Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


ingatlan közüzem

MajorDomus # e-mail 2019.03.06. 23:26

A lényeg a szerződéses kötelezettségen van,azt az ördögi kört kell megszakitani.
az öcséd nevében teljeskörű meghatalmazással el tudsz járni,az új tulajjal együtt.

drbjozsef #   2019.03.06. 08:38

csalados,

A vevőnek és az eladónak is 15 napja van általában a szolgáltatóknál, hogy bejelentsék a tulajdonosváltozást, és átírják az órákat az új tulaj nevére.

Ha ezt elmulasztottátok, akkor a szolgáltatók teljesen jogosan követelhetik az óra szerinti tulajdonostól (=aki szerződésben áll velük) a tartozást. Ha nem fizeti valaki, akkor azt rajta fogják végrehajtani.

Szólni kellene az új tulajdonosnak - akár írásban, tértivevényes levéllel -, hogy 15 napja van hogy árírassa az órákat, nektek meg el kell menni a szolgáltatóhoz és bejelenteni, hogy eladtátok. Van olyan szolgáltató, ahova együtt kell elmenni (vagy legalábbis mindenki aláírását kérik). Ha 15 napon belül nem intézi el, akkor a levélben helyezzétek kilátásban a szerződések felmondását, a szolgáltatások megszüntetését, a mérőórák leszerlését.

Hátha attól csipkedik magukat.

Ha pedig fizetitek a csekkeket, amit ők fogyasztanak, vagy a határidő után költségetek merül fel ezzel kapcsolatban, azt utólag követelhetitek a tényleges fogyasztótól, fizetési meghagyással, végső esetben perben.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

MajorDomus # e-mail 2019.03.05. 20:43

Ird meg az ügyvédnek,hogy mi a helyzet,már nem az öcséd a tulajdonos!

csalados # e-mail 2019.03.05. 19:05

Olyan kérdésem lenne, hogy az öcsémnek volt egy ingatlana, ami átkerült a barátja nevére (egy tartozás miatt, de a részleteket nem tudom). A közüzemeket nem írták át, maradt az öcsém nevén. Most ügyvédi felszólítás jött, hogy rendezze a számlát. Bedobtam a haverja postaládájába, máskor is azt mondták hogy rendezik, de mi van ha nem fizetik be? Az öcsém börtönben, az egy másik történet, hogy miért nem tudom ezt megbeszélni vele. Csak most örököltünk közösen anyukánk után egy házrészt és félek, hogy arra terhelik. Mert akkor azt megint én fizethetem, azt meg már nem szeretném.köszönöm a válaszokat