Közbeszerzés


J.A.D # 2011.03.11. 11:25

Tisztelt Fórumozók!

Segítségeteket szeretném kérni.. Közbeszerzésekkel foglalkozó (elsősorban Ügyvédi Irodába ügyvédjelölti/jogász/jogi előadói állást keresek, ahol szakmai gy. időt is letudnak igazolni..)

Elmúlt 2évben Ajánlatkérői oldalon foglalkoztam jogászként közbeszerzésekkel közb.tanácsadó cégnél illetve Ü.i-ban is.. Folyamatosan keresem a lehetőségeket és pályázok mindenhova..de kapcsolatok nélkül nem könnyű elhelyezkedni.

Ha netán hallanátok egy nem meghirdetett-de nyitott-pozícióról..kérem értesítsetek, minden megoldásra nyitott vagyok.

Köszönettel,
Attila

rb84 # 2011.02.07. 16:41

Üdv mindenkinek!

Kérlek segítsetek eligazodni a kbt-ben illetve a hatályos egyéb szabályozásban!

Egy adott területen kizárólagosan kéményseprést végző önkormányzati tulajdonú cég közszolgáltató-e a kbt. szerint?
(kéményseprés elvileg kötelező közszolgáltatás...)

Ha igen, akkor mi az az értékhatár, aminél
1.) semmilyen közbeszerzési eljárástt nem kell végezni
illetve
2.)Elég 3 ajánlatot bekérnie meghirdetés nélkül

Segítsége előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.26. 18:51

Látni kellene a szerződést, de a kötbér alapvetően objektív szankció.

villmaster # 2011.01.26. 18:22

Tisztelt Fórumozók!
Közbeszerzési pályázaton nyertünk munkát az egyik budapesti önkormányzatnál. Villamos fogyasztásmérők kihelyezése, légvezetékes csatlakozásmegsüntetése, földkábeles csatlakozás kiépítése ELMŰ ügyintézéssel. A földkábeles csatlakozás tervezését és kivitelezését csak a Szolgáltó végezhette. A belső ügyrendje szerint ezt 68 nap alatt végezte el. A vállalt teljesítési határidőt ( 39 nap ) emiatt nem tudtuk tartani. Az a kérdésem, hogy ebben az esetben jogos-e az önkormányzat kötbérigénye.
Véleményüket előre is köszönöm: Sz M

Online Közbeszerzés figye # 2011.01.12. 10:00

Szakszerű közbeszerzés figyelési szolgáltatások. Erőfeszítés nélküli keresés. Napi e-mail értesítések a közbeszerzésekkel, a kiválasztott témakörből. http://www.kozbeszerzes-online.hu/

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.27. 12:32

Nemigen szoktak közbeszerzést kiírni olyan szolgáltatásra, amely nem vállalkozási jellegű.

mirase # 2010.10.27. 10:48

Kedves Mindenki!

A közbeszerzés tekintetében laikusként lenne egy kérdésem, amire nem találtam sehol választ.

Egy közhasznú magánalapítvány szeretne részt venni a közbeszerzésben.Nem kap állami támogatásokat. Kérdés hogy ilyen formában pályázhat e, mint alapítvány olyan munkák megvalósítására, ami a közcélú tevékenységébe belefér, vagy az itt elnyert munkák már csak vállalkozási tevékenységként merülhetnek fel nála?

Valószínűleg számotokra nagyon triviális dolgot kérdeztem, de előre is megköszönöm a segítségeteket!

tormajudit # 2010.10.27. 10:46

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Kbt. 40.§ (6) bekezdése miért nem alkalmazható egyszerű eljárásban? Köszi!

Eprescsoki # 2010.10.01. 12:55

Kedves Kiss_Hajni!

Sajnos üzleti úton voltam, ezért nem tudtam reagálni a hozzászólásodra.

Az hogy elkerült a válság durva kijelentés, de mondjuk, hogy nem érintett annyira rosszul.

Igazából nem is értem, hogyan jön ide a válság és a reklámozás története, mikor ha jól emlékszem te írtál valótlan állítást a történetes cégről - én erre csak reagáltam.

Az, hogy te hitelrontás képen valótlan dolgokat, adatokat állítasz egy cégről, nem bánom, legyen a te problémád, csak szerettelek volna kijavítani, hogy se te se pedig a többi olvasó ne legyen tévhitben.

