Családihaz eladás: bonyodalmak


drbjozsef # 2019.02.19. 18:03

Ha van ügyfélkapud, tudsz lekérni tulajdoni lapot.

De ha mész a földhivatalba, akkor kérd ki a tulajdoni lapot, ÉS a térképszelvényt is az ingatlanról.

Ha azt összevetitek a valósággal, már okosabbak lesztek, hogy mit kell rendbe rakni.

Nem biztos hogy egyszerű lesz...

Tomika86 # 2019.02.19. 17:57

Kedves József!

Kicsit nekem is kusza a dolog, nekem csak így mondták el. A furcsa az hogy a első háznak volt bővítési engedélye tervekkel együtt, amin csak az 1db ház és 1db melléképület van ábrázolva, pont a jelenlegi kerítésig (ami a kettő udvart választja el).

Holnap mennek az önkormányzathoz, földhivatalba.
Remélem tudnak segíteni majd. És reméljük hamar megoldódik.

Köszönöm hogy írt!!!

drbjozsef # 2019.02.19. 17:47

Én nem nagyon értem, hogy mi pontosan a helyzet, de ha az a kérdés, hogy az ügyvédnek igaza van-e, akkor ennyiből azt lehet mondani : ha a valóság, a tulajdoni lap, és a térképszelvény adatai eltérnek egymástól, akkor igen, igaza van, ez így nem adható el. (illetve persze igen, ha van olyan hülye aki ezt így tisztázatlanul megveszi, de nincs).

Ezt látatlanban nem lehet gyógyítani. Nyilván a teendő az, hogy a tulajdoni lap, a térképszelvény és a valóság ugyanazt ábrázolja. De hogy ennek hol kell nekifogni, azt innen lehetetlen megmondani. Pláne, hogy a szitut se igen értem.

Tomika86 # 2019.02.19. 16:46

Sziasztok!

Közeli rokonom a csaladi házát adná el, van is vevő és érdekes dolgok derültek ki.
Jelenleg az utcáról 1 bejárat van az ő házához, van egy kis udvara melléképülettel és van egy kerítés ami mögött van még egy családi ház udvarral.

Elvileg az derült ki, hogy 1db helyrajzi szám van ezen 1 ház és 1 gazdasági épület van. Ebben a hátsó házban akik laknak, semmit se tudtak erről. Ráadásul neki van része az első házban is, rokonomnak meg a másik házban van része. Külön be van vezetve a villany, csatorna mindkét házba.

A vevő ügyvédje azt mondja így nem adható el.
Mik a teendök, mert senki se tudott erröl, a házat viszont hitelrendezés miatt el szeretnéik adni.