Adás - vétel külföldről


EniZay # 2020.07.25. 20:51

Üdvözletem!

Érdeklődni szeretnék, hogy ha külföldről szeretnék magyarországi ingatlant eladni, akkor van lehetőségem külföldön aláírni az adásvételi szerződést, vagy csak a meghatalmazás a járható út? Magyarországon csak ismerősömet tudom megkérni erre, neki milyen feladata lenne ezzel kapcsolatban? Csak magát az adásvételit kell aláírnia, vagy van még kötelezettség is amivel terhelem őt? Jobban örülnék, ha nem kellene senkit megkérnem, viszont hazautazni nincs lehetőségem. Köszönöm.

Marka01 # 2020.07.25. 21:50

Én úgy tudom már majdnem minden ügyvéd tud skype-on hitelesíteni és aláírni helyetted. Ergo ha fogadsz egy magyarországi jogi képviselőt ő elintézi neked.

Sherlock # 2020.07.26. 13:29

Az ügyvédek 90-95%-nak még honlapja sincs, nagyon meglepődnék, ha "majdnem minden" ügyvéd tudná ennyire kezelni az informatikai eszközöket. (főként ha ebbe beleértjük azt is, hogy szabályosan)

Ezzel együtt igaz, hogy a szerződés aláírására vagy meghatalmazás adására is van mód külföldről.

EniZay # 2020.07.26. 19:02

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat!

Ezek szerint akkor van lehetőségem arra hogy Magyarországon a vevő és az ügyvéd megírja a szerződést, kiküldik, én pedig itt írom alá (gondolom a konzulátuson)?

A skype-s ügyintézést is olvastam már, de én úgy tudom ez akkor működik, ha előtte személyesen is azonosított valaha az ügyvéd. (Ez nyilván nem történt meg)