Nem akar kiköltözni az albérlő!


MajorDomus # 2020.06.11. 18:09

Nem lesz könnyű menet....

vierzo # 2020.06.10. 15:02

Köszönöm szépen a tanácsot!!!!

JOLY-JOKER # 2020.06.10. 14:18

vierzo

A gyakorlati tanácsom az, hogy ZÁRCSERE a cuccok visszatartása a FIZETÉSIG és a felmondás írásba foglalása meghatalmazottad útján. Szerrződéstől eltérő személy jogtalanul lakna ott vele szemben nincs jogi kötelezettséged ki is dobathatod csak akivel szerződtél, annak pedig van kártérítési felelőssége.
2 tanúval akár megbízottak útján a zárcserét követően leltár és kár jegyzőkönyv szerint meghatározva (összgszerűen), és minden további költségről számla még az értesítések elküldéséről is.
Ezeket össze adod és írsz neki felszólító levelet tértivevényesen. Ezt sikertelen kézbesítést küövetően megismétled és ha az is sikertelen már mehet is a Közjegyzői Fizetési meghagyás és azt követően a végrehajtás. Így nem évül el a követelésed és nem tud semmit a nevére venni vagy "hivatalosan"elhelyezkedni mert a végrehajtó megtalálja.
A cuccait a károd megtérítéséhez kötve adod vissza addig zálogban maradnak nálad amig nem fizet.

vierzo # 2020.06.10. 13:58

más....

vierzo # 2020.06.10. 13:58

Az ellen szólhatok, hogy most egy idegen lenne a lakásomban nem? A szerződésben őt még még másik 4 embert rögzítettem és kikötöttem, hogy már nem lakhat a lakásban.
Ez lehet ok a zár cserére?

vierzo # 2020.06.10. 13:56

A bérleti idő határozott idejű, 2020.10.20-ig, amely ezen idő alatt rendes felmondással nem szüntethető meg. A Bérlő köteles a kiköltözés időpontját 30 nappal korábban előre közölni a Bérbeadóval. A felek a bérleti szerződést lejárat után közös megegyezéssel meghosszabbíthatják.

Ez van a szerződésben. Tegnap közölte, hogy többet ő már nem jön a lakásban, tehát vele már nem találkozunk. Valami haverja lakik majd a lakásban aki a héten elviszi a cuccokat. A kulcsomat is elvitte, gondolom a másik kulcsot meg a haverjának adta.

De ennek tudatában mit lehet tenni? Én külföldön vagyok éppen. Férjem ma bement a lakásba, össze vannak téve egy kupacba a dolgai. Már látjuk milyen károkat is okozott pl az összes szőnyegem, függönyöm mi van rakva az erkélyre amik eláztak, tehát kuka. Konyhai cuccokat gondolom eldobozolta, mert nincsenek a szekrényben.

Az elmúlt két hónapban sem a szerződésnek megfelelően fizetett. Cseréltessek zárat? Gondolom a haver elmegy, akkor azt a kulcsot se kapom már vissza.

Kettős állampolgár, tudom, hogy a családja külföldön van, fogalmam sincsen, hogy a lakcímkártyájában lévő cím valós e. Az egy gyulai cím.

gerbera317 # 2020.06.10. 10:41

@vierzo
És ez miért a "nem akar kiköltözni" című topikban van? Hát nem azt írod, hogy éppen költözik ezerrel? A te kérdésed nem is albérletes vagy ingatlanos kérdés, hanem pénzköveteléses, ahol az a kérdésed, hogy érvényesíthető-e a pénzkövetelésed! Egyébként, ha megtalálja az fmh, akár még követelhetsz is tőle.

drbjozsef # 2020.06.10. 10:34

vierzo,

A határozott idejű szerződés is felbontható jogszerűen, ha erről külön rendelkeztetek a szerződésben. Van ilyen?
Általában egyébként szokott.

Ha jogszerűen bontotta fel, akkor a hátralévő időt nem kell kifizetnie. Az okozott károkat, vagy az addig járó teljes bérleti díjat természetesen igen.

