Zajos a kocsma


habfarago # 2014.10.08. 12:42

Üdvözletem,

Hasonló gondunk van a társasházunkban működő romkocsmával. Heti 5 napon hajnali négyig tart nyitva élő koncertekkel. Punk, rock és mindenféle zenekarok lépnek fel. Ez általában éjfélig tart, majd hajnali négyig házibuli.
A basszus, a dob jól hallható, árad a falakból, de többször is oda jutottak a jegyzőnél tett próbálkozások, hogy a zaj nem haladja meg a határértéket.
Hát kérdem én milyen határértéke lehetne az éjszakai zajnak egy társasházban? A házirend szerint este tíz után még porszívózni, centrifugálni sem szabad.
Ugyanakkor koncertet tartani igen?

Arra gondoltunk, hogy társasházi közgyűlésen hoznánk olyan határozatot, amely a társasház felé fizetendő anyagi retorzióval büntetni a zajongást, amit mondjuk egy esetenként tanúkkal, vagy legfeljebb egy egyszerű, dokumentált hangszint méréssel bizonyítanánk. Kifizetnénk a mérések díját, a kocsmára meg ráterhelnénk a bírságokat és a mérések költségét is. Pár hét alatt olyan összeg jönne amit már a közös képviselő végrehajtásra vihet.... Lehet ilyet csinálni?

Iurisdictio # 2006.04.28. 15:31

Szia Pantomat!
Amilyen sűrűn megvalósítják a szabálysértés tényállását...
Asus minden nap,ha este 10 után dáridóznak!
Egyszer majd ráunnak...:)Amúgy Lajcsi is lejár?:)

pantomat # 2006.04.26. 04:31

Milyen sűrűn lehet szabálysértési eljárást lefolytatni?

Asus # 2006.04.25. 06:00

Na jó 3 éve be van jelentve az ügy,szabálysértés 3 szor,nevetve kifizetik a 30.000ft-ot!

Milyen gyakran lehet bírságolni és mit lehet tenni,ha nem fizeti ki?

Arra gondolok,mi lenne,ha 2 hetent meg lenne bírságolva,akkor csak betartanák a nyitvatartási időt?
Segítsetek!

pantomat # 2006.04.25. 03:06

TUDNÁL NEKEM EGY IILYEN BIRTOKVÉDELMI PAPIRT KÜLDENI ELMAILRE?

ObudaFan # 2006.04.24. 17:35

Ha a birtokost birtokától jogalap nélkül megfosztják, vagy birtoklásában zavarják (tilos önhatalom), birtokvédelem illeti meg.

A birtokost a birtokvédelem mindenkivel szemben megilleti, annak a kivételével, akitôl a birtokot tilos önhatalommal szerezte meg.
A birtokos jogcíme szerint részesül birtokvédelemben azzal szemben is, akitôl a birtokát származtatja, illetôleg akinek a birtokát idôlegesen átengedte.

Közös birtok esetén a birtokvédelem mindegyik birtokost önállóan megilleti, és követelheti a dolognak közös birtokba bocsátását.
A közös birtokosok - egymás közötti viszonyuk alapján - egymással szemben is jogosultak birtokvédelemre.

A birtokos a birtoka ellen irányuló támadást - a birtok megvédéséhez szükséges mértékben - önhatalommal is elháríthatja.
Az elveszett birtok visszaszerzése érdekében önhatalmúlag csak akkor lehet fellépni, ha más birtokvédelmi eszközök igénybevételével járó idôveszteség a birtokvédelmet meghiúsítaná.

Akit birtokától megfosztanak vagy birtoklásában zavarnak, a jegyzôtôl egy éven belül kérheti az eredeti birtokállapot helyreállítását vagy a zavarás megszüntetését.
A jegyzô az eredeti birtokállapotot helyreállítja, és a birtoksértôt e magatartásától eltiltja, kivéve ha nyilvánvaló, hogy az, aki birtokvédelemért folyamodott, nem jogosult a birtoklásra, illetôleg birtoklásának megzavarását tûrni volt köteles. Határozatot hozhat továbbá a jegyzô a hasznok, károk és költségek kérdésében is.

