Ingyenes ügyvéd


Ricardo007 # 2020.01.06. 21:41

Hello!
Ausztriában vádolnak okirat hamisítással és okirat elrejtéssel!
Nincs ügyvédem, esetleg szükségem lenne rá?
Mire számítsak?
Köszönöm


Hello!
Austriában vádolnak okirat hamisítás és okirat elrejtés vétségével!
Esetleg vmi infót kaphatnék hogy mire számítsak!
Köszönöm!

Lora19 # 2019.10.24. 08:20

Üdvözlöm!Próbálom röviden leírni.11 éve megvettünk az önkormányzattól egy kertes társasházi garzont.A lakáshoz tartozó tárolóval együtt.Tároló mindegyik lakáshoz tartozott,és osztatlan közös ez is valamint a kert.Tavaly elött a társasházba költözött egy elég agresszív család.Rögtön lecseréltették a társasház képviseletét lévén több dologban is igazuk volt ez meg lett szavazva.Egy könyvelőirodás belvárosi cég vette át az ügyeket,és már az elején elmulasztottak fontos információkat hivatalosan közölni.Később kiderült hogy az új lakó baráti körébe tartozik ez a cég.Azóta a társasházban mint egy kiskirály úgy viselkedik az új lakó és családja.Hatalmas beton oszlopokat helyeztek el a virágoskertben,mert majd a kerítést rendbe hozzák.Kb 1 éve az ablakunk alatt a virágok tetején beton lábazatok fekszenek.Idén-távollétünket kihasználva- befalazták a tárolónk bejárati ajtaját és a közös falat áttörve "magukévá" tették,és most a többi van soron.Hiába fordultam a közös képviselőhöz,semmi reakció nem volt,sőt letiltottak a serverükről.Birtokvédelmet kértem ez év áprilisában,de a jegyző elutasított-ezt most kaptam október elején kézhez-mondván hogy éven túli a panasz,és nem a közös képviselettel szembe kell birtokvédelmet kérnem ha nem a lakótárs ellen.Ezt én csak félig érzem igazságosnak,mivel a közös képviselő semmit nem tett annak érdekében,hogy a békés viszony rendeződjön,ill nem szólította fel hogy az eredeti állapotot állítsa helyre.Az új lakónak se a pontos nevét,se az elérhetőségét nem ismerem,mivel azóta hogy ide költözött lakógyűlés nem volt,a közös képviselő pedig nem hajlandó adatot szolgáltatni.Persze bekopoghatok a lakótárshoz,de aki így viselkedik egy lakóközösségben nyilván nem fog kulturáltan elbeszélgetni velem.Kérdésem kihez és hova fordulhatok,mivel úgy gondolom hogy ezek a megnyilvánulások arra utalnak ill.céljuk az hogy ott lakásunkat ellehetetlenítsék,lévén több pl a mellettünk levő lakást is felvásárolták.Válaszát előre is köszönöm!

wers # 2019.10.24. 06:59

Honnan tudod, hogy a cég vezetője őt milyen munkakőrben alkalmazza, hogyan határozta meg a munkavégzés helyét, idejét?

Ez hol összeférhetetlen?

Csiprike # 2019.10.23. 10:22

Üdvözletem

Kihez,hova fordulhatok olyan esetbe, ahol elég erősen fennáll a munkahelyi összeférhetetlenség. Ahol egy elég befolyásos ember foglalkoztatja a feleségét, aki egy hónap alatt jó ha kétszer bemegy a munkahelyére, akkor is virágokat locsolni..és ezért több száz ezer ft-os fizetést vesz fel..

nap50 # 2019.10.23. 07:19

Picit kiegészitve. A házra felmondtuk időben, és más biztositónál vagyunk. A kicsi házra jön a felszólitás. Egyáltalán jogszerű volt, hogy anyukám kötötte a nem a tulajdonában lévő épületre?
Most 3 hónapot kérnek egyszerre.

nap50 # 2019.10.23. 07:16

Üdvözletem. Kérdésem: telkünkön van egy családi ház, és egy melléképület, az igatlan az én, és feleségem nevén van.
A melléképületet édesanyám lakta, aki régóta ápolási otthonban él. Biztositás volt kötve a hára a nevemen, és a melléképületre anyukám nevén Ae*on.
Egy ideig fizettük a biztositást, aztán mot pár hónapja nem. Jöttfelszólitás, hogy nem szünik meg a biztositás, az nekik jár erre az évre, mert nem mondtam fel.
Mit tegyek? Egy behajtó cég kezébe adják, és a nyugdijából ami az otthonba megy levonják?
Köszönöm előre is a válaszokat.

