Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Ingatlan bérleti szerződés felmondás

hendrick # e-mail 2019.07.30. 22:12

Patikusom vagy szabin van, vagy barlangászik vagy valami asonló, mert hangpostába megy. Ha holnapig nem érem el, kénytelen leszek valaki "újat" megkeresni. Sajnos nagyon hirtelen jött ez az egész... nyilván direkt.

drbjozsef #   2019.07.30. 14:57

Fizetési meghagyással.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

hendrick # e-mail 2019.07.30. 14:35

Köszönöm a megerősítést, ezt sejtettem én is.
A kérdés már csak az, hogy ha benne volt a szerződésben, hogy a birtokbaadáskor frissen festett és mázolt állapotban volt a lakás (7 évvel ezelőtt), akkor az a szerződésbeli fordulat, hogy birtokbaadáskori állapotban kell visszaadni a lakást hogyan érvényesíthető, ha bérlő vonakodik ezt úgy értelmezni ahogy bérbeadó. (kifest/kifestet vagy kifizeti)

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.07.30. 11:07

Az a szerződés nem szűnt meg, a felmondás érvénytelen.

www.kbs-ugyved.hu

hendrick # e-mail 2019.07.29. 23:48
  • A felmondás tényét tartalmazó bankszámlakivonat kb a birtokba visszaadás előtt 6 héttel érkezett meg bérbeadóhoz, aki nem tudja elolvasni, mert vak.

>> Behajtható a festés ára?
>> Milyen összegben? Iparkamarai állásfoglalás?
>> Látott már valaki ilyen felmondást? (bankszámlakivonat közlemény) Érvényes felmondás lehet-e ez egyáltalán, és ha igen mikorral? Amikor utalt? Amikor kikézbesítették a bankszámlakivonatot a postaládába? Amikor valaki végre észrevette? Valamelyik vásott jogász találta ki ezt a bankszámlaközleményrovatot, mint kézbesítési módot vagy ez valami laikus "találmány"?

hendrick # e-mail 2019.07.29. 23:37

Kedves ismerősöm története:

  • Bérleti szerződés határozott időre szól. Ez lejárt. Korábban jogász azt mondta ha felek nem törekszenek a megszüntetésre, a jogviszony automatikusan határozatlan idejűvé alakul. (bérbeadó nem próbálja birtokba visszavenni, bérlő továbbra is használja, és átutalja a bérleti díjat)
  • Bérleti szerződésben felek kikötötték, hogy frissen festett és mázolt állapotban vette birtokba bérlő a lakást, és így is kell visszaszolgáltatnia.
  • Van kaució.
  • Bérlő bérbeadó bankszámlájára átutalást intéz a szokásos bérleti díjjal és beleírja az átutalás közlemény rovatába, hogy két hónapra és három hétre rá felmondja az ingatlanbérletet, innentől nem utal bérleti díjat, a telefonon a bérbeadót tiltólistára teszi. Az átutalás közlemény rovatában megjelölt birtokba visszaadási nap előtt két nappal telefonon felhívja bérbeadót, hogy akkor 18 órakor. Ő nem fog festeni.
  • A kauciót gyakorlatilag lelakta.
  • A lakás bérleti díja a piaci érték alatt van, tekintettel a bérlő kötelezettségére a tisztasági festésre.
  • Bérlő egy egyház által fenntartott intézmény vezető beosztású dolgozója, rendelkezik lefogható bevétellel
  • Egy vállalkozó szerint a festés kb 400e Ft 2000 Ft-os négyzetméteráron, anyag, munka adó.

Mit tud a bérbeadó csinálni? Mit érdemes?