Nem akar kiköltözni az albérlő!


vierzo # 2019.08.03. 14:20

Van közjegyzői szerződés.

Hát megírtam. próbáltam úgy tálalni, hogy szerintem jobb lenne ha nem hosszabbítanánk szerződést, mert jobb lenne egy ilyen birtokvédelmi eljárást elkerülni és kössünk kompromisszumot a közös képviselővel.

Küldött egy lefelé mutató hüvelykujjat válaszul :(

Ajaj nem tudom mi lesz, de abban van ráció, hogy most ezen fognak veszekedni.

Remélem a lakást ezek után nem cseszik szét :(

gerbera317 # 2019.08.03. 13:49

Perre nem lesz szükség. Lejár a bérleti szerződés, és ha nem mennek, közvetlenül lehet kérni a kiürítést.

Szomorú örökös # 2019.08.03. 13:34

vierzo

ma elküldöm neki, hogy szeretném, ha elköltöznének, mert mindkettőnknek jobb lenne , ha nem kezdődne el a birtokvédelmi eljárás

Ez az egyetlen értelmes lépés, amit tehetsz. De azért készülj fel, hogy esetleg nem lesz egy egyszerű menet. És azt se feledd, hogy ők vannak jelenleg birtokon belül még akkor is, ha 13-án lejár a szerződésük. Belegondoltam, hogy most aztán lehet majd különösen csak durva a buli, mert ezen fognak cirkuszolni - talán még gyakrabban.

Egyébként meg csak akkor lesz üres a lakás, ha önként távoznak, te erőszakkal nem teheted ki csak úgy őket nagy valószínűséggel. Ha maguktól nem mennek, akkor pedig kizárólag közjegyző előtt kötött szerződéssel tudod közvetlenül végrehajtó által kitenni őket, ellenkező esetben meg jön a lakáskiürítési per lehetősége. Talán ez az a szitu, amikor az embernek érdemes-e romát beengedni a lakásába bérlőként, azok nagyon ritka esetben normálisak - és ezzel cseppet sem rasszista szeretnék lenni. Nekem épp szerdán volt szerencsém megtapasztalni, hogy akár az utcán, mindenki előtt is képesek minősíthetetlen hangnemben ordítozni csak úgy, egyik pillanatról a másikra.

vierzo # 2019.08.03. 13:26

Azt írtam le amit a gondnok mondott nekem. Látni nem láttam. Velem szemben normális volt mindig a albérlő, sőt kifejezetten udvarias.

Én nem ugattalak le téged. De mindegy, ma elküldöm neki, hogy szeretném, ha elköltöznének, mert mindkettőnknek jobb lenne , ha nem kezdődne el a birtokvédelmi eljárás.

Hát kiderül, hogy ő is így gondolja e.

Szomorú örökös # 2019.08.03. 13:01

vierzo

Állítólag a férfi és a nő rendszeresen veszekszik, a férfi rugdossa az ajtót, a nő nem engedi be a lakásba akkor a lépcsőházban ordít, hogy engedje be. Káromkodnak...Ha szólnak nekik akkor abbahagyják, de szenvednek tőlük. havi egyszer legalább van egy nagy veszekedés. Állítólag a férfi megütötte a nőt az utcán és látta egy lakó.

No látod, de te engem is leugattál, hogy a bérlőid mennyivel normálisabbak, mint a lakók meg a közös képviselő. De te írtad: „a stílus maga az ember” :-D

Szomorú örökös # 2019.08.03. 12:59

vierzo

LÁtom téged nagyon foglakoztat az ügyem

Hogy őszinte legyek, emberi alapon jótanácsokat akartam neked adni, de mivel csak kekeckedni tudsz - mint ahogy a saját lakótársaiddal is teszed - így rossz ötlet volt, úgyhogy valljuk be, mostantól lesz@rom, mit csinálsz. Sőt az még kevésbé érdekel, hogy mennyire suhintanak esetleg meg a bérlőid miatt. :-D

Ha zavar, hogy két helyre írok

Engem nem zavar - más fórumozókat meg a moderátort viszont valószínűleg igen - de nem emlékszem rá, hogy ebben a topikban bármilyen formában neked írtam volna egy sort is. Tartsd ezt tiszteletben! Köszi!

vierzo # 2019.08.03. 12:31

Sikerült beszélnem a gondnokkal.