Egyébként ahogy látom nem nagyon ismered a piacnak ezen részét és nem is konyítasz nagyon a reklámszakmához, ha azt gondolod, hogy egy hozzászólásért egy cég fizetne bármit is....akkor nagyon sok különböző fórumozónak pl.: nőknek fizethetnének a kozmetikai cégek, hisz nap mint nap "reklámozzák" a különböző termékeket....

Tehát úgy gondolom, hogy a kritikát el kell fogadni és azt is, ha tévedsz tudomásul kell venni.

Te állításokat közöltél itt a fórumon, én tényeket, a kettő között szakadéknyi a különbség!

További kellemes napot

Üdv Eprescsoki

tormajudit # 2010.09.20. 13:12

Sziasztok!
Jönne valaki a közbeszerzési szemináriumra? Nekem nem működik a link...
Köszi!
dr. Torma Judit
www.nessum.hu

xXeniaA # 2010.09.08. 11:17

A Közbeszerzési Törvény 2010. szeptember 15-étől hatályos változásai - Szeminárium

http://forum-media.hu/…ltozasai.php

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.06. 06:55

Én azt mondanám, hogy április 20. után azokra a napokra nem lehet felsszámítani a kötbért, amikor a felajánlott átadás-átvétel a megrendelőnek felróható okból nem történt meg. (Jogosulti késedelem.)

detra # 2010.08.06. 06:19

Köszönöm a választ. Közben a kivitelező megtudta, hogy észrevettük azt, hogy benne van az APEH végrehajtás alatt álók listájában, és gyorsan rendezte a dolgot az APEH-el.
Viszont most a kötbéren van a vita.
Készre jelentette a házat április 20-án, viszont május 17-én meghiúsult a műszaki átadás.

Ő azt állítja, hogy április 20-ig kell számítani a kötbért, mi pedig azt, hogy addig, amíg meg nem történik a műszaki átadás.

A szerződésben csak a kötbér mértéke szerepel és az, hogy a véghatáridő kötbérterhes?

Végül is milyen dátumot kell figyelembe venni a kötbér kiszámításánál?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.07.31. 06:11

A vállalkozó szempontjából nincs "önkormányzati" meg "állami rész", neki szerződés szerinti vállalkozási díja van. Ha a közbeszerzési törvény tiltja a vállalkozási díj kifizetését, akkor nem lehet azt kifizetni.

detra # 2010.07.29. 09:12

Házunk egy érdekes problémával áll szemben.
Önkormányzati és állami támogatást kaptunk a panelházunk szigetelésére, ablakcserére stb.
A kivitelezőt közbeszerzési eljárással választottuk ki.
Most ott tartunk, hogy kifizettük a kivitelezőnek a saját részünket, az önkormányzat is kifizette a részét.
A következő lépésként az önkormányzat megelőlegezné az állami részt, viszont közben a kivitelező felkerült az APEH-nál a végrehajtás alatt állók listájába.
Végül is mi kötöttük a támogatási szerződést, de vajon a kivitelezőnek kifizethető-e az állami rész, ha végrehajtás alatt áll?

Dr. Guba # 2010.07.21. 16:50

Helló Mindenki!

Itt van 1-2 javaslat, amit a Kbt. jövőben módosítása vonatkozásában lejegyeztem még június elején.

Érdekel a véleményetek. Hozz is lehet szólni az oldalon.

http://www.gubazoltan.hu/oldal/javaslat

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.18. 09:18

Ez a csomó feltétel konkrétan egy. [b) pont. Az a) tulajdonképpen redundáns, az egyszemélyes jellegből amúgy is következik.]

Bano # 2010.06.18. 09:05

Kovács_Béla_Sándor

Ez ebben a formában nem igaz, egy csomó egyéb feltételnek is fenn kell álnia ahhoz, hogy az ún. "in-house" beszerzésre ne kelljen közbeszerzési eljárást lefolytatni. Lásd Kbt. 2/A. § (1) bek.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.07. 10:31

Ha az önkormányzat a saját egyszemélyes társaságával köt szerződést, akkor nem is kötelező a közbeszerzési eljárás. (Az igaz, hogy ezzel viszont az adott társaság bekerül a közbeszerzési törvény hatálya alá mint ajánlatkérő.)

Sz.Márton # 2010.06.06. 09:54

A 2003. évi CXXIX. törvény szerint (nagyon figyelni a főleg a 10. § tól meghatározott feltételekre):

Az ajánlatkérő nevében eljáró és az eljárásba bevont személyekkel, szervezetekkel kapcsolatos szabályok

8. § (1) A közbeszerzési eljárás előkészítése, a felhívás és a dokumentáció elkészítése, az ajánlatok értékelése során és az eljárás más szakaszában az ajánlatkérő nevében eljáró, illetőleg az eljárásba bevont személyeknek, illetőleg szervezeteknek megfelelő - a közbeszerzés tárgya szerinti, közbeszerzési, jogi és pénzügyi - szakértelemmel kell rendelkezniük.

