Válás után 3 évvel - Ez már a vég....


elfmage # 2002.07.02. 01:25

Mivel rajtad kívül álló okokból nem tudtál fizetni ezért jóhiszemű vagy, de ha van vagyontárgyad az attól még végrehajtható lesz mivel a kiskorú érdekeire nagyon kell vigyázni (gyámhatóság).

matilaci # 2002.06.27. 14:57

Kösz, nagy öröm számomra, hogy így vélekedsz, mert én is pont ilyeténképpen gondoltam, de mivel nem ismerem a jogot, nem tudom milyen szankciókat alkalmazhatnak ellenem.
Remélem a bíróságban több jóindulat van, mint az 'ex'-ben.

elfmage # 2002.06.27. 14:19

Amit tehetsz, az az hogy válaszolsz a levélre, hogy az anyagi helyzeted miatt mivelhogy jövedelmed nem volt, nem tudtál fizetni.

A jövedelmed max 40%-át lehet letiltani úgyhogy attól nem kell félned hogy többet vesznek el tőled, mint amennyit valóban fizetnél.

Deklaráld, hogy hajlandó vagy részletekben törleszteni a tartozásod.
(a gyerektartás havi részletén túl)

Adósok börtöne már nincs. Úgyhogy az nem fenyeget. :)

Mindezt ajánlott-tértivevényesen küld az ügyvédnek. Ha mást nem ezzel is időt nyersz és bizonyítod a jóhiszeműségedet.

elfmage

matilaci # 2002.06.26. 15:52

Némi hercehurca után sikerült elválnunk, elköltöztem, hagyva mindent magam után (lakás, két gyermek). Megismerkedtem egy kedves lánnyal, (mindez 3 éve) szeptemberben fog születni a gyermekünk. Ezek az előzmények. Olyan munkahelyem volt ami sokat 'segített', a kapcsolatunk megromlásában a volt feleségemmel. Abbahagytam, úgy döntöttem nem csinálom meg még egyszer, hogy máshol dolgozhassak, más szakmát kellett tanulnom. Mivel pénzem az nem volt, munkanélküliként egy egyéves tanfolyamon vettem részt, melyet márciusban végeztem el. Természetesen nem találtam állást, (ma voltam egy helyen, lehet, hogy a jövő héttől lezs munkám!!!!), így 2000. december 21.-től vagyok munkanélküli. A gyermektartást a bíróság megállapította: 40%, de minimum 15000 Ft, így mostanra összejött 176000 Ft tartozás. Az ex nem bírta, elment egy ügyvédhez, akinek levelét a mai nap kaptam meg: fizessek 8 napon belül vagy per, végrehajtók, börtön stb. Egy kicsit elkeserítő, tudja-e valaki mit lehet tenni, kérvényezni ilyenkor, hova forduljak, (az egyszeri feleségem nem 'vitapartner', nem mutat hajlandóságot, most azonnal, rögtön kell neki a pénz.
Szóval: ügyvédre nincs pénzem, tök hülye vagyok az ilyen jogi témákhoz, hogy lehet kimászni ebből hiszen a jövő hónaptól valószínűleg ismét tudom fizetni a gyerektartást + az elmaradásom törlesztését. Van ilyen esetben 'méltányosság'?
Előre is köszönöm a segítséget.