Nem tudom még hova kell neki még utalnia .A lezáró nyilatkozatot,hogy minden rendben ment azt is alá íratta velünk.
Hát a felügyeleti szervet az ügyvédünk mondta.
Meg azt is,hogy az ügyészségre is lehet menni.
Szóval nem tudom most mi van!!