Nagyon ugat a kutya - mit lehet tenni?


brainshare # 2014.08.25. 07:41

Ez az a hangtompítás, amiről egy fórumozó-társunk már szólt. A kutya szempontjából is ez a legeredményesebb megoldás, és a környezete is megnyugszik.

Egyébként ha az ugató kutyának kiszól a gazdi, hogy "köszönöm, elég", akkor a kutya is elhallgat, mert a jelzés a gazdinak szól, nem az épp ott kóválygó "megugatott"-nak: tehát az ebtartók tájékoztatása és közreműködése is segítség lehet, bár ezzel még nem végleges és nem teljeskörű a jelzett probléma megoldása.

brainshare # 2014.08.25. 07:37

Van egy eljárás, a debarkálás, ilyenkor állatorvos elmetszi a hangszálak nagy részét - vagy mindet, a kutya ugyanúgy érzi, hogy ugat, de a környezetet már nem zavarja.

Talán ebbe az irányba kellene elindulni, mintsem lebetonozni a világot a nekünk nem tetsző dolgok kiírtásával.

huntah # 2014.08.25. 04:33

Elveszett az éterben a hozzászólásom, de megpróbálom újra.

Az állatkínzás (az indok nélküli elpusztítás is az) bűncselekmény, két év szabadságvesztéssel is sújtható, olvass utána ennek is, mielőtt olyat leírsz, hogy "Nem egy nagy dolog bedobni neki vmi finom kaját".
IP cím ellenőrzés, és már meg is vagy, név szerint.
Legyen elég ennyi megvilágítás.

Igazán profi lehetsz meghalásban, ha ezt a sokféle lehetőséget mind ismered. Én nem reklámoznám.
Elég félreérthetetlen módon közölted, hogy ha valaki épp "lemérgezné" a kutyát, az nem lenne nagy dolog. Hát ebben súlyosan tévedsz.

Önkormányzati segítséget minden bizonnyal az önkormányzatnál kell kérni, capisci? Ők majd tudják, milyen szakértőt kell bevonni.

"állami" jogszabály??? Pff, no comment...

viktzolt # 2014.08.24. 19:47

Szupermen, olyan hülye vagy, hogy az már szánalmas. Zavarod itt a témát a idióta beszólogatásaiddal. Ez topikrombolás. Szeretném ha nem írnál ide többet, egyik nickneveden sem!

szuppermen # 2014.08.24. 19:33

Neked kéne nyugtatót enni, szánalmas már ez a nyavajgás. Nem is értem hogy birod a világot elviselni körülötted vagy mindenkit ki akarsz irtani, aki/ami neked nem tetszik?

viktzolt # 2014.08.24. 18:22

És milyen „állami” jogszabályok az idevágóak?

viktzolt # 2014.08.24. 18:14

Ja és állítólag a kutya tulaja „gondozza” a dögöt úgy, hogy kijár ide. És ilyenkor esténként igen gyakran ugat. Itt azért jönnek-mennek az emberek, hiszen nagyobb város, és a dög nyilván „megugatja” őket.
(Napközben még nagyobb a jövés-menés, de valamiért a kutyák inkább este ugatnak.)

viktzolt # 2014.08.24. 17:09

Ha az önkormányzat indítana egy eljárást, nem az ő dolguk lenne annak megállapítása is, hogy a kutya körülményei milyenek?

viktzolt # 2014.08.24. 16:58

Nem értem az összefüggést a kutya esetleges megdöglése és a fórum között. De megvilágíthatnád. Mi a hülyeség? Gondolod hogy fegyvert tartok? Nem vagyok sem rendőr, sem vadász. Lelövés amúgy is húzós lenne, szerintem. Hallottatok már olyat hogy vkit zavart a kutya és lelőtte?