Állítólag a férfi és a nő rendszeresen veszekszik, a férfi rugdossa az ajtót, a nő nem engedi be a lakásba akkor a lépcsőházban ordít, hogy engedje be. Káromkodnak.

Ha szólnak nekik akkor abbahagyják, de szenvednek tőlük. havi egyszer legalább van egy nagy veszekedés. Állítólag a férfi megütötte a nőt az utcán és látta egy lakó.

Na most off vagyok, nem gondoltam volna róluk, nekem pont úgy tűnt, hogy sülve főve együtt vannak és utaznak mindenhova.
13-án lejár a szerződésünk, mivel a meghosszabbításról beszéltünk ilyenkor mennyi a korrekt felmondási idő? Jelzem nekik, hogy összefogtak a lakók és inkább kerüljük el a birtokvédelmi eljárást. Remélem ez hatni fog és ő is úgy gondolja majd, hogy inkább magától elmegy.

Ígértem a gondnoknak, hogy visszaszólok miben maradtam vele.

A szerződésben van rendkívüli felmondás lakók panasza miatt. A szerződés most 13-án jár le.

Elég ha annyit írok, hogy keressen másik albérletet és szóljon mikor költözne el? 30 napon belül kérem megoldani?

Elég ciki helyzet, velem normálisak voltak, megalázni nem akarom.

vierzo # 2019.08.03. 09:29

Zoltanuss:

igen, természetesen azonnal szóltam, a közösképviselő emailes felszólítását azonnal küldtem is neki tovább. Mind a kétszer. A másodszor pl visszaírta, hogy a kislányával egyedül van otthon és nem is csinálnak semmit. Ekkor kértem a közös képviselőt, hogy a lakó aki panaszkodik máskor menjen fel a lakáshoz, mert lehet, nem is onnan jön a zaj (köztes lakás, tehát minden oldalról vannak szomszédok)

Amikor személyesen mentem, személyesen is átbeszéltük és látszott a bérlőn mennyire megviseli, hogy panaszkodnak rá. Hozzáteszem roma származásúak, és ők maguk mondják, hogy tudják, hogy nekik jobban kell viselkedniük. Van rendes állásuk, elhatárolódnak a hangos, bunkós viselkedő cigányoktól, ezt ő maguk sokszor mondják egy egy téma kapcsán. (először azt hittem az a lakóközösség baja, hogy látszik főleg a kislányon, hogy roma)

De most nyilván én is elgondolkodom, hogy védjem-e őket tovább. Látom rajtuk, hogy igyekeznek, mindenkinek köszönnek, a hölgy nagyon tiszta, a közös teret is rendszeresen takarítja. Nem tudom mi lehetett, délután felhívom a gondnokot. A férfi kifejezetten csendes és nyugodt . Nem igazán tudom elképzelni róluk, hogy rugdossák az ajtót, amit írt a közösképviselő.

Nyilván ha azt hallom vissza, hogy valóban kifogásolható a viselkedésük, akkor megkérem, hogy inkább menjenek el és nem hosszabbítok. Ezért is próbálok infot gyűjteni, mielőtt megírom nekik, hogy megint jött egy felszólítás.Lehet, hogy a birtokvédelmi eljárás miatt magától is inkább elmenne.

Zoltanuss # 2019.08.03. 09:06

vierzo !
Ebből a hosszú szövegedből csak az nem derül ki, hogy te száltál e a bérlőidnek ??
Főleg ha igaz az állításod, hogy :
de egyébként számomra nem voltak rossz bérlők

Beszéld meg a bérlőiddel ennyire eccerű !

vierzo # 2019.08.03. 08:59

A stílus maga az ember!

Ha zavar, hogy két helyre írok, akkor minek válaszolsz? LÁtom téged nagyon foglakoztat az ügyem :)

Szomorú örökös # 2019.08.03. 08:35

MajorDomus

nem feladata a közös képviselőnek,hogy az albérlőket csendre intse,mert csak veled van jogviszonyban, velük nem!