Burn Out # 2019.10.22. 04:27

Nem az a lényeges, hogy a munkaruha sérült-e, minden folt eltűnt-e, hanem az, hogy a munkavállaló a munkaviszonyból származó kötelezettségét megszegte. Befújta másnak a ruháját? Igen. Helyesen bánt a munkahelyi ruházattal, illetve a festékkel? Nem. Megalapozott a fegyelmi? Igen.

alfateam # 2019.10.21. 19:50

ha egy dolgozó prémiumát és évvégi bónuszát elveheti, azzal ők csak nyernek.
Igen, ők csak nyernek, de az igazi nyereség egy ilyen dolgozó aki a munkahelyén otromba tréfát űz a kollégájával és mások vagyontárgyával...

SaJaNa # 2019.10.21. 19:40

ruhát a cég bérli tehát az ő tulajdonuk.”

Ezt elírtam igen, köszi.

A munkáltató még nem tudja, hogy ki lett tisztítva a ruha és minden folt eltűnt. Viszont spórolni szeretnének, ha egy dolgozó prémiumát és évvégi bónuszát elveheti, azzal ők csak nyernek.

alfateam # 2019.10.21. 19:31

Le lett fújva a kolléga munkaruhája festékkel, a ruhát a cég
bérli. Tehát az ő tulajdonuk.

Ha bérli akkor nem az Ő tulajdona, és anyagilag felelős érte.

Viszont a festék maradéktalanul el lett távolítva és semmi baja a
ruhának.
” Ez egy állítás és ha igaz lenne a munkáltató nem követelné a kár megtérítését.

Mit tehet az elkövető, illetve a cég abban az esetben, ha a tárgy
nem károsodott?

Próbáltok megegyezni peren kívül vagy perben!
(elég idétlen tréfa az ilyen tréfa)

gerbera317 # 2019.10.21. 19:28

a ruhát a cég bérli. Tehát az ő tulajdonuk
Tehát NEM az ő tulajdonuk. :-
Mit tehete a cég
Megbocsáthat. Vagy pedig fegyelmi eljárást indíthat. Vagy valami.
Mit tehet az elkövető
Védekezhet. Vagy megtámadja a fegyelmi határozatot. Esetleg tanul az esetből. Vagy valami.

SaJaNa # 2019.10.21. 19:16

Jó estét.

Egy kis segítségre lenne szükségem a hozzáértőktől.

Egy munkahelyi tréfára szándékos rongálást akar a vezetőség
ráhúzni.
Ami fegyelmivel és több százezer forintos veszteséggel jár(
prémium elvétel).
Le lett fújva a kolléga munkaruhája festékkel, a ruhát a cég
bérli. Tehát az ő tulajdonuk. Ez elvileg szándékos rongálás.
Viszont a festék maradéktalanul el lett távolítva és semmi baja a
ruhának.
A kérdésem a következő.
Mit tehet az elkövető, illetve a cég abban az esetben, ha a tárgy
nem károsodott?

Kovács_Béla_Sándor # 2019.10.21. 18:52

Gumi-...

karcsi04 # 2019.10.21. 18:33

Közösségi oldallal (facebookkal) kapcsolatosan keletkezett jogi problémával melyik szoba lehet a legjobb?

wers # 2019.10.07. 09:08

Az nem biztos, hogy a szerb törvényekkel is tisztában vannak. Azt ott kellene kérdezni.

alfateam # 2019.10.07. 09:03

Itt kérdezd meg!

https://www.nyugdijguru.hu

madarkutya166 # 2019.10.07. 08:55

Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgy!

Szüleim Vajdaságból települtek át Magyarországa. Kettő s állampolgársággal rendelkeztek. Édesapámat infarktusa miatt nyugdíjazták. Vajdaságban 24 év munka éve volt, Magyarországon sajnos csak 5 mert ekkor érte az infarktus. Halála kor, a Vajdasági nyugdíj biztosító folyósította számára kint a Szerbi-ai nyugdíját és itt Magyarországon pedig az 5 évre vonatkozót. Halála után Vajdaságban anyukámnak folyósítják az özvegyi nyugdíjat.2011 februárjában halt meg apukám, anyukám halála után kapta egy évig az özvegyi nyugdíjat.
Édesanyám, folyamatosan munkaviszonyban van. jövőre tölti be a 60 élet évét. Kérdésem, az eddig leírtak alapján jogszerűen vette e fel apukám után az özvegyi nyugdíjat. Anyukámnak Vajdaságban 20 munka éve van. Magyarországon tudtommal 15. Mikor mehet nyugdíjba és számára mi lenne a legelőnyösebb megoldás?

Köszönettel.