Nem a mérgezés az egyik leggyötrelmesebb halál! Amerikában ugye injekciózzák a halálra ítélteket, ami idegméreg, mivel azt tartják a leghumánusabb halálnak jelenleg!
De öngyilkosok is be szokták gyógyszerezni magukat. És úgy tudom, bizonyos ideggyógyszerek túladagolása nemhogy nem okoz szenvedést, hanem kifejezett eufóriával jár - amennyire én tudom. Az „elaltatás” szerinted mi?
Persze nagyon nem mindegy, mi az a méreg és mekkora dózis.
De nem akarom lemérgezni, mielőtt még valaki félreértené!

Aki a kutyával él, leírtam milyen. Nem tudom megállapítani, hogy a kutya életkörülményei milyenek mert annyira nem értek hozzá. De majd megkérdezek valakit.

Önkormányzati segítséget hogyan kell kérni, és miben tudnak segíteni?

És köszi, majd kikeresem az ebrendeletet.

huntah # 2014.08.24. 14:46

Ebrendelet. Na de ha esetleg a kutya ismeretlen módon elhalálozna, nos, vannak kiváló eszközök a névtelen fórumozók kilétének kiderítésére. Gondolj erre, amikor hülyeségeket írsz, kedves viktzolt. Meg arra, hogy a mérgezés az egyik leggyötrelmesebb halál. Akkor inkább lődd le, ne szenvedjen. Már ha nem vagy gyáva hozzá.
(Igen, én is viszonylagos névtelenségből írok, de segítő szándékkal.)

Egyébként szerintem nem érdemes az ingatlan és a kutya tulajdonosát nyaggatni, mert aki napi szinten a kutyával él, annak a felelőssége ez az egész történet. Én azt mondom, egy állatvédő egyesület tudja megoldani a dolgot, ha bizonyítható, hogy a kutya életkörülményei rosszak. Önkormányzati segítséggel esetleg akkor is, ha a környezetének árt túlzottan a zajongás. Megsúgom, az ilyen egyesületeket nem veti fel a pénz, tehát ha a kutya máshol szállásolására kerülne sor, annak a sok lakónak illene összedobni egy kis aprót a költségekre. Kíváncsi lennék, a pénz összedobásakor hányan lennének, akiket mégsem zavar az ugatás...

viktzolt # 2014.08.24. 14:02

Kiskacsa63, köszönöm a válaszod.

Érdeklődtem a konkrét esetről: a házban nem a ház tulaja lakik, hanem annak rokona.
A kutya tulaja megint más. A kutyának van múltja: egy társasházban lakott korábban, de a lakók onnan kipateroltatták, éppen mert nem bírák elviselni az ugatását. És a kutya tulaja ide hozta, az itteni lakókat boldogítani…
Beszéltem a kutya tulajával, de egészen egyszerűen nem volt kivel tárgyalni, végig sem hallgatott, néhány pökhendi megjegyzés kíséretében elsietett.
A házban lakó egy idióta alkoholista, aki még inkább alkalmatlan bármiféle tárgyalásra.
Mások is próbálkoztak velük - sikertelenül.

Nem tudom, mi számít nagyon és indok nélküli ugatásnak, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy túl gyakran nem ugat, viszont ha igen, az ugatása viselhetetlen, mivel az állat nagy testű és a hangja mély és hangos. És főleg esténként, amikor az emberek különösen pihennének.
Sok lakót zavar.
(Vannak itt ugató kutyák még, amik gyakrabban ugatnak de azok csaholása közel sem ennyire kellemetlen.)
A ház tulajával újra próbálok beszélni, az értelmesnek tűnik, múltkor már tárgyaltam vele, igazat adott nekem, elismerte, hogy kellemetlen, és ígérte, szól a házban lakó rokonának. De nyilván az sem vált be, hiszen az ugatás maradt.

Nem tudom, mi a véleményed?
Mi az a birtokvédelem?
Pereskedni nem szeretnék. A jegyző konkrétan mit tehet?

Meg tudná valaki mondani, hogy melyik „állami” törvény/ rendelet melyik paragrafusa vonatkozik ide?
Az önkormányzat jogszabály tárát a netről el tudom érni, de konkréten milyen elnevezésű önkormányzati rendeletet keressek?