(2) Az ajánlatkérő nevében eljáró, illetőleg az eljárásba bevont szervezet akkor felel meg az (1) bekezdés szerinti követelménynek, ha a tevékenységében személyesen közreműködő tagjai, munkavállalói, illetőleg a szervezettel kötött tartós polgári jogi szerződés alapján a szervezet javára tevékenykedők között legalább egy olyan személy van, aki megfelelő szakértelemmel rendelkezik.

(3) Az ajánlatkérő az ajánlatok elbírálására legalább háromtagú bírálóbizottságot köteles létrehozni, amely írásbeli szakvéleményt és döntési javaslatot készít az ajánlatkérő nevében a közbeszerzési eljárást lezáró döntést meghozó személy vagy testület részére. A bírálóbizottsági munkáról jegyzőkönyvet kell készíteni, amelynek részét képezik a tagok indokolással ellátott bírálati lapjai.

9. § (1) A közösségi értékhatárt elérő vagy meghaladó értékű közbeszerzés (második rész) esetében a közbeszerzési eljárásba az ajánlatkérő - kivéve a központosított közbeszerzés során ajánlatkérésre feljogosított szervezetet - a Közbeszerzések Tanácsa által vezetett névjegyzékben szereplő, hivatalos közbeszerzési tanácsadót (11. §) köteles bevonni, figyelembe véve egyben a 10. § (1) és (2) bekezdése szerinti követelményeket. Az Európai Unióból származó forrásból támogatott közbeszerzések esetében az ajánlatkérő a közbeszerzési eljárásba független hivatalos közbeszerzési tanácsadót köteles bevonni, egyéb esetekben az ajánlatkérővel munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló hivatalos közbeszerzési tanácsadó is bevonható.

(2) A hivatalos közbeszerzési tanácsadó a közbeszerzési eljárás előkészítése és lefolytatása során köteles a közbeszerzési szakértelmet biztosítani. Az ajánlatkérő a hivatalos közbeszerzési tanácsadót különösen a felhívás és a dokumentáció elkészítésébe köteles bevonni. A hivatalos közbeszerzési tanácsadó, illetve a 11. § (2) bekezdés b) pontja szerinti hivatalos közbeszerzési tanácsadó esetében a 11. § (2) bekezdés a) pontja szerinti feltételeknek megfelelő, a Közbeszerzések Tanácsa által vezetett névjegyzékben megjelölt személy köteles a hivatalos közbeszerzési tanácsadás körébe eső feladatok teljesítésében személyesen részt venni. A hivatalos közbeszerzési tanácsadót tevékenységéért ellenszolgáltatás illeti meg. A független hivatalos közbeszerzési tanácsadó a tevékenysége körében okozott kár megtérítéséért a Ptk. szabályai szerint felel.

(3)

10. § (1) A közbeszerzési eljárás előkészítése, a felhívás és a dokumentáció elkészítése során vagy az eljárás más szakaszában az ajánlatkérő nevében nem járhat el, illetőleg az eljárásba nem vonható be (erőforrást nyújtó szervezetként sem) a közbeszerzés tárgyával kapcsolatos gazdasági tevékenységet végző gazdálkodó szervezet (a továbbiakban: érdekelt gazdálkodó szervezet), illetőleg az olyan személy vagy szervezet, aki, illetőleg amely

  1. az érdekelt gazdálkodó szervezettel munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban áll;
  2. az érdekelt gazdálkodó szervezet vezető tisztségviselője vagy felügyelőbizottságának tagja;
  3. az érdekelt gazdálkodó szervezetben tulajdoni részesedéssel rendelkezik;
  4. az a)-c) pont szerinti személy hozzátartozója.

(2) Nem kell alkalmazni az (1) bekezdést, ha az ajánlatkérő nevében eljáró, illetőleg az eljárásba bevonni kívánt érdekelt gazdálkodó szervezet, illetőleg az eljárásba bevonni kívánt személlyel vagy szervezettel az (1) bekezdés a)-d) pontja szerinti viszonyban álló érdekelt gazdálkodó szervezet írásban nyilatkozik, hogy az eljárásban nem vesz részt ajánlattevőként vagy alvállalkozóként.

