Bérleti szerződés felmondása sms - ben


MajorDomus # 2019.04.20. 19:31

Akkor nincs miért aggódni.
Legalább a kauciód nem vész el

krissy1010 # 2019.04.18. 22:51

Szabályos felmondás egyébként azóta se jött még. Csak az sms.

krissy1010 # 2019.04.18. 22:49

Ezzel csak az a baj, hogy a 6 éve beköltözéskor kifizetett kauciónk az akkori bérleti díjnak megfeleő 2x60.000Ft volt. Viszont azóta kétszer emeltek, január óta már 130.000 Ft-ot fizetünk havonta. Így az akkori kauciónk nem fedezi az 1 havi lakbért sem jelenleg.
Ebben az esetben mit tehetünk?
Persze azonnal elkeztük keresni az új lakást. Jövőhéten kiderül, hogy meg is kapjuk-e. Viszont a szabályos felmondástól számított 2 hó felmondási időt mindenképp le akarjuk tölteni, és elhúzni valahogy július végéig-augusztus elejéig a költözést.
Természetesen ha előbb kapunk szabályos felmondást, akkor előbb kiköltözünk, ahogy azt kell. De csak a 2 hónap letelte után. Nem kevés pénzünkbe kerülne a férjem már lefoglalt repülőjegyét átíratni emiatt, ezért sem mindegy mikor kell költöznünk.

MajorDomus # 2019.04.18. 19:20

Nem kell parázni!
ha van kauciód akkor beszámitod a bérleti dijba.
semmit ne irj le,és ne irj alá!
.
szóban jelezd hogy keresed a lakást,és tényleg Keresd is!
.
a bérleti dijat fizesd májusra és júniusra ,a július augusztust meg fedezi a kauciód !

krissy1010 # 2019.04.17. 20:34

Köszönöm szépen a válaszát!
Lenne még néhány kérdésem az ügyben, mert szeretnénk mindent jogszerűen csinálni.
1.Akkor sincs jelentőssège hogy a férjem hol van az írásos felmondás átvételekor, ha a szerződésben mindketten fel vagyunk tüntetve mint bérlők? Úgy tudom minden bérlővel köteles közölni külön a felmondást. Akkor így a férjemet külön kell írásban értesítenie? A távollétében ezt hogy teheti meg?
2. Ha ő nem kap külön hivatalos értesítést erről, csak én, attól még felmondottnak kell tekinteni a szerződést?
3.Ezek szerint azt, hogy az április 14-én küldött sms-ben április 15-i dátummal megszünteti a szerződésünket joggal tekinthetjük semmisnek? Egyáltalán felmondhat hó közbeni dátummal?
4. Hozhat/küldhet-e olyan felmondást, amiben az április 15. dátumot jelöli meg a szerződés megszűnésének? Milyen dátum megjelölése lenne szabályos a szerződés megszűnésére ez esetben, mert csak azt írom alá!
5. Kötelez-e minket bármi arra, hogy felhívjam a figyelmét a szabályszerű felmondásra? Nyilván ha nem szólok, hogy ez így érvénytelen, addig is időt nyerünk. Az általuk megadott időpontokkal nem értünk egyet, ők ragaszkodnak ahhoz, hogy mindenképp augusztus előtt átadjuk az ingatlant.Megegyezés nincs.
6.Ha jól értelmezem a helyzetet, akkor csak a hivatalos szabályos felmondás kézhezvételétől számított 60. nap dátumával szűnik meg csak a szerződésünk, addig jogszerűen használjuk az ingatlant,ugye?
7. A bérleti díjat meddig kell fizetnünk?
Augusztusban mindenképp kiköltözünk. Ha nem jön hivatalos felmondás, akkor mi mondunk fel.
Elnézést a rengeteg kérdésért! Köszönöm a válaszát!

MajorDomus # 2019.04.17. 16:57

1.nem,csak irásban,saját kezű aláirással
2. ha szabályszerűen felmond,akkor a 60.napon ki kell költöznötök!
.
hogy ki hol van,és mikor jön haza,annak nincs jelentősége
.
legfeljebb maradtok augusztusig, és lelakjátok a kauciót.

krissy1010 # 2019.04.17. 01:34

Üdvözletem!
Férjemmel és 2 gyerekünkkel bèrlünk egy lakást már 6 éve. Április 14-én kaptam egy sms-t a tulajtól, hogy április 15-i dátummal családi okokra hivatkozva felmondja a szerződésünket. Kérdésem az, hogy érvényes-e, jogszerű-e így a felmondása? Határozatlan idejű a szerződés, 2 hónap a felmondási idő. Nincs semmi tartozásunk, sem házirend megszegése, ami oka lehetne az azonnali hatályú felmondásnak, egyszerűen csak kéri vissza a lakást, hogy az egyik családtagja használhassa. Rendes felmondással pedig csak hó végi dátummal mondhatna fel, nem?
Csak augusztus elejével tudnánk legkorábban kiköltözni, mert a férjem addig külföldön tartózkodik, de ez nekik nem felel meg, ők április 15-től számított 2 hónappal szeretnék a kiköltözésünket.
Köszönöm a segítséget!