Köszönöm szépen előre is.

Egyjogász # 2014.08.21. 18:44

"a múltkor már Egyjogász nevű fórumtársunk is jelezte, hogy ennek az agyhalottnak nincs itt semmi keresnivalója."

Már bocs, de én ebbe a topicba ma reggel írtam először, olyat meg, hogy "agyhalott" még soha nem írtam a Fórumon senkiről, úgy hogy szerintem valakivel összekeversz.

viktzolt # 2014.08.21. 18:09

Jancsi, annyira infantilis a bírásod, hogy nem is reagálok rá, mert nem pazarlom rá az időmet. Majd megoldom a problémát nélkületek, a legmegfelelőbb módon.

Ha esetleg érkezne normális hangvételű, okos beírás azt előre is köszönöm.

MACSKAJANCSI # 2014.08.21. 17:58

"Jönnek itt egyesek a XXI. századi megoldásról, akik nemigen intéznek hivatalos ügyeket, mert akkor tudnák, hogy Magyarországon vért kell pisilni ahhoz, hogy a legkisebb dolog is elintéződjék."

Ez ugyan abszolút nem tartozik ide, ráadásul személyeskedő is, DE: igen, intézek ügyeket, jelenleg bírósági ügyem is van folyamatban, méghozzá ügyvédi képviselő nélkül. NEM VAGYOK BESZARVA A JOGAIM ÉRVÉNYESÍTÉSE ÉRDEKÉBEN!!! Saját tapasztalatból IS és mások tapasztalatai által IS tudom, hogy mennek a dolgok, DE akkor sem az őrkori barbár módszerekhez való visszanyúlás a megoldás!!!

A levélírástól viszont beszartál!!! nehogy nyoma legyen, hát szépen is vagyunk!!! HÁT EKKORA BESZARI ALAK LENNÉL??? suttyomban lemérgezni egy kiszolgáltatott állatot azért mert ugat? A felelősség az állattartóé!!! Azt kell elővenni elsődlegesen!!!
Te meg oly gyáva vagy, hogy sem személyesen megkeresni nem mered, nem nyit ajtót oszt annyi!!! Írni sem mersz, hát miféle állampolgár vagy te? aki a saját ügyes bajos dolgát nem tudja kellő bátorsággal kulturált módon intézni??? Hát itt tartunk....
Elnézést a többiektől, akik ezt már nem szívesen olvassák, de muszáj hangot adni ennek, hátha jobb belátásra térne ez a jóember, s felbátorodna a normális elintézési módszerek gyakorlására!!!
Csakugyan azt kívánom, hogy kapd meg a magadét, bármilyen formában is!!!

viktzolt # 2014.08.21. 17:56

És érzem, hogy megoldom a problémát diplomatikus úton. Bár a ti „segítségetekkel” nemigen sikerülne. Már tettem lépéseket.

viktzolt # 2014.08.21. 17:49

A nénikéd az agyhalott … Jogász vagy? Ha igen visszaadhatod a diplomád...
Mert itt akik jogászoknak mondják magukat, azoktól igazán értelmes, segítő választ nem olvastam a fórumon. Nemcsak itt, a többi topikban is.
Többnyire csak pökhendi, kivagyi, gúnyolódó beírásokat, a segítő szándék ellenkezőjével.
Gondolom, annyira minimális az ügyfélkörük, annyi fölös idejük van, hogy itt élik ki bajaikat. De ahhoz is korlátoltak, hogy legalább a beírásaik ügyfélcsalogatóak legyenek.
Tisztelet az esetleges kivételnek - már ha van.

Mondta az egyik ismerősöm, ez a jogifórum hülyék gyülekezete - már értem. Tele van rosszindulatú beszólásokkal. Olyan lehet a lelkületük, mint a „drága” magyarországi hivatalnokoknak. Ez az én véleményem. És egyelőre véleménynyilvánítás szabadsága van.
Ha pedig a szerkesztőség kigyomlál, magukról állítanák ki a szegénységi bizonyítványt.

