Nem akar kiköltözni az albérlő!


drbjozsef # 2020.06.19. 03:45

Mit?

MajorDomus # 2020.06.18. 16:49

Ha tudnád....

drbjozsef # 2020.06.18. 16:34

A határozott idejű szerződés nem mondható fel a lejárat előtt.

Ez így, önmagában, nem igaz.

MajorDomus # 2020.06.18. 16:33

A határozott idejű szerződés nem mondható fel a lejárat előtt. Ez alól kivétel természetesen a szerződésszegés,mint például a nem vagy nem megfelelő mértékű fizetés.
.
gerberának igaza van. Mire vársz?

gerbera317 # 2020.06.18. 09:04

azt mondták hagyjam elmenni, semmiképpen se cseréljek zárat csak ha már kiköltözött és utána adjak be egy fizetési meghagyást.
Itt is ugyanezt a tanácsot kaptad.
Mai napig nem írta le, hogy felmondja a szerződést
Ő nem is mondhat fel. Neked kell felmondanod a szerződésszegésre hivatkozva. Ezt is megkaptad már tanácsba. Mire vársz?

vierzo # 2020.06.18. 08:50

Tegnap egyébként megpróbáltam a közjegyzővel beszélni.
Megnéztem a papírokat és közjegyzői okiratba lett foglalva a szerződés , nem kiköltözési nyilatkozatot tett(bár tőlem 200 km-re és csak annál a közjegyzőnél tudok intézkedni)
Azzal a közjegyzővel nem tudtam, csak egy másikkal. De azt mondták hagyjam elmenni, semmiképpen se cseréljek zárat csak ha már kiköltözött és utána adjak be egy fizetési meghagyást. És gyűjtsem a számlákat, írjam fel a károkat.
De komolyan nem értem milyen emberek vannak, háromszor leírtam neki, hogy nem mondható fel a szerződés, beszéljen egy ügyvéddel, de neki teljesen természetes, hogy azt írja holnap valaki elviszi a cuccait és majd vissza kapom a kulcsokat valamikor.
És részéről ezzel le is van tudva minden.
Mai napig nem írta le, hogy felmondja a szerződést (azt írja hogy én nem szólítottam fel- bár nem tudom mire, de ma írok neki egy felszólítást az elmaradt 95 e ft-ról) .
Én beadom a fizetési meghagyást, bár kíváncsi vagyok mit tudnak csinálni. Ukrán magyar állampolgár és mivel van magyar bejelentett lakcíme csak nem határon túli lesz a megbízás. De úgy tudom oda csak be van jelentve, nem lakik ott és nem tulajdonos.

drbjozsef # 2020.06.18. 03:31

Egy internetes apróhirdetés ráutaló magatartás? Ne bassz már.

MajorDomus # 2020.06.17. 19:47

Csak ráutaló magatartás a szerződésbontásra...
Szerintem várd meg a júliusi fizetési határidőt......
Ha nem fizet mondj fel.

drbjozsef # 2020.06.17. 07:35

A hirdetés nem szerződés. Nem tiltja semmi. Nincs jelentősége.

vierzo # 2020.06.16. 20:21

Van bármilyen jelentősége hogy ujraaktivaltam kb 5 napra az októberben leszedett albérlet hirdetést? Van érvényes szerződés. O csak szóban mondott fel. Kíváncsi voltam egyáltalán jelentkezik e bárki. Egy érdeklődést kaptam. Tavaly kb harmincat öt nap alatt. A lakást nem mutattam meg senkinek. Kulcsok nála vannak.cuccai ott. Szerintem ennek nincs nagy jelentősége.

vierzo # 2020.06.16. 17:53

nem válaszoltam még a szerződés szerint milyen rendkívüli indoko vannak a felmondásra: csak az én oldalamon van rögzítve rendkívüli ok pl nem fizetés határidőre, dohányzás a lakásban, lakók zavarása hangoskodással, lakásban károkozás és annak helyre nem állítása, állat tartása. Ennyi

MajorDomus # 2020.06.16. 17:52

Akkor nincs kifizetve...
.
Nem hirdetted mrg a lakást úgye,csak a fészbúkon???
.
Alig pár 10 ezren látják...