(3)

(4) Ha az ajánlatkérő nevében valamely személy tulajdonosi jogokat gyakorol érdekelt gazdálkodó szervezetben, az ajánlatkérő nevében e személy vagy hozzátartozója nem járhat el a közbeszerzési eljárás előkészítésében vagy az eljárás más szakaszában, kivéve, ha az érdekelt gazdálkodó szervezet írásban nyilatkozik, hogy az eljárásban nem vesz részt ajánlattevőként vagy alvállalkozóként. Ezt a szabályt kell megfelelően alkalmazni az ajánlatkérő vezető tisztségviselője vagy felügyelőbizottságának tagja vagy hozzátartozója tekintetében, ha az érdekelt gazdálkodó szervezetben az ajánlatkérő rendelkezik tulajdoni részesedéssel.
ÉS ÍGY TOVÁBB.....ami még rendkívűl fontos!

Cans1 # 2010.06.06. 07:13

Az alábbi ügyben kérem a segítségeteket:

100%-os önkormányzati tulajdonban álló korlátolt felelősségű társaság (kft.) indulhat-e közbeszerzési eljáráson, illetőleg amennyiben indulhat és nyer, elvégezheti-e a kiviteli munkákat ???

Hol találok erre vonatkozó jogszabályi helyet?

Segítségeteket előre is köszönöm!

L.P.

Kiss_Hajni # 2010.05.25. 13:36

Eprescsoki,

Téged vagy elkerült a gazdasági válság, vagy nagyon jó pénzt kaphatsz azért, hogy reklámozod azt az oldalt...


Hajni

Eprescsoki # 2010.05.10. 11:19

Kedves Kiss_Hajni!

Igen nézegettem már azt az oldalt is, viszont az nem igaz, hogy egy témára lehet keresni a www.tender-ertesito.hu oldalon, már tesztelem a szolgáltatást és a regisztrációnál 3 profilt lehet megadni, de ha felhívod az ügyfélszolgálatot akkor 10-et is be lehet állítani és nincs megszabva, hogy egy profilon belül mennyi keresőszót illetve CPV kódot állítasz be, bár először nem tudtam mi az a CPV kód de ezt is sikerült megtudnom miután a kedves ügyfélszolgálatos hölgy segített mindenben informálódnom.
Ami nekem a khf-en nagyon nem tetszik, hogy nincs tesztelési lehetőség és egy profilon belül nem tudok bármennyi keresőszót beállítani, ami nekem nagyon fontos, ráadásul még ügyfélszolgálat segítségét sem tudom kérni, márpedig a pontos beállításhoz nem elegendő a józan paraszt ész.
Olyan szolgáltatásért amit nem ismerek nem fizetek előre (a tendernél van lehetőség két hétig ingyenesen tesztelni a szolgáltatást), de azért köszönöm az információt!
És erre írtam azt az idézetet, hogy olcsó húsnak híg a leve.

Kiss_Hajni # 2010.05.05. 10:01

Eprescsoki,

Én a www.khf.hu -n havi 1-2000 forintért figyeltetem a magyar közbeszerzéseket a cégemmel. Bármennyi kategóriát figyelhetek (én 8 témát csináltam) és teljesen jól működik. Amit te ajánlasz az (ha jól látom) egy hónapra több mint 4500 Ft ráadásul egyetlen témára. Szerintem nézz körbe, mire költöd a pénzed és mennyit..! Sok sikert!

Kiss Hajni


Hajni

Eprescsoki # 2010.05.03. 09:39

Kedves ndor83!

Én teszteltem már a www.tender-ertesito.hu-n.
Cégem több tevékenységi körben érdekelt így szimpatikus volt, hogy az ügyfélszolgálat segítségével több profilt is beállíthattam (személy szerint 6-ot teszteltem).
Ami még szimpatikus volt az az, hogy nem kizárólag a közbeszerzési tendereket küldték számomra, hanem privát pályázatokat is, így értesülhettem kisebb kiírásokról is!
Úgy gondolom, hogy a többi hasonló cég mellett sokkal kiemelkedőbb szolgáltatást tud nyújtani /természetesen ez által magasabb áron/ ami a cégem számára nagyon fontos. / "olcsó húsnak híg a leve" mint tudjuk /. Remélem tudtam segíteni, egy tesztet mindenképp megér és meglátja, hogy érdemes-e cégének befektetnie illetve előfizetnie, de ha engem kérdez, véleményem szerint megéri! További sok sikert Önnek és cégének!