Az első hsz-emben tök normálisan kérdeztem, de mégsem érkezett megfelelő válasz, azóta sem.

ius latratus # 2014.08.21. 14:26

Megtettük, s a múltkor már Egyjogász nevű fórumtársunk is jelezte, hogy ennek az agyhalottnak nincs itt semmi keresnivalója.

ius latratus # 2014.08.21. 14:11

Egészen egyszerűen megdöbbentő ez a kivagyiság.
Amúgy igen, hogy a hülye kérdésedre választ kapj, igen lehet simán emberölés a gondatlanul kihelyezett méreg, ehhez nem kell nagy ész. Az a baj, hogy -láthatóan- nem fogod fel azt sem,miről próbálsz itt tanácsot kérni.
Keress fel egy elmeorvost, habár az agyhalál...

viktzolt # 2014.08.21. 13:14

Volt aki szólt neki a házból, de nem volt foganatja. Én is csengettem nem egyszer, de nem nyitott ajtót, pedig otthon volt.
Gondoltam, hogy írok, de picit félek, mert ha arra kerülne sor, hogy meg kell etetnem, akkor nem akarnám, hogy írásos nyoma legyen annak, hogy utamban állt.
De még lehet, nem merítettük ki a diplomatikus út összes kellékét.

Szóval ezek a mérgek olyanok, hogy egy kisgyerek is megkívánja? Mert ha vki az egérnek, patkánynak rakja le, abból is lehet gyerekölés?

Szupermen, Te ugye nő vagy? :)

szuppermen # 2014.08.21. 12:40

Pontosítsd még kérlek pontosan hol is vagy és örömmel feljelentelek állatkínzásért :) Remélem belédharap a dög meg kapsz egy maflást a gazditól is, megérdemelnéd.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.08.21. 12:34

Ha meg a mérgezett kaját nem a kutya eszi meg, hanem vmi kisgyerek, akkor gondolom nyugodtan éled majd tovább az életed, hogy Te nem a gyereknek szántad a kaját.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.08.21. 12:32

Oks, már túl vagyunk a kutya megmérgezésén, agyonütésén stb. Az írásodból minden nagyon szépen kiderült, hogy mikre lennél képes, ha nem lenne büntetendő. Annyi nem derült ki, hogy mondjuk egy normális hangnemű, fenyegetés nélküli levelet, sikerült-e már bedobni a szomszédnak, amiben leírja neki bárki, hogy zavaró a kutyaugatás? Nem derült az se ki, hogy azért ugat-e a kutya, mert vki cseszegeti. Ha a tartása nem megfelelő és emiatt szenved, akkor jelentsd be vmelyik állatvédő egyesületnek.

viktzolt # 2014.08.21. 11:48

Nem egy nagy dolog bedobni neki vmi finom kaját...
Azért sajnálnám egy kicsit, de hát nehogy már emberek tucatjai szenvedjenek egy hülye dög miatt.

viktzolt # 2014.08.21. 11:37

Na jó, csak végszükség esetén verném szét a dögöt, előtte finom lakomával próbálkoznék. :)

viktzolt # 2014.08.21. 11:33

Aláírásokat sem érdemes gyűjteni?
Ez egy útkereszteződés, ahol az egyik sarok kertes házas rész, a másik három pedig 3-4 emeletes társasházas. És nagy társasházakban amúgy is nagyságrendekkel több ember él.

Jönnek itt egyesek a XXI. századi megoldásról, akik nemigen intéznek hivatalos ügyeket, mert akkor tudnák, hogy Magyarországon vért kell pisilni ahhoz, hogy a legkisebb dolog is elintéződjék.
Kiderül, hogy Attila10 járt legközelebb a jó megoldáshoz ...
Nagyon kihoz a sodromból szétverem a dög fejét. Szerintem nem lenne bűncselekmény, ha más, járható úton nem állítható le. Jöhetnek nekem újra az "állatvédők" itt, mert nem érdekel…