Milyen esélyekkel lehet érvényesíteni? Honnan tudhatnánk, párezret egy próba szerintem megér, ha se vagyona, se jövedelme, akkor nem lesz könnyű végrehajtatni. De ha nem hagyod elévülni, akkor egyszer csakcsak.

Ha jön valaki a cuccaiért, akkor írasd alá vele az átadási átvételi jegyzőkönyvet, hogy milyen károkat okozott, hogy tartozik a bérleti díjjal, hogy nincs további követelése, se ingósága a lakásban. Óraállások, dátum. Legyen két tanúd, hátha nem akarja aláírni, akkor elég, ha ők tanúsítják, hogy ott volt, és nem írta alá.

vierzo # 2020.06.10. 09:24

százezer forinttal fizetett már kevesebbet az elmúlt két hónapban összesen.

vierzo # 2020.06.10. 09:23

Üdvözlet, ha határozott idejű szerződést az albérlő felbont és kiköltözik, milyen esélyekkel lehet érvényesíteni fizetési meghagyást a fennmaradt bérleti díjra?
Pár dolgot tönkre tett a lakásban, a kulcsot valószínű nem fogom visszakapni tehát zára kell cserélnem, nem fog kitakarítani.
Mai állapot szerint már minden szállításra elő van készítve és valami haver fog jönni a cuccaiért.
Gondolom nem cserélhetem le a zárakat vagy igen? Az elmúlt két hónapban már kevesebbet fizetett mint a szerződésben rögízett.

MajorDomus # 2019.10.19. 19:20

Hol van a kégli?
Az árból gondolom hogy nem Budapesten!

Zöldövezeti11 # 2019.10.19. 05:41

Viszont a kedves topiktársak nem értették meg ezt a mondatomat :
ű
""évente egyszer tartozott kettő másfél hónapig. Akkor várjon most ő is.
Ja az új bojler meg lett véve és felszerelve okt 24 -én lesz
és nem 30 literes hanem 50 literes, amivel naponta tud termelni 100 liter megfelelő melegvizet.!!
Amúgy rettentően olcsón adom ki a lakást - 1000 ft /nm. Kérhetnék többet is, csak akkor nagy lenne a vándorlás !

Zöldövezeti11 # 2019.10.19. 05:33

Látom van harapás mondja a régi horgász !

ezmostmi? # 2019.10.18. 10:20

Szerintem gondold át , egy "tiz éve bérlő"-nél , aki már majdnem családtag , sok minden belefér , nem egy bojler , főleg , ha alig van egyéb vitátok,

MajorDomus # 2019.10.16. 19:58

Tudjuk.régen ezzel lehetett telefonálni.
.
A boyler használata a rendszeres lakáshasználat része.
.
Ha ezt nem biztositod azzal te sérted meg a szerződést.

Zöldövezeti11 # 2019.10.16. 06:12

A véleményetek kérném kedves topiktársak !

Tehát van a bérleményeim között egy amiben elromlott a villanybojler, a szerződés szerint nekem kell javíttatni.
Ez is ok. De az nincs benne ,hogy mikor.
Nyilván nem hónapok évek, de egykét hét belefér. Ráadásul a bérlő eddig ( 10 éve bérlő ) évente egyszertartozott kettő másfél hónapig. Akkor várjon most ő is.
És most esett le a tantusz (tudja valaki mi az? ), tehát csak egy 30 literes bojlert tetetek fel. Elég az egy személyre.
korábban többször is befogadott családtagokat. Nem vendégnek, hanem állandó ott lakásra. A lánya 2 x is lakott ott félévig, a fia pedig egyszer majd egy évig.
Nos lehet kifogása ?
Lehet de úgysem lesz figyelembe véve.

valaki126 # 2019.10.07. 13:38

Ha mához egy hónapra van a kiköltöztetés dátuma (délben) de esetleg akit ki kell költöztetni és nincs otthon akkor mit csinálnak a végrehajtók?
Valamint a kiköltöztetni kívánt személyt a kiköltözés napján értesítik vagy előbb?

