Önkormányzati lakás "eladása"


monalisa1 # 2007.11.21. 21:14

Irma

Nemrég olvastam az egyik vezető újság gazdasági rovatában, hogy az írek már nemigen akarnak Mo.-on ingatlant vásárolni (...), mivelhogy már nem akkora biznisz részükre - sőt eladási tendencia kezd kialakulni.

Irma # 2007.11.21. 21:04

KBS-nek pedig azt mondanám, hogy sajnos azért tart itt ez az ország, mert sok az irigy ember. Ezért nincs összetartás. Nekem is van diplomám, de nem vagyok irigy arra az emberre, akinek 2 vagy esetleg három diplomája van. Sőt arra sem vagyok irigy akinek több pénze van, mint nekem. Hanem azt mondom, hogy le a kalappal előtte, ügyes volt. Mindenkinél van ügyesebb, okosabb, gazdagabb ember és én ezt így tartom jónak...

Irma # 2007.11.21. 20:59

Tisztelt Hozzászólók!

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat,bár nagy része tényleg csak hozzászólás. Azzal én is tisztában vagyok, hogy amíg önkormányzati tulajdonú, addig nem értékesíthetem tulajdonjogként/tulajdonomként. De viszont a rendeletek szerint cserélni, kiadni, vagy üzleti tevékenységet folytató helyiség szerint lehet a lakást "használni". A folyamat az lenne, hogy én keresek egy vevőt, így Önkormányzati tulajdonú lakásként, aki megad érte egy bizonyos árat. Majd ha ez megvan, megveszi az én általam kinézett kertesházat és én erre elcserélem. Ez így teljesen legális és érthető nem igaz? Erre keresnék én ügyvédet, aki ebben segítségemre lenne.

monalisa1 # 2007.11.21. 19:02

Irma

Ha a lakásod önkormányzati, akkor a feletted lévő is bizonyára az volt a kezdetektől. Próbáld megkereseni a volt lakótársadat és rajta keresztül azt az ügyvédet és azt az önkormányzati ügyintézőt, akik az állami lakást a bérlő "tulajdonaként" átpasszolták az ír állampolgárnak. Tippet tőlük kapsz...

SolnesM # 2007.11.21. 11:19

az ötvenes évek kövülete az irmuska !

Ezért nincsenek bérlakások nálunk.
Anno a rabolt lakásokat adták hűbéri adományként a bérlőnek , a lakbér jelentéktelen volt. Aztán ezek a bérlők megvehették ezeket a lakásokat jóval a piaci ár alatt, volt aki jól járt volt aki ráfaragott.

Egy eset a rendszerváltás korai idejéből - olyan 92 -93 -ból. Egyik kollégám méltatlankodik, hogy milyen 'igazságtalan' dolog történt vele. A házban lakó többi bérlőtársai az akkori lakásérték kb. 10 % -áért hozzájutottak bérlerményeikhez ő viszont "csak" a feléért. Ez egy olyan vegyes tulajdonú bérház volt, a többség un. tanácsi tulajdonú bérlemény azaz államosított lakás és nehány , így a kollégájé is magántulajdonban lévő un. kényszer bérlet . A tulajtól elefeletették elvenni, a kolléga még gyerekkorában a szüleivel költözött oda és fizették az fránya lakástulajnak a 'hatalmas' lakbért , olyan 4 -5 kg hús árát egy belbudai 80 m2 -es lakásért. Az nem tünt neki igazságtalannak, hogy magyarul szarért húgyért bérelhettek évtizedekig jó helyen lakást.
Azt tartotta rettentően méltánytalannak, hogy neki nem volt "olyan" szerencséje, hogy 10 % ért megvegye.
Végül lenyelte a "békát" és kifizette az 50 %ot.Később bevallotta : "így ismegérte"

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.21. 10:43

Igazad van. :) De őszintén szólva nem is akartam segíteni. Hogy úgy mondjam, erkölcsi fenntartásaim vannak. Más kérdés, hogy fog olyan ügyvédet találni, aki nincs megverve hasonló skurupulusokkal. :)

lewho # 2007.11.21. 09:11

Egyébként azt mondja ezzel (és így is vala), hogy ami nem a te tulajdonod, azt főszabály szerint nem adhatod el.
Vagyis ha bérled a lakást, nem a tied, ergo a tulajdonjogot nem ruházhatod át az írekre, vagy bárki másra. A bérleti jog azonban lehet átruházható is...

lewho # 2007.11.21. 08:49

húúúú, de ki van segítve:)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.21. 08:41

Nemo plus iuris...

Irma # 2007.11.21. 01:37

Tisztelt Ügyvéd Hölgyek/Urak!

Segítségüket kérném abban, hogyan tudnám V.kerületi 112 nm-es önkormányzati lakásomat értékesíteni. Mi a folyamata? A lakás valószínűleg 2 éven belül megvehető kb. 10-14 Millió ft-ért, de mi ezt nem szeretnénk kivárni. Így most eladnánk. NAgyon jó helyen van, luxuskörnyéken. Ingatlanosoktól azt az információt kaptam, hogy így önkormányzati tulajdonúként a piaci érték 50-60 %-át lehet érte kapni. Ezáltal 35Millió Ft-ért eladnánk. 3 éve megvették Írek a felettünk lévő lakást 62 Millió Ft-ért, pedig az kisebb 8 nm-el. Nekünk pedig adtak egy vételi szándéknyilatkozatot, hogy ahogy tulajdonunk lesz, adnak érte 55 Millió ft-ot. Vidéken kinéztünk egy kertes házat és ezért szeretnénk elcserélni/eladni. A kertes ház ára 35 Millió Ft. + a fél szocpolt felvennénk rá. ezt sem tudom hol lehet igényelni.

kérem ha valaki tud segíteni írjon nekem.

Köszönettel: Takács Irma

irma2007@vipmail.hu