Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


Önálló bírósági végrehajtó elleni panasz!!!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.02.04. 14:44

Miféle gyűjtőszámla? És mit keres az ügyben a pénzügyi felügyelet?

www.kbs-ugyved.hu

Ildoka 9 # e-mail 2014.02.04. 14:39

Tisztelt Cím!
Teljes tanácstalanság és tehetetlenség lett úrrá a családunkon.
Végrehajtást kértünk tartozás miatt.
Tavaly júliusban le is zárult az ügy sikeres végrehajtással.
Azóta hiába várjuk az utalást (ami:1.100.000ft)nekünk nagyon sok pénz.Rendezni tudnánk belőle az életünket.
Az önálló bírósági végrehajtó nem hajlandó már szóba sem állni velünk.A pénzt a gyűjtő számlára utalta már 2 hete.Gondolom azt is ő kezeli,ezért nem kaptuk meg!!Már az ügyvédünk panaszt tett a Pénzügyi felügyeletnél.
Meddig várjunk még,mellesleg megjegyzem jól kamatozhat neki a saját zsebére ez az összeg,meg gondolom más pénze is.Megjegyzem itt Veszprémben senkinek sincs jó véleménye az "Úriemberről",már írtak róla az újságot korrupciós ügyek kapcsán.Ezeknek mindent lehet???

Teljes a pánik nálam!!
Mit tegyek,hogy minél gyorsabban megkapjuk a pénzt???
Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.07.17. 18:14

Ofkúrsz.

www.kbs-ugyved.hu

gerbera317 # e-mail 2013.07.17. 16:17

Ez félreérthető, mivel a topikcím szerint a kérdező azt hiheti, hogy a végrehajtót perelheti. Hát nem, hanem a végrehajtást kérőt perelheti.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.07.17. 16:09

Pert indíthatsz. De előtte nem ártana kiszámoltatni egy hozzáértővel, mert ha tévedsz, sokba kerülhet.

www.kbs-ugyved.hu

Lőrincz # e-mail 2013.07.17. 09:47

Hova fordulhatnék még, ha a végrehajtó még egyszer behajtja a már évekkel előtte behajtott tartozás?

Panaszomra sem az ÖBVH, sem a Faktoring nem reagál.

A végrehajtó azzal magyarázza, hogy bizonyos nyugdíjból nem lehet letiltani, így volt időszak amikor a letiltás szünetelt. Majd újból lehetett végrehajtani és ők újra megtették.

A baj csak az, hogy nekem 2010-ben levonták az egész ősszeget! Tehát nem szüneteltetésről, hanem teljesítésről van szó!

Arról nem is beszélve, hogy újra az egész összeget tiltatja a nyugdíjamból!( ami nem reáli, hiszen a Nyugdíj
Igazgatóság hónapokon keresztül már vontak. )

Tud valaki tanácsot adni,hogy milyen felsőbb szinten tehetek panaszt?

Köszönöm

ius latratus # e-mail 2013.01.13. 20:22

"Ebben valami 300 ezer forint körüli összeget kér a végrehajtó. Még nem olvastam a levelet mivel nem jutott el hozzám de ez szerintem más ügy.
Azt gondolom hogy a végrehajtó bosszúból előkotort valamit vagy valamit rám próbál kenni. Nagyon érdekes hogy kb akkora az összeg amire felértékelte a kocsimat."

Küldd el az MBVK-nak ezt is! Mit kotorászik annyit?

Antauri # e-mail 2013.01.13. 13:54

"A végrehajtó által kezdeményezendő büntetőeljárás miatt ne fájjon a fejed: kizárt, hogy a végrehajtó ilyesmibe bocsátkozzon."

Köszönöm a választ.
De amikor bementem pontosan ezért mentem be hogy az autót visszarakassam.
Azóta kaptam másik papírt.
Ja igen!
Amikor bementem átírattam direkt a levelezési címemet mert mindig az állandóra küldi a levelet.
De az egy másik város.
Persze az új levél is az állandóra ment. :S
Ebben valami 300 ezer forint körüli összeget kér a végrehajtó. Még nem olvastam a levelet mivel nem jutott el hozzám de ez szerintem más ügy.
Azt gondolom hogy a végrehajtó bosszúból előkotort valamit vagy valamit rám próbál kenni. Nagyon érdekes hogy kb akkora az összeg amire felértékelte a kocsimat.

Segítséget kértem és nem kioktatást! Az előző hozzászólás eléggé olyan szagú volt.
Pont azért írta mivel nem vagyok tisztában a jogi kavalkáddal. Én csak normál emberi módon gondolkodom!

Köszönöm!

gerbera317 # e-mail 2013.01.08. 23:36

Ilyenkor mi van????”"

A végrehajtó, amikor lefoglalja az autót, köteles azt a forgalomból is kivonatni, tehát eziránt megkeresi az illetékes okmányirodát. Az okmányiroda köteles a megkeresésnek eleget tenni, tehát kivonja a járműt a forgalomból, téged pedig - határidővel - felszólít, hogy a jármű okmányait és rendszámát add le. Ennek nem tettél eleget, ezért az okmányiroda megbírságolt.

