vasuti lakás, kilakoltatás


MajorDomus # 2019.01.16. 22:22

Igen,nektek meg a normál lakbért!.
.
És 1993-óta a csodára vártatok,a rendszerváltás után,mikor beindult a kapitalizmus meg a lakásprivatizáció?

féle ne értsd,én tényleg megértem, a saját anyám házát is én vettem meg neki,hogy ki ne rakják öregségére, pedig ő lakásbérlő volt.

de hát egy végigdolgozott élet után és két nyugdijból nem tudtak egy garzont összekaparni?

vinkli # 2019.01.16. 18:59

azért azt nem tudom megállni szo nélkül hogy a szüleimnek nem azért nincs saját házuk mert ök lunpenploretárok voltak, aki elmulatták, elkártyázták, eltapsolták azt a temérdek pénzt amit a munkájuk után kaptak. hanem mert szarért-hugyért dolgoztak egy életen át. mert volt egy egyesség a nép és az állam között, hogy ti bagoért dolgoztok és az állam garantálja a lakhatást mindenkinek. ez valamelyik törvényben (talán az alkotmány)is benne volt. hol ez az egyesség? ha már nem áll, talán vissza kellene fizetni az akkor ki nem fizetett összeget.

vinkli # 2019.01.16. 15:48

igen hát ebben az országban az átlagmagyar igy is szokta csinálni. bemegy a boltba, kér egy kilo kenyeret meg egy tejet, ja és egy lakást. majd a pénztárnál kifizeti és kész.
a nincs hová menni, pontosan azt jelnti hogy nincs hová menni. vagy az utca vagy a temetö.

MajorDomus # 2019.01.14. 17:57

Vinkli
a jog nem szocális intézmény!

már 1968-ban is tudták a szüleid,hogy mit jelent a szolgálati lakás.

addig jár,mig a cég alkalmazottja vagy.
a jogcím 1993-ban megszünt.
az a Vasút jóindulata,hogy 20 évig!!! gyakorlatilag ingyen laktatok a lakásban.

amit most fizet édesanyád, hasonlitsd össze ugyanakkora lakás albérleti dijával a piacon.

A vasútnak csak köszönettel tartoztok!

20 évig nem háborgattak benneteket, a szabadpiaci bérleti dijak töredékéért laktak ott szüleid, jogcím nélkül.

a 85 éves mamát vedd magadhoz!

miért nincshová menni ?

mit csináltatok 1993 óta?

már akkor tudtátok hogy a szolgálati lakásra való jogotok megszünt. Húszonöt év alatt össze lehet kuporgatni egy lakást!

vinkli # 2019.01.14. 10:34

apám 1968ban kapott egy szolgálati lakást. 1993ban nyugdijba ment, de ezután is maradtun a lakásban, ami tidöközben átminösitettek vasuti állami bérlakássá. 2013 ban apám meghalt. de anyám (az özvegye) továbbra is ott lakott. probálta rendezni jogviszonyát, de a vasut nem reagált rá. annyit mondtak hogy fizessen továbbra is rendesen mindent és nem lesz gond. a jogcime: rendezetlen. ö rendesen fizetett mindent, lakbért, rezsit. tavaly összel felszolitották hogy üritse ki a lakást. a vasut ezután pert inditott. mivel mi johiszemü lakcim nélküliek vagyunk, igy a biroság egy ötperces tárgyalás után megitélte a vasut keresetét. ki kell üriteni a lakást.
rendben van ez igy? lehet hogy ezt a jog megengedi, de egy 85 éves özvegyaszonnyal biztos hogy igy kell bánni? hozzáteszem nincs hová menni. vagy az utcára vagy a temetöbe.