A birtokvita eldöntésére a községi, városi, fôvárosi kerületi jegyzô (a továbbiakban: jegyzô) illetékes.
A jegyzônek a birtoklás kérdésében hozott határozatát annak meghozatalától számított legkésôbb három napon belül végre kell hajtani akkor is, ha az érdekelt fél keresetet indított. A határozat végrehajtásáról a jegyzô gondoskodik.

A jegyzô határozata ellen államigazgatási úton jogorvoslatnak helye nincs; a birtoklás kérdésében hozott határozatot három napon belül végre kell hajtani.

Az a fél, aki a jegyzô határozatát sérelmesnek tartja, a határozat kézbesítésétôl számított tizenöt napon belül a bíróságtól kérheti a határozat megváltoztatását. A bíróság elrendelheti a birtoklás kérdésében hozott határozat végrehajtásának felfüggesztését, ha a rendelkezésre álló adatok alapján a határozat megváltoztatása várható.

A jegyzô határozatát meghozatala után haladéktalanul írásban közölni kell.
A határozatot sérelmesnek tartó fél az ellenérdekû fél ellen a határozat kézbesítésétôl számított tizenöt napon belül indíthat keresetet. A határidô elmulasztása esetén igazolásnak van helye; az igazolás felôl a bíróság dönt.
A keresetlevelet akár a jegyzônél, akár e szerv székhelye szerint illetékes helyi bíróságnál be lehet nyújtani. A jegyzô a keresetlevelet az ügyre vonatkozó iratokkal együtt három napon belül köteles a helyi bírósághoz áttenni.
Ha a keresetlevelet a helyi bíróságnál nyújtották be, a helyi bíróság az államigazgatási iratok beszerzése iránt intézkedik.

A birtokos az eredeti birtokállapot helyreállítását vagy a zavarás megszüntetését egy év eltelte után közvetlenül a bíróságtól kérheti. A birtokos közvetlenül a bírósághoz fordulhat akkor is, ha az ügyben a birtokláshoz való jogosultság is vitás.

A bíróság a birtokperben a birtokláshoz való jogosultság alapján dönt; a békés birtoklásban megzavart fél jogosultságát vélelmezni kell.

A hasznok, károk és költségek kérdésében hozott határozat végrehajtása a birtokvitában eljáró jegyzô székhelye szerint illetékes helyi bíróság (városi, fôvárosi kerületi bíróság, a továbbiakban: helyi bíróság) hatáskörébe tartozik.
A hasznok, károk és költségek kérdésében hozott határozat alapján végrehajtásnak nincs helye akkor, ha az érdekelt fél akár ebben a kérdésben, akár a birtoklás kérdésében keresetet indított.
A bíróság a hasznok, károk és költségek kérdésében akkor is határoz, ha az érdekelt fél csak a birtoklás kérdésében indított keresetet.

A jegyzô határozatát meghozatala után haladéktalanul írásban közölni kell.
A határozatot sérelmesnek tartó fél az ellenérdekû fél ellen a határozat kézbesítésétôl számított tizenöt napon belül indíthat keresetet. A határidô elmulasztása esetén igazolásnak van helye; az igazolás felôl a bíróság dönt.
A keresetlevelet akár a jegyzônél, akár e szerv székhelye szerint illetékes helyi bíróságnál be lehet nyújtani. A jegyzô a keresetlevelet az ügyre vonatkozó iratokkal együtt három napon belül köteles a helyi bírósághoz áttenni.
Ha a keresetlevelet a helyi bíróságnál nyújtották be, a helyi bíróság az államigazgatási iratok beszerzése iránt intézkedik.

pantomat # 2006.04.24. 16:50

Hogy zajlik egy birtokvédelmi eljárás?

ObudaFan # 2006.04.24. 16:41

Csendháborítás miatt szabálysértési feljelentést tenni, akár ismételten is, jegyzőnél birtokvédelmet kérni.

Asus # 2006.04.24. 13:35

Mit lehet tenni akkor,ha 1éves könyörgés után is,dáridóznak a kocsmában,aludni nem tudunk nagy a zaj és mindig nagy verekedések vannak,félünk este kimenni.

Mit lehet tenni?