Közbeszerzésről érthetően - fókuszban az elektronikus közbeszerzés | Budapest, 2019. április 4. csütörtök | Regisztráljon most!

Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


Amikor a Bíró a törvényszegő

Bírói Önkény Ellen # e-mail 2017.10.27. 08:22

gerbera317

5 millió forintos + járulékai, tehát kb egy 7 millió forintos károkozás szakmai alkalmatlanság, vagy szellemi leépülés, vagy szándékos bűncselekmény bűnpártolása miatt.

Egyszerűen egy jogtalan követelést az áldozat régi lakcímére küldték ki állandóan, holott ismert volt a jó és új lakcíme. Ezzel a trükkel a távollétében a védekezési jogát is sárba tiporva, automatikusan jóváhagyta a tudta nélkül a kért összeget. Állítása szerint ha 500 milliót követeltek volna rajta, neki azt is kötelessége lett volna jóváhagyni és jogerőre emelni.

gerbera317 # e-mail 2017.10.24. 14:38

a bíró a törvényszegő
Hát mit követett el a lelkem? Tán fehér parókában, kezében kalapáccsal hadonászva kijelentette, hogy valami "kék", holott az alkotmány szerint az piros? Vagy mi?

Bírói Önkény Ellen # e-mail 2017.10.22. 10:02

A Fő GOND, hogy a mai napig nem indult el a jogorvoslati eljárás.

Törvényszegő a Fővárosi Törvény*szék. -Jogerősen
Bírói Önkény Ellen·2017. március 12.479 olvasás

  • törvénytelenségi

A Bírói Önkény Ellen Mozgalom intézkedéseinek ez az első komoly sikere. Két tőlük független bíróság által, jogerősen megállapításra került, hogy jogsértők. A jogsértés gyakorlatilag általuk történő bűncselekmény elkövetését is jelenti.

Az első fokon Székesfehérvári Törvényszék megállapította az alapperben eljáró Fővárosi Törvényszék törvények és jogszabálysértéseit.
Másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla megerősítette a Fővárosi Törvényszék többrendbeli elmarasztalását és a részleteket kihagyva csak a lényeget idéznénk:
„Az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg, hogy az alperes által lefolytatott alapeljárásban történt eljárási szabálysértések a felperes tisztességes eljáráshoz való jogát sértették.”

A törvények szerint áltudós'' Fazekas Sándornak a Fővárosi Törvénytelenségi-szék (de inkább már csak hokedli) elnökének kötelessége lenne az adott eljáró bíró, mégpedig Vavrikné ellen fegyelmi és-vagy büntető eljárást indítani, a mentelmi jogának a feloldásával, vagy annak a kezdeményezésével. Mivel a törvénytelenségekről tudott és ezen kívül is sok más esetben is törvénytelenül járt el ő maga is, neki pedig SOS be kellene nyújtani a lemondását.

Jelenlegi és jövőbeli sikerünk annak az alapelvünknek köszönhető, hogy nem a bírók ellen vagyunk, hanem a bírói önkény ellen küzdünk. Ebben a küzdelemben pedig már egyre több tisztességes és törvénytisztelő bíró is egy oldalon, egy érdekeltségben van velünk. Egyre több bíró szeretne egy megtisztulást és valódi jogállamot. Ahogyan mi is.

Bírói Önkény Ellen mozgalom, Iván Gábor IGe - alapító, vezető

'' "A törvények szerint áltudós " a "dr."-t helyettesítő szövegrész. A “dr.” megjelölés a jelenlegi egymásnak ellentmondó törvények szerint sem jelent tudományos fokozatot. Annak használata tehát megtévesztő.

Bírói Önkény Ellen # e-mail 2017.10.22. 10:01

Mit lehet tenni az elméletben és vele szemben a gyakorlatban, amikor a bíró a törvényszegő, bíró a bűnöző?