adás - vétel


Zoltanuss # 2020.08.12. 06:11

Sziasztok !
Lenne egy kérdésem várom a szíves tájékoztatást.
holnap lesz egy adás vételi aktus. Egy jelentéktelen túrkevei ház eladásában vagyunk mint töredék résztulajok. Van vagy 6 tulaj különféle hányadokkal, egy nem tud ott lenni. Az elképzelésen, hogy az akadályoztatott adna egy meghatalmazást, hogy a bátyja, az apja képviselje.

matthiasi # 2020.08.10. 12:47

A topik indító elfogult, tájékozatlan.
Miért is ?
Egy eladó minél magasabb áron szeretné eladni az ingatlanát, ha megkapja örül neki. neki mindegy hogy kinek adja el. A vevő pedig kizárt hogy a ténylegesnél magasabb összeget írat rá a szerződésre. Ennek vonzati vannak. pl. ügyvédi költség és illeték.
Amúgy az eladó se igen megy bele egy olyan mókába, hogy lényegesen nagyobb összegről írjon alá szerződést mint a tényleges. meghíulás esetén ugyan kinek mondja , hogy azért én csak annyit adok vissza amennyit kaptam.

Tanarur51 # 2020.08.10. 12:24

Megkapod a Földhivatal határozatát.Megnézheted az iratokat,utána dönthetsz élsz e jogorvoslattal a tulajdonbejegyzés ellen

Kazsaro # 2020.05.30. 14:54

Adott egy ingatlan 2 tulajdonossal 50-50% arányban. Az társ értékesítette a részét szerintem irreálisan magas összegben, melyről elővásárlási jogú értesítést kaptam. Felajánlottam, hogy vegye meg kevesebb összegért, de ő a magasabbat akarta és fizette. Tőlem még kevesebbért megvenné, tőlem viszont az elővásárlási jogú összeget kérné. Szerintem a kevesebb összegről szóló szerződést küldték be a földhivatalhoz. Kérdésem, h milyen módon tudom ezt kideríteni, illetve semmissé nyilváníttatni a szerződést?