Önkormányzati bérlakás


vargamici # 2019.04.23. 16:49

Udvozlom a kedves olvasot!
Adott egy határozatlan idejü önkormányzati bérlakás.A föbérlö külföldön dolgozik,dea fia bent lakik a lakásba.Ebben a lakásban együtt él egy növel,akinek van a volt kapcsolatábol egy gyermeke és van egy közös gyermek is.Ebbe a lakásba a holgy nincs bejelentkezve.
Kérdésem a következö!!
Ennek a nönek ehez a bérlakáshoz lehet e bármi köze bármikor is? Tegyük fel,elveteti magát a föbérlö fiával,esetleg szül még egy gyereket.Kilehet e tenni a nöt mind ettöl függetlenul vagy sem?
Válaszukat elöre is köszönöm!

MajorDomus # 2019.04.23. 19:43

Lehet!
ha a főbérlő kéri az önkormányzatot,mint tulajdonost,és ők hozzájárulnak,akkor létesithet bérlőtársi szerződést a fia,ha együtt élnek,vagy házasságot kötnek,akár ketten islehetnek bérlőtársak...
te nem tudod kitenni.
.te ki vagy a történetben?.
.
.
netán a leendő anyós?

vargamici # 2019.04.24. 20:32

Koszonom a választ,deitt nem az a lényeg,hogy én ki vagyok a történetben.Az a lényeg,hogy a kishölgynek lehet e joga ahoz,hogy egyszercsak nem megy ki a lakásbol?Hivatkozva mondjuk a 2 gyerekre.A föbérlö nem akarja átruházni,sem társbérletbe adni ezt a lakást.Egyszerüen tudni szeretné mik a nö jogai, vagy lehetöségei a lakással kapcsolatban,ha ott él.
Hallottunk már olyanrol,hogy albérlöket nem lehetett kipakolni,mert épp a bérlö gyermeket várt.

MajorDomus # 2019.04.25. 20:39

Jogcím nélküli szivességi lakáshasználó,addig lakik ott,mit a tulajdonos fel nem mondja a szerződést, vagy a bérlő nem szólitja fel távozásra.

ruggiero # 2019.06.12. 19:41

Tisztelt Fórumozók!

Önkormányzati bérlakás elidegenítésével kapcsolatos kérdésem van. Az önkormányzati bérlakás bérlője adott be vételi kérelmet az Önkormányzathoz, és folyamatban volt az Önkormányzat általi ingatlan-eladás. Az értékbecslés is elkészült már, de az Önkormányzat illetékes bizottsága még nem hozta meg a döntést az elidegenításről, ami egyébként formalitás szokott lenni. Ezen a ponton váratlanul elhunyt a bérlő.. Bérleti jog folytatására jogosult személy nincsen, tehát nincs olyan személy, aki a lakástörvény, ill. az önkormányzati lakásrendelet alapján folytatná a bérleti jogviszonyt. Kérdésem, hogy a végrendeleti örökös, aki nem hozzátartozó, jogosult lehet az Önkormányzattal az adásvételi szerződés megkötésére - a bérlőre irányadó feltételekkel (kedvezmény, stb.?)


don

MajorDomus # 2019.06.15. 20:21

Nem. A szerződés a bérlő halálával megszűnt.