vierzo # 2020.06.16. 17:50

És elnézést, hogy ezt írom de nem tudom sajnálni. Építési vállalkozó, rakat munkája lenne, elmondta, hogy nagyon jól is keres. (embereinek fizet napi 25 ezer Ft-ot)
Munkásszálló több mint kétszer annyiba került volna nekik, mint ahogy én kiadtam a lakást. De így hogy már nem kell nekik lelépne.

vierzo # 2020.06.16. 17:47

Őszintén szólva nehéz most kiadni lakást. Tudom, hogy volt aki azt tanácsolta én mondjak fel.
Ezek után , hogy ez közölte, el tudok indítani egy fizetési meghagyást. Ha én mondok fel, akkor gondolom nem.

nyilván nekem az lenne a legkedvezőbb, hogy megkapom okt 20 ig a bérleti díjat és nem az hogy ő vagy én felmondok.

vierzo # 2020.06.16. 17:39

Üdvözlet , egy kis segítséget kérek.

Ma írt vissza messengeren az albérlő. HOgy ő három hónapja nem használja a lakást, és a járvány helyzetre fizetési könnyítést kapott, ami logikus is neki. És a férjemnek mindent telefonon elmagyarázott, hogy nehéz helyzetben van amit a férjem megértett, de másnap idegesen felhívta, hogy ez nem jó így. Ás hogy ő látja, hogy a lakást meghirdettem mikor ő a bérlő és nem is küldtem neki felszólítást. Illetve 20 án kiüríti a lakást.

Én visszaírtam, hogy kérem a szerződésben rögízettek betartását. A bérleti szerződés nem mondható fel 2020.okt 21.ig. Leíetam ,hogy 65 e és 30 e Ft hiánya van eddig két hónapban. A rezsivel nem tudtam elszámolni, mert a mai napig nem adta át a közös képviselő nevemre küldött elszámolását. Kértem, hogy olvassa el újra a bérleti szerződést, mert annak megszegése jogi következményekkel jár. A lakás nincsen meghirdetve, nála vannak a kulcsok és a lakásban vannak a személyes dolgai (feltettem facebookra a lakáshirdetést, de mai napon ezek után le is töröltem )

Véleményetek szerint mit csináljak ezek után? Azért ez nem eljárás, hogy közli, hogy 20 án elviszi a cuccait és annyi. És majd ő csak július első hetében jön Magyarországra (tehát nem lesz itt lakás átadás, jegyzőkönyv, óraállás rögzítés stb)

ezek után cseréljek zárat és tartsam vissza a holmijait? ?(semmi érték nincsen benne, összecsukható ágyak, és egy étkező asztal meg két salgo polc) , semmi nem kell nekem igazából ezekből

Ezt én most vegyem felmondásnak? nem értem és nem tudom hogyan járjak el, közli nem lakik a lakásban és ennyi. Arra hivatkozik, hogy nehéz helyzetben van és vissza szeretné adni a lakást (bár a visszaadást meg nem részletezi hogyan)
Bár ezek után már nem számítok 20-án a következő bérleti díjra)
De hivatkozik, hogy nem szólítottam őt fel, de mégis mire szólítsam fel, amikor bár 30 ezerrel kevesebbet , de ki van fizetve 20-ig a lakás.

MajorDomus # 2020.06.15. 16:26

Kérdés lett volna.némi maliciával.
.
Ezért irtam azt,hogy 2 hónapi összegnek megfelelő tartozás esetén kell felmondani.
.
Az csak a szocializmusban volt hogy öthavonkéntt egyhavi lakbért befizetett a lakó,és akkor nem mondhattak fel neki.

drbjozsef # 2020.06.15. 09:41

Legfeljebb nálad.

MajorDomus # 2020.06.14. 19:55

H júliusban 5 ft-ot fizet,akkor maradhat.

gerbera317 # 2020.06.14. 07:57

Tehát valamit fizetett, tehát arra nem tudok hivatkozni, hogy nem fizetett semmit
Ezzel ugyanúgy szerződést szegett. Legalább kimentette magát? Nyilatkozott a pótlási szándékáról? Etc.? Kiköti a szerződés, mit kell rendkívüli felmondásra okot adó magatartásnak tekinteni?
Egyébként elköltözött már? Bekeményíteni úgy kell, hogy neki ne legyen lehetősége viszonozni.