drbjozsef # 2019.08.07. 12:11

Simán lehet, hogy van problémásabb lakó náluk is - de ha az tulajdonos, akkor ő ellene nem sokat tehetnek.
A bérlő problémáival lehet zaklatni a tulajdonost, de egy tulajdonostárs problémáival csak a sóhivatalba lehet járni...

vierzo # 2019.08.07. 11:02

Egyenlőre úgy tűnik rendben elmennek a bérlőim. Azt mondta már ki is vettek egy másik lakást, csak még ki kell festeniük.
Amikor tegnap a lakásban voltam, megint csillogott minden a tisztaságtól, a lépcsőházat is már kora reggel felmosta a bérlőm.
Csak azért írom, mert a gondnok meg nekem azért panaszkodik, hogy kint hagyja a felmosó vödröt az ajtó előtt a lépcsőházban.(pedig a felmosás gondnok dolga lenne)
Természetesen nehezményezik az albérlők, hogy kiutálták a házból őket, és nem tudom valóban jogos-e.
A bérlőm mondta, hogy pl a szomszéd lakásban hónapok óta felújítás megy, reggel 7 től fúrnak vésnek, a munkások után minden nap ő takarította a lépcsőházat.

Azt mondták így még sose jártak mint itt ebben a házban.

Hát kíváncsi vagyok a következő albérlőimben találnak-e a lakók kifogást. Abban viszont majdnem biztos vagyok, hogy nem lesz olyan tiszta mint ez a roma család.

gerbera317 # 2019.08.03. 17:42

Felééé?!? Eszednél vagy te? :-(
Egyébként ja.

Szomorú örökös # 2019.08.03. 17:03

MajorDomus, gerbera317

Akkor most én kérek egy kis felvilágosítást, mert ha jól sejtem, akkor a határozott idejű bérleti szerződés olyan szinten megszűnik, hogy még felmondási időt sem kell rá biztosítani a bérlő felé?

MajorDomus # 2019.08.03. 16:27

És automatice megszűnik.

gerbera317 # 2019.08.03. 14:53

most írta a kérdező először, hogy közjegyzői okiratba foglalt szerződése van
Nem a közjegyzői okirat itt a lényeg, hanem hogy határozott idejű a bérlet. És ezt már a nyitó kérdésben is közölte.

Szomorú örökös # 2019.08.03. 14:32

vierzo

Van közjegyzői szerződés.

Ez esetben végrehajtható a kiürítés, de a költségét nagy valószínűséggel neked kell állni, a végrehajtó nem dolgozik ingyé. Persze ha maguktól távoznak, az nyilván más helyzet, akkor erre nem lenne szükség. De félek, hogy ez a sor nem ez utóbbira utal: „Küldött egy lefelé mutató hüvelykujjat válaszul :(

Ajaj nem tudom mi lesz, de abban van ráció, hogy most ezen fognak veszekedni. Remélem a lakást ezek után nem cseszik szét :(

Ha sokat aggódsz miatta, akkor akár be is vonzhatod magadnak és akkor indíthatsz ellenük polgári pert a károk megtérítésére, feltéve persze, hogy nem elég rá a kaució. Engedd el a történetet és bízd rájuk! Ha valóban olyan normálisak veled szemben, ahogy eddig voltak, akkor szimplán távoznak. De ne feledd sohasem, hogy azt érdekből tették, mert te vagy a tulajdonos. Most viszont ez a jogviszony már megszűnik, nem fűződik érdekük a további jó viszonyhoz. A roma már csak ilyen...

Szomorú örökös # 2019.08.03. 14:27

gerbera317

Perre nem lesz szükség. Lejár a bérleti szerződés, és ha nem mennek, közvetlenül lehet kérni a kiürítést.

Azért ez eddig nem volt egyértlemű, most írta a kérdező először, hogy közjegyzői okiratba foglalt szerződése van. Pont ez volt a korábbi történetek lényege, hogy csakis ebben az esetben kerülhető el a lakáskiürítési per.