Társasházi közös képviselő megbízási szerződése

realcore # 2008.03.13. 19:03

...a szóbeli megbízás, egy hiteles jegyzőkönyv mellett...” szólt a kérdésem.

Egyébiránt ez így, működik.

Se a szolgáltatók, se a hatóságok nem kértek mást a jegyzőkönyven kívül eddig, de engem az érdekelne, hogy Kft esetén mi a helyzet? ott elég-e a kgy-i jgykönyv, vagy szerződés is kell, továbbá ha kell, akkor a Kft nevére szóljon, akit xy képvisel(és egyben ő kapja az aláírási jogot is) vagy hogy? :) köszi

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.13. 19:21

Miért különbözne egy kft megbízása egy természetes személyétől? Amúgy meg úgy látom tudsz te mindent, sőt jobban tudsz mindent. Akkor minek kérdezősködsz?

realcore # 2008.03.13. 19:38

Lehet hogy tudok egyet s mást, de közel se mindent. Amit tudok azt általában a gyakorlatból, ami nem zárja azt ki, hogy a gyakorlat mindig helytálló jogilag, függetlenül attól hogy mindig arra törekszem. Azért látogatom ezt az oldalt, mert itt sok mindent tanulhatok. Amit kérdezek, abban nem vagyok biztos, és megerősítés vagy épp a kijavítás reményében keresem itt a kedves ügyvéd Urakat. Mivel nem vagyok jogász, így sokszor eltérhet a törvényértelmezésem az Önökétől.

Egyébként köszönöm a türelmet és a segítséget! :)

kebeat # 2008.08.01. 17:44

Korábbi hozzászólásokhoz kapcsolódik kérdésem:
Lehetséges-e, hogy egy társasháznak nincs kezelője, csak közös képviselője? Vagyis, ha a közös képviselő - szakképzettség hiányában - nem lehet társasházkezelő, kötelező-e valaki mást megbízni a feladattal (és mindkettőt külön fizetni, ha egyik sem a ház lakója)?

cooper_agent # 2009.07.14. 09:02

Sziasztok

Érdeklődni szeretnék erről a tiszteletdíjért elvállalt a lakók közül választott közös képviselős dologról:

Ennek pontosan milyen formában kell megvalósulnia? Tehát megválasztanak kk.-nak és közlöm jó lenne érte némi díjazás is. Ezután mi a következő lépés? Vmilyen szerződésben ezt rögzítjük, vagy elég a jegyzőkönyv és a határozat arról h a lakók megszavaztak kk-nak és xy Ft tiszteletdíjam van.

Kössz