MajorDomus # 2020.06.13. 20:58

Várd meg mig 2 hónapi tartozás összegyűlik.

drbjozsef # 2020.06.13. 08:10

Bérleti szerződést szóban felmondani nem lehet.

Nem mondott fel. Pont.

Fizetés = hiánytalanul kifizeti a szerződés szerinti bérleti díjat. Ha nem így tette, és a szerződésed engedi, felmondhatsz te.

vierzo # 2020.06.13. 06:05

Igen van olyan pont, hogy nem fizetés esetén rendkívüli felmondással élhetek, de itt szerintem bonyolultabb a helyzet.
Van egy aláírt határozott idejű szerződés.
Ő csak szóban mondott fel, és a mai napig semmilyen visszajelzést sem tett írásban a felmondásról. (írtam sms-t, messengert (ezt láttam, hogy el is olvasta), de egyikre se válaszolt, email címét nem tudom)
A férjem, miután felmondott telefonon, felhívta másnap, és megmondta, hogy a szerződés értelmében nem mondhat fel és a kauciót így mindenképpen elveszíti.
Azóta nagy csend.

Fizetés: április hónapban, 65 ezerrel, májusban 30 ezerrel fizetett kevesebbet mint a szerződés szerint. Tehát valamit fizetett, tehát arra nem tudok hivatkozni, hogy nem fizetett semmit, így szerintem a rendkívüli felmondásra nem hivatkozhatok.
A korona járvány idején felhívott, hogy ő csak rezsit akar fizetni, mert nem lakik a lakásban, de ezt nem engedtem.

Ekkor nagyjából kiszámoltam a rezsit, és valamennyivel túlfizetésben volt így annak tudatában, hogy úgyis egy éves a szerződés,úgy voltam, hogy akkor majd amikor rezsivel elszámolok akkor ezt a hiányt a túlfizetéssel szembe teszem.

Tehát fizetett bérleti díjat, de kevesebbet mint a szerződés, így szerintem ha én mondok fel, akkor én szegek szerződést. Egy hét múlva tudok szerintem jogszerűen lépni, ha nem fizeti a következő bérleti díjat. Bár tudom, hogy ha közben lelép, akkor meg én járok rosszul. De ha lelép és nem fizet, akkor ő szeg szerződést.

Kibérelte tőlem a lakást, és 6-7 ember éjszakázott ott, akik neki dolgoznak. De úgy tűnik idő közben vidéken kezdtek dolgozni, mert mondta, hogy vidéken is kellett bérelnie egy lakást. Közben a korona járvány miatt a jogszabályokat félre értelmezve erősködött, hogy most nem kell fizetni, mert kilakoltatási moratórium van. A lakásban kb két hónapja csak a cuccaik vannak, de nem igazán laknak benne, tehát a fő ok ez lehet, hogy fel akarna mondani. Hivatkozik még a korona járvány miatti karanténra, hogy nem tud ingázni, de a fő ok inkább, hogy most nem Bp-en dolgoznak.

Attól félek , ha így cserélek zárat, akkor ő meg kihívja a rendőrt és mutatja a bérleti szerződést. Indokot részemről nem találok a felmondásra egyenlőre. Egy hét múlva tudnék, ha nem fizet, szerződést szerint fel kell szólítanom és várnom még pár napot, és akkor cserélhetek zárat.

MajorDomus # 2020.06.12. 17:04

Remélem van olyan pont a szerződésben ha 2 hónapi dij összegével elmarad,akkor az azonnali felmondási ok.

drbjozsef # 2020.06.12. 05:15

vierzo,

Mi a fenéért vársz arra, hogy felmondjon?
Nem fizette időben felszólításra sem a bérleti díjat, mondj fel te és slussz. Írásban.

vierzo # 2020.06.12. 04:59

Hát igen nem könnyű. Köv fiz hat idő egy hét múlva. Igaz kevesebbet fizetett mint a szerződés szerinti bérleti díj de a mai napig nem mondta fel a szerződést írásban hiába kértük. Messenger en látom hogy elolvasta az üzenetet de nem válaszol . Sms re se. Kérdeztem milyen indokkal milyen határidővel mond fel mikor adja át a lakást és kulcsokat de semmi válasz. Tehát félek ha zárat cserelunk akkor mi szegunk szerződést hiszen van aláírt szerződés de felmondás csak szóban volt.