Fricska Laura

SolnesM # 2019.09.18. 06:58

Nos a probléma meg lett oldva.
Van az említett közjegyzőnek e-mailja, igaz titkolja, az első, sőt a másodikként felugró ablakban sincs megadva csak körülményesen a bkk honlapjáról lehet megszerezni. Bkk - bp-i közjegyzői kamara, ezt viszont eccerű halandó nem nézegeti mindig.

SolnesM # 2019.09.17. 12:20

Akkor tovább ezekről a közjegyzőkről. Nincs emailjük, van telefonjuk, de nem veszik fel.
Nyilván valami szakmai gőgből meg hát a monopol helyzet az sok mindent megmagyaráz.
Fel hívtam az önkori ügyintézőjét sokra nem mentem vele. Annyi kisejlett, hogy ők nem a feletessük. Saját vélemény : ezek a közjegyző a bíróságok alatt vannak az ügyvédeknél nyilván többek. Na mindegy ha nincs e mailjük van még posta Mo.-on az csak elviszi a levelem. és hogy pimasz legyek bélyeget se teszek rá.
A kérdéseim amúgy a következők lennének :
az idő pont, milyen meghatalmazás kell, ami elvileg már nem is kérdés , a következő a lemondás milyen haciővel jár ? lemondanék a két gyerekem javára a töredék vagyonról, ill. az utólsó mennyibe kerül majd ez az eljárás ?
vagy ha a közjegyző Urak nem így gondolják akkor azt közöljék a halandókkal. ahogy elnézetem sok 'kiöltözött' megszeppent ember várt rájuk a bebocsátásra.
pedig a közjegyzők csak egy szolgáltatók jó pénzért, monopol helyzetben, hát nem fogok leborulni a nagyságuk előtt !!

SolnesM # 2019.09.17. 11:56

Nos kedves topiktársak a kérdésem a következő lenne : miért van az hogy egy közjegyző megad egy telefont , de azt sohasem veszik fel. Miért nem ád meg egy e -mail címet ?
Szakmai gőgből vagy mi fenéből ?
Lenne egy bp.-i külső kerület és ott lenne egy ügyem egy hagyatéki tárgyalás majd valamikor. Ma elmentem hozzájuk, hát elég magaslóról beszéltek velem.
Pedig nem én kezdeményeztem majd egy hónapja a közjegyző hívott először, hogy mikor lenne jó az időpont , megegyéb. Gondoltam ma bemegyek hozzájuk tisztázni az ügyet,. de mint írtam a magasló effekt jött csak bé. erre a mindentudó net-en megkeresem, ami sikerült is, mindenféle info, de egy nyomorult e mail sehol.
Nos megyek az önkormányzathoz panaszra !!

Anonim96 # 2019.09.14. 06:35

Udv. Nekem olyan problemam lenne , nagyszuloi kapcsolattartas(nagypapa), hogy ket honappal ezelott lemondott errol a jogarol , mivel reklamaltam a gyamugyon ,mert az apa a nagyszulonel latta a fiam egy ev utan. Azota bepisil,bedadog. Pszichologust veszunk igenybe. Multheten megkerestek azzal,hogy o megis latni akarja az unokat. Viszont nekem eszem agaban sincs odaadni a gyereket , mivel nem tudom az apa mikor tartozkodik itthon. Az apa kapcsolattartasarol birosagi itelet van,felugyelettel csak a gyermekjoleti szolgalatnal lathatna a gyermeket. En nem szeretnem a nagypapanak odaadni a fiam , mert nem akarom ,hogy megint ekkora trauma erje. A csaladsegito azt tanacsolta,hogy semmi esetrese egyezek bele, csak felugyelettel.
A masik problemam ,hogy a gyamugyis ugyintezo nekik ismerosuk. Esetleg atkerhetem az ugyet masik ugyintezohoz? Valaszat elore koszonom!

drbjozsef # 2019.08.01. 16:18

A tények makacs dolgok!

:)

Kovács_Béla_Sándor # 2019.08.01. 13:58

Az a legvalószínűbb, hogy azt szerette volna kérdezni, hogy "a gyermektartásdíj meghatározásakor a bíróság figyelembe veszi-e, hogy a kötelezett nettó jövedelme úgy alakul ki, hogy gyermekek utáni személyi jövedelemadó-kedvezményt érvényesít".

Azért nem így kérdezte, mert nem csak beszélni nehéz (mint azt Péchy Blanka nénitől tudjuk), hanem írni is.

gerbera317 # 2019.08.01. 12:01

Mé'? Nem azt kérdezte (kicsit másként fogalmazva), hogy a gyerektartásdíj adóköteles jövedelem-e? Vagy ha másra kíváncsi, mé' nem úgy kérdezi?
Nem látom drb válaszát.

drbjozsef # 2019.08.01. 11:30

Inkább csak legalábbis. :D