közlekedési baleset


Kobun # 2016.08.18. 12:10

Üdv mindenkinek!

Kis segítséget szeretnék kérni egy hétvégi közlekedési balesettel kapcsolatosan, melyben egyik barát sérült meg:
Budapest XI. kerület Kosztolányi Dezső téren történt az eset szombaton.
A barátnőmék a Bocskai úton haladtak az M1, M7-es irányába kifelé az Allee felől. Zöld jelzésnél mentek be a kereszteződésbe, ahol balról egy másik gépjármű beléjük hajtott. A vétkes sofőr szintén a Bocskai úton haladt, de az ellentétes irányból. Itt eddig lehetett balra fordulni a Bartók Béla útra a Gellért tér felé, de most egy felújítás miatt mindkét sáv egyenesen haladhat át a kereszteződésen.
A vétkes a GPS-re hivatkozott, hogy az engedte neki a balra haladást.
Mivel nagy erővel ütközött, a barátnőmék gépkocsija totálkáros lett, személyi sérülés történt. Ezt követően volt rendőri intézkedés, és a mentőket is kihívták, majd beszállították őket a Gyáli úti kórházba kivizsgálásra.
A vétkes elismerte a felelősségét, és "kék-sárgát" is kitöltöttek.
A vétkes biztosítója meglehetősen gyorsan már talán másnap, vagy harmadnap jelentkezett telefonon, és azóta több levelet, kitöltendő nyilatkozatot küldött.
A kérdésünk az lenne,hogy ilyen esetben ők,mint sérültek élhetnek-e kártérítési igénnyel, ha igen akkor mi a folyamata, a biztosító felé kell-e jelezni, vagy polgári peres eljárásban a vétkes sofőr felé?
Nekünk elsőre a biztosító gyors segítsége, érdeklődése lett furcsa...
Nem szeretnének ezen rengeteget keresni, de azt sem szeretnék, hogy a tudatlanságuk, és a gyors válaszadásaik miatt kiszúrják a szemüket valamivel...
Minden segítséget előre is köszönök.

Üdv:
Dani

groszfater@gmail.com # 2016.05.17. 17:45

Értem.
Tehát nem tudod.

babikaa # 2016.05.17. 17:17

Volt térfigyelő kamera ami rögzítette is az egészet

groszfater@gmail.com # 2016.05.17. 05:52

babikaa!

Azt diszkréten elhallgatod melyik sávban ütköztek a járművek.

pohicop # 2016.05.16. 17:54

Legközelebb majd óvatosabban és körültekintőbben vált sávot.
Szerintem neki fogják felróni a dolgot.
Mivel van személyi sérülés, így biztosan volt rendőri intézkedés is, ha kell vonnak be szakértőt is.

babikaa # 2016.05.16. 14:44

Sofőrünket kórházba szállították vizsgálatra, váll, nyaki fájdalmak miatt (be volt kötve a bizt.öv) de csupán zúzódásokkal megúszta. Ellenfélnek semmi baja nem lett.

groszfater@gmail.com # 2016.05.16. 14:38

Személyi sérülés ?

babikaa # 2016.05.16. 14:10

Tisztelt Fórumozók!

Szeretnék véleményeket kapni hozzáértőktől, hogyan alakulhat ez az ügy, mi lehet a végkifejlet:
Adott egy 3 sávos út, melyből 2 egyenesen haladó, és egy jobbra kanyarodó. Sofőrünk a jobbra kanyarodóból a belső egyenesen haladóba menne át mivel meggondolta magát. záróvonal nincs, körültekint (távolban lát egy autót de az még nagyon messze van, biztonságosan át ér-gondolja) indexel, és megkezdi a sávváltást.
Az "ellenfél" azonban jóval a megengedett sebességet átlépve jön (70-es táblánál kb 100-110-el) ezért hamarabb odaér mint gondoltuk, és sofőrünket bal oldalról telibe találja még sávváltás közben. Sofőrünk autója totálkár, másik autó nagyobb értékű, így abban is jelentős a kár. a két autó között legalább 100 méter a távolság a baleset után (lehet az "ellenfél" el akart menni?) az ügyet bonyolítja hogy az "ellenfél" kocsiján nincs kötelező, névre se volt írva, sofőrünk pedig jogosítvány nélkül vezetett (eltiltás már lejárt, utánképzés kellett volna)

Köszönöm a válaszokat!

Véleményem # 2013.05.08. 21:28

Szinte bizonyíthatatlan, nincs kibúvó így. A kutya gazdája a felelős... tartson palota pincsit az nem tépi ki magát talán a kezéből.

help # 2013.05.08. 07:30

ezt mire írtad? mi nincs? nincs ilyen kibúvó? nem létezhet ilyen eset?

Sherlock # 2013.05.07. 21:22

Nincs.

help # 2013.05.07. 21:00

csak a kutyás közlekedési balesethez lenne egy kérdésem.

