ingatlan - nyilvántartáson kívüli tulajdonos


Lilien1990 # 2019.04.19. 11:33

Köszönöm szépen a gyors válaszokat, irány az ügyvéd. Hosszú menet lesz, mert kezd elmérgesedni a viszony. A 2 tulajdonosbol csak az egyik ismeri el, hogy az a rész a sógorom tulajdona, ő az anyósom. Az ő testvére elkonyvelte magában hogy a teljes alsó szint az övé, mivel a sógorom anyósom "részét" használja.
Már ott megbukik a dolog, h osztatlan közös tulajdon, tehát nincs én részem, te részed.
Valószínűleg az eladásából is per lesz, mert a testvér irreális árat kér a részéért, amit anyósom, se sógorom nem tud előteremteni.
Egyenlőre így, hogy a tulajdoni viszonyok sincsenek tisztázva, a közös megegyezés is ki van zárva. Probáltak leülni, megbeszélni, de csak személyeskedés, és órdítozási maraton lett belőle.
Azért írtam le a részleteket, hátha másnak is hasznos lesz.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok a fórumozóknak.

MajorDomus # 2019.04.18. 21:15

Igy van,azonnal ügyvédhez kell fordulni!

dr_Egyed_Zoltán # 2019.04.18. 20:45

addig tudja a tulajdoni igényét érvényesíteni, amíg az örökösök el nem adják a tulajdoni illetőségeket. Ha a tőlük szerző jóhiszemű lenne es ellenértékét ad érte, akkor vele szemben alulmaradhat a sógor. A perben rögtön kérni kell a perinditas tényének a feljegyzését a tulajdoni lapra. Az erdeti tulajdonos hozzájárulásának bizonyítása a sógort fogja terhelni.

MajorDomus # 2019.04.18. 19:37

A ráépitéssel telekkönyvön kivűli tulajdonos lett.
forduljatok ügyvédhez azonnal,s inditsátok meg az ügyet.

Lilien1990 # 2019.04.18. 06:06

Kedves fórumozók, a következő lenne a kérdésem : Adott egy családi ház, aminek jelenleg 2 bejegyzett tulajdonosa van fele-fele arányban.
A sógorom beépítette a padlást, ki alakítva ezzel egy kis lakást magának, amibe a ház eredeti tulajdonosa szóban beleegyezett. Na most a tulajdonos meghalt 5 éve, így az ingatlan a 2 testvére örökölte.
A kérdés : mi a menete, és van e lehetősége a sógoromnak rákerulni a tulajdoni lapra, a felső szint értékével megfelelő arányban, ha azt a hagyatéki tárgyaláson nem tüntették fel.
Az egyik testvér követeli a részét, az épület 50 százalekát. De ha a törvény elusmeri a sógorom ingatlan nyilvántartáson kívüli tulajdonosnak a "ráépítés" miatt, akkor már közel sem 50-50 százalék a tulajdoni rész.
Mik a lehetőségek ebben az esetben? Válaszukat, tanácsaikat előre is köszönöm.