Én is ezt próbálom elmagyarázni neki, de nem fogja fel. Ráadásul eszébe se jut, hogy esetleg igazat is állíthatnak a lakók. Megkérdezi a bérlőjét, aki nyilván tagad, és ő azt hiszi, hogy ezzel rendben is van. Sőt, még a közös képviselőt is minősíteni akarja. Arról is megpróbál véleményt formálni - igaz ez szabad neki - hogy vajon a ház többi lakója esetleg miért is váltott új képviselőre, arra már nem is gondol, hogy ő nem lakik ott, nyilván nincs is úgy tisztában a ház és a közös képviselő (esetlegesen sötét) ügyeivel, mint a többi ott élő lakótársa. Úgy gondolja, hogy ő cseppet se felelős ezért. Ráadásul a sztoriját több topikban is futtatja, úgy gondolja, hogy mindenki majd vele fog foglalkozni. :-D

vierzo # 2019.08.03. 07:47
Majordomus
  • köszönöm a tanácsot, rákérdezek a gondnoknál.

Már emlékszem, hogy az első felszólításnál kifogásoltam is a közös képviselőnek, amikor a lakásnál jártam és találkoztam a gondnokkal, nekem nem említett semmit, hogy gond lenne a bérlőkkel. (a telefonszámomat meg egyszer megadtam, de más gondnál se hívott fel, lehet elvesztette)

MajorDomus # 2019.08.02. 22:26

1.nem feladata a közös képviselőnek,hogy az albérlőket csendre intse,mert csak veled van jogviszonyban, velük nem!
2.nézz utána,konkrétan mi a gond? Beszélj a gondnokkal,ő lakik ott!
3.adj egy hónapot,ha nincs javulás,ne hosszabbits.

vierzo # 2019.08.02. 18:21

ebben a fórumban van pár olyan szakember akiktől korábban kaptam jó tanácsokat. Hátha most is olvassák a bejegyzésemet.

Szomorú örökös # 2019.08.02. 16:00

vierzo

ide is hagy írjam le, talán az ingatlan részem többen olvassák :

Kár volt!

vierzo # 2019.08.02. 13:24

ide is hagy írjam le, talán az ingatlan részem többen olvassák :

Kedves Fórumtársak!

Az alábbiakban kérnék segítséget.
Novemberben kötöttem bérleti szerződést egy párral és kiskamasz lányukkal, ami most augusztusban fog lejárni. Beszéltünk a megújításról, szeretnének maradni.
Viszont már januárban felszólított a közös képviselő, hogy hangosak az új lakók. De nekik nem szóltak. Majd egy hónappal később megint felszólított a közös képviselő, én jeleztem, hogy nekik szóljanak ha gond van, hangoskodnak, ráadásul a gondnok pont a lakásommal szemben lakik.
Az albérlők megígérték, hogy figyelni fognak, hogy ne zavarjanak senkit, és megerősítették, hogy nekik nem szólt senki.

Ma megkaptam az újbóli figyelmeztetést emailen a közös képviselőtől, hogy pár nappal ezelőtt este 10 kor hangoskodás volt a lakásban és birtokvédelmi eljárást kezdeményeznek a lakók.

Hát most off vagyok . Ezek után mi lesz és hogyan tovább.

Ez rám nézve mit jelent?? Olvasom mi a birtokvédelmi eljárás, ha összefognak a lakók és jelentik a jegyzőnél mi fog történni, mi lehet a kimenet? Rám mint tulajdonosra nézve mi történhet.
A közös képviselő szerint én felel a bérlő magatartásáért. (én úgy gondolom ha egy pár néha veszekszik, esetleg egy kamasz gyerek becsapja az ajtót, az még belefér, panel lakásnál meg lehet hogy áthallatszik) Tehát én nem akadtam ezen eddig fenn, de nyilván egy birtokvédelmi eljárás már nekem sincs ínyemre.

MOndjam fel a szerződést a lejáratkor?? A szerződésben egyébként benne van, hogy jogom van a lakóközösség szabályainak megsértése miatt felmondani rendkívüli okkal, de így hogy lejár pár hét múlva a szerződés, akár nem is kell a rendkívüli ok. Szépen rendben tartották a lakást, és van amit fel is újítottak , a fizetéssel általában csúsztak pár napot, de egyébként számomra nem voltak rossz bérlők.

MajorDomus # 2019.06.27. 20:04

Jogos.
Sok kicsi ,,kakásból,, összejön egy kupac (pénz)!