A bírságolást megelőzően részletfizetési engedélyt kaptál, de arra már nem kérted a végrehajtót, hogy a gépjármű - a foglalás hatályának fenntartása mellett - kerüljön vissza a forgalomba. Úgy gondoltad, hogy a részletfizetéssel minden el van intézve. Rosszul gondoltad.

Azt is rosszul gondoltad, hogy majd telefonon lerendezed a végrehajtóval. Azt már jól gondoltad, hogy akkor talán személyesen. A "titkárnő" minden bizonnyal az egyik helyettese volt. Akármit is mondtál ott jegyzőkönyvbe, valószínűleg szó sem volt az autó forgalomba történő visszahelyezéséről. Reagálni pedig mit reagált volna a végrehajtó a semmire? Részletfizetésben állapodtatok meg, ezután az adós dolga az, hogy teljesítsen. Ha pedig további kérése van, akkor azt adja elő értelmesen. Ehelyett te a kamarához fordultál, ahonnan jól elhajtottak, ugyanis a végrehajtó intézkedése ellen végrehajtási kifogásnak van helye, nem pedig kamarai panasznak. És akár kifogást, akár panaszt írsz, abban a tényeket kell felsorolni, nem pedig azt, amit gondolsz (a végrehajtóról). Úgyhogy így jártál, és csakis magadnak köszönheted. Legközelebb bízd profira a jogi ügyeidet!

A végrehajtó által kezdeményezendő büntetőeljárás miatt ne fájjon a fejed: kizárt, hogy a végrehajtó ilyesmibe bocsátkozzon.

Sherlock # e-mail 2013.01.08. 21:29

Kérd meg hogy ne kezdeményezzen.

www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/

Antauri # e-mail 2013.01.08. 20:53

Tisztelt Cím!

Lenne egy problémám amiben nem tudom hogy mitévő legyek!!!
Ebben kérném a segítségét(üket).

Röviden a történet!
Megbüntettek zöldterületen való parkolásért nyíregyházán a közteresek.
Nem értettem egyet mivel meghibásodás miatt állt ott a kocsi egy hétig.
Fellebbeztem. A hajdúnánási rendőrségtől mivel ott lakom kaptam egy levelet amiben azt mondták hogy ejnye bejnye de legközelebb ne legyen ilyen!! Jajj de jó gondoltam magamban!!
Rá pár napra kaptam másik levelet a debreceni rendőrségtől hogy megbüntetnek 20 ezer forintra. Mivel 2 büntetést kaptam az idő alatt míg a kocsi ott vesztegelt.
Nem tudta zöld-ágra vergődni mivel a rendőrség a polgármesteri hivatalra mutogatott hogy ők az eljáró hatóság, a polgármesteri hivatal meg a rendőrségre....
Addig jutott a dolog hogy egy önálló bírósági végrehajtóhoz jutott a dolog aki immáron 36 ezret követelt. De ennek fejében felértékelte a kb 600 ezret érő autómat 300 ezerre és le akarta foglalni meg árvereztetni.
A kihirdetett árverésen NEM jelent meg de persze a jegyzőkönyvben az van hogy de ott volt!!!!
Ezután megegyeztem vele hogy részletekben fizessem ki a pénzt. Igaz egy hónappal később kezdtem el fizetni a részleteket de fizettem. Mára a 6 részletből már csak egy van hátra.
Már 4 részlet be volt fizetve amikor is kaptam a hajdúnánási okmányirodától (akiktől közben folyamatosan kaptam a leveleket hogy adjam le a forgalmit) egy levelet amiben közölték hogy megbüntettek 20 ezer forintra miért nem vittem be a forgalmit!!!

Mindezek előtt mivel kaptam a leveleket én bementem a végrehajtóhoz hogy beszéljek vele mert telefonon nem lehet elérni sosem.
De amikor bementem sem volt ott, csak a titkárnői.
Elmondtam az egyiknek hogy miért is jöttem!!!
Ő leírta kinyomtatta. Aláírtam és megkérdeztem hogy ebből ugye küldenek a nánási okmányirodának is ??? Persze jött a válasz. Hát nem küldtek és a végrehajtó sem reagált!!!
Ezek után kaptam a büntetést.
Ekkor szakadt el a cérna!!!

Írtam egy panaszlevelet a végrehajtó kamarának!
Mivel nem szoktam kertelni és kerülgetni a dolgokat, nyíltan és őszintén írtam le a dolgokat és azt is amit a végrehajtóról gondolok.
Azt hogy hazudik és hogy egy genyó. Bár ezt nem ezekkel a szavakkal. de azért nyomatékosan.
Pár hétre kaptam választ:
Érdemben nem kívánnak foglalkozni vele tartalma miatt és ugyanezen ok miatt megküldik a levelemet a végrehajtónak aki majd megfontolhatja hogy büntető eljárást akar e kezdeményezni!!!!!

Na hát kb ennyi!!!

Ilyenkor mi van????

Köszönöm a segítséget!!!!