Mi van ebben az esetben?
"Ha valaki kutyáját pórázon és szájkosárban sétáltatja, a kutya azonban valamilyen váratlan zajtól megriad, kitépi magát gazdája kezéből, átszalad az úttesten és közlekedési balesetet okoz, akkor ezért az állattartó nem vonható felelősségre."

Ezt hogyan lehet bizonyítani? tényleg van ilyen kibúvó?

balesetijogasz # 2013.03.19. 11:27

Csilla0909!

A biztosító megvárja, amíg vádat emel az ügyészség az ügyben, addig biztos, hogy nem fizet. Tisztázni akarják ugyanis, hogy 100%-os kártérítést lehet-e a fizetni, vagy esetleg az elhunytnak volt-e közrehatása a balesetben.

monalisa1 # 2013.03.18. 20:48

Végül is közvetlenül is fel lehet venni a kapcsolatot az ügyvéddel - mindegyiknek van telefonszáma és e-mail száma -, bár jobb ha a kapcsolattartó családtaggal tisztázzák milyen információkat hiányolnak a tájékoztatásából: mire kérdezzen ő rá legközelebb az ügyvédnél.

Ha per lesz a dologból - ami nagy valószínűségű - az rossz esetben eltarthat további 2-3 évig is.

Ha a biztosító önszántából fizet egy bizonyos összeget fogadják el - tekintsék kárelőlegnek -, a kártérítésként remélt összeget úgyis a keresetlevélben kell majd meghatározni.

Az ügyvéd fogja tudni, hogy mekkora is az az összeg ami nem túlzott - ami reálisnak lesz mondható.

csilla0909 # 2013.03.18. 19:55

Köszönöm Monalisa a választ! Van ügyvédünk, csak a család egyik tagja tartja vele a kapcsolatot, és ami bennünket érdekelne azt sosem kérdezi meg tőle, ezért érdeklődöm itt a fórumon csak ugy általánosságban, már ez is közelebb visz talán a kérdéseim megválaszolásához.
Még ha annyit megmondana, ma megtudtam végre, hogy az autó müszaki vizsgálata befejeződött hogy kb. mennyi idő még a végéig az ügynek? Egy év vagy még több?

monalisa1 # 2013.03.18. 19:20

csilla0909

Egy ilyen tragikus balesetnél a biztosító rendőrségi jegyzőkönyveket, határozatokat szerez be az érdemi válaszolásnál, ez késedelmet okozhat.

Ügyvéd szükséges mert lehet töredékét lenne csak hajlandó fizetni mint amennyire jó esetben kötelezhető lesz.

Véleményem # 2013.03.18. 18:42

unemployed

A biztosítók rendezik egymás között, az autósnak kell bejelentenie minél előbb. AZ autó tulajdonosa a saját biztosítójához forduljon. Ha rendőri intézkedés történt akkor könnyebben zajlik le az egész. Ha nem volt az eset után név telefon szám egyéb adatok cseréje egyeztetése a két fél között akkor nehézkes utólag pénzt követelni.
Továbbá minden úgy van ahogy balesetijogasz írta a hozzászólásában.

csilla0909

Még sokat kell várni...

csilla0909 # 2013.03.18. 17:37

Szeretném megkérdezni, ha egy halálos kimenetelü közlekedési balesetnél, a halott családja kártéritési igénnyel él a halált okozó biztositója felé, akkor annak mennyi az átfutási ideje, milyen procedurával jár esetleg? Fél éve nincs semmi elörelépés ügyünkben.
Köszönettel

balesetijogasz # 2013.03.18. 11:22

Ha lehet bizonyítani, hogy az adott kutya okozta a balesetet, akkor a kutya tulajdonosa felelős. Ha volt rendőri intézkedés, akkor egyszerűbb a bizonyítás. Ha a kutya tulajdonosának volt lakásbiztosítása, és az kiterjed a kutya által okozott károkra, akkor oda lehet fordulni, ha nem volt, akkor a kutya gazdájához.

Üdv:
www.balesetijogasz.hu

unemployed # 2013.03.16. 13:00

Közlekedési baleset ki fizet?

egy kóbor kutya okozta a balesetet aminek időközben előkerült a gazdája, a kocsiban viszont kár keletkezett és nem akar fizetni az állat tulaja, rendőrök szerint is ő hibázott, a kár elektronikai hibák, lökhárító díszelem cseréje fényezés stb. a kár mivel nagyon nagy értékű autó jelentős, és a felelősök hivatkoznak mindenre csak fizetni ne kelljen, minden szabályt betartott az autó sofőrje amit be kell tartani.

ez egy példa.

kíváncsi lennék a mi lenne az ügy végkimenetele?mit tanácsolnának kihez forduljon az autó tulajdonosa?