Szomorú örökös # 2019.06.27. 04:13

MajorDomus

Én felújitott kakásokat adok ki

Szóval kis sz@rosokkal bizniszelsz! :-D

(bocsi, ezt nem hagyhattam ki)

MajorDomus # 2019.06.26. 19:46

Ez igy van.
Én felújitott kakásokat adok ki,nincs gondom a bérlőimmel.
Kiadáskor bemutatom a lakást több embernek,mindketten fektesszük a kérdéseinket,a legmegfelelőbbet visszahivom szerződést kötni.

vierzo # 2019.06.26. 16:51

Zoltanuss , ha reális áron vagy ár alatt adod ki a lakást, akkor szelektálj a jelentkezők közül. Első látásra senkivel se szerződj. Írj egy bérleti szerződést, küld át neki emailen elolvasásra. Aki ezek után is akarja, ki fogja venni a lakást. Aki már a kaució összegét is le akarja alkudni, azzal én például nem foglalkoznék (pl majd 2 hónap múlva adná csak oda, vagy csak egy havi kauciót tud adni stb).
Mindent tisztázzál előre, és akkor nem csak 20 percet foglakozol a bérlővel, hanem valamivel többet, de egy szűrővel megelőzheted a későbbi rossz bérlő miatt kialakult konfliktust.
És egy rugalmasnak is kell lenni. Ha nem működik a tűhely, akkor 10 ezerért lehet venni másikat használtan, ha ócska a bútor, akkor le kell cserélni. Nem tudom milyen lehet a fürdőszoba, de reálisan nézzed,hogy valóban fel kell-e újítani. Van olyan réteg, aki bármilyen lepukkant lakást kivenne nagymama bútorával, de nem biztos, hogy velük járnál jól.

Zoltanuss # 2019.06.26. 01:28

Azért más a vendégeskedés és más az életvitel szerinti ott lakás.
De most nem erről. Ahogy látom eléggé meggondolatlanok a leendő bérlők.
Van aki azonnal fizetni akar, fel sem fogja ,hogy egy bérleti jogviszony az egészen más mint pl. egy eladás .

Egy mustra tart jó 20 percig, ezalatt nem lehet eldönteni fontos dolgokat.
Egy lakásnak számos műszaki paraméter van, előfordul, hogy nem mind tökéletes, de azért lakni lehet ott.
Egy hiányosság az egyik ember számára fontos, a másik pedig nem tulajdonit jelentőséget neki.
Pl. egy példa a sok közül :
Van egy pb gáztűzhely , sajnos csak két láng működik, a harmadiknál az égőrózsa eltörött , új nem kapható.
Másik érdekeség : az egyik jelöltnek minden jó úgy ahogy van, a másik meg már a mustrán kezdi kidobálni a bútorokat.
Egy ilyen „átrendezős” - nél rákérdeztem, hogy akkor mi is lesz a neki nem szükséges bútorokkal ? Ki raktározza azokat ? Vagy amikor a harmadik bútort kidobásra ítélte, mondom oké, de akkor én meg viszem a másik hármat. Úgy volt ez, hogy semmi jogviszony nem volt köztünk.
Némelyek összekeverik a bérletet és az eladást.

MajorDomus # 2019.06.24. 19:48

Sz.örökös.
Nagyon nem mindegy hogy hányan használják a konyhát és a fürdőszobát!

MajorDomus # 2019.06.24. 19:46

Nagyon nem mindegy!
Első kiadott lakásomat bérlővel örököltem. Egy bérlővel!
Mikor átvettem a lakást éppen 3-an voltak. A bérlő beszerzett egy élettársat,majd mivel alkalmi munkákból éltek,odavette az anyukát,az ő nyugdijából fizették a bért.
Legutóbb az élettárs gyermeke költözött volna,ekkor költöztek el,mert a másfél szoba már szűk volt 4 embernek.
Hogy milyen mocskot hagytak,arra példa,a tűzhelyt ki kellett dobnom.
Na,azóta odafigyelek a bérleti szerződésekre!

vierzo # 2019.06.23. 18:32

Meg gondolom az is, hogy mikor javasolhatsz lakbér emelést. 10 év alatt volt párszor alkalmad lakbért emelni, ami nyilván ahhoz igazodik, hogy csak egy ember vagy több lakja a lakást.

Zoltanuss # 2019.06.23. 12:54

vi.... !
Igen az benne van !