Saját telkemre nem engednek be


MajorDomus # 2020.08.28. 16:13

Hát akkor várjon türelemmel.

nanemaaa # 2020.08.28. 06:50

MD
Összevesztek, a kivitelező nem kívánja a fizikai kontaktust a megbízóval. ;) Akkor lesz közös bejárás, amikor a munkaterületet visszaadja.

MajorDomus # 2020.08.27. 18:10

Mi lenne ha kezdeményeznél egy közös bejárást?

nanemaaa # 2020.08.27. 11:29

Semmit.
Ezért is mondtam, átengedted neki a telket azzal, hogy a munkaterületet átadtad. Ahhoz, hogy jogod legyen újra betenni a lábad, vissza kell venned a munkaterületet. Ez pedig csak közös megegyezéssel, vagy bírói ítélettel műkszik.

Izotop # 2020.08.27. 10:45

Rendben, köszönöm, de ez továbbra sem segít abban, hogy mit tehetek abban a pillanatban amikor nem enged be a telkemre :)

A későbbi per szempontjából segíthet esetleg, ha kihívom a rendőrséget és jegyzőkönyvbe veszik, hogy meg lettem akadályozva?

nanemaaa # 2020.08.27. 10:25

Írásban közlöd vele, hogy fel kívánod vele kötött szerződést bontani, adsz határidőt a végrehajtásra, majd ha ezt sem teljesíti, akkor bepereled.
Megjegyzem egy kivitelezővel szemben az elégedetlenség az esetek túlnyomó részében alkudozással, vagy perrel zárul. Mert a szerződésben jellemzően nincsenek megfogalmazva a pontos, elvárt paraméterek, amikhez tartania kellene magát.

Izotop # 2020.08.27. 09:50

Az, hogy senki nem fog akadályozni, annyira nem nyilvánvaló. Akkor mondjunk egy másik esetet, ami még nem következett be, de jó lenne tudni mi lenne ha...

Mondjuk, hogy összevesztünk a kivitelezővel aki ezután nem veszi fel a telefont, levelekre nem válaszol, úgy tűnik jogi útra kell terelni. Ez a jogi út évekig is tarthat. Időközben a portás nem enged be minket a félkész házunkba.

Mit tehetek, hogy bejuthassak a telkemre?

nanemaaa # 2020.08.27. 07:39

Kivitelezési szerződést kötöttél, melynek keretében a telkedet átadtad a kivitelezőnek, mint munkaterületet. Az építési munkaterület veszélyes üzem, így ott a kivitelezésben részt vevőkön kívül egyéb személyek nem tartózkodhatnak. A dolgozóknak is munkavédelmi oktatáson kell átesniük, melynek megtörténtét az építési naplóban rögzíteni kell. Szerintem a kivitelező a fentiek szerint szabályosan jár el az ügyben. Természetesen ellenőrizheted a kivitelezést, pl műszaki ellenőr megbízásával, vagy az elektronikus építési napló nyomon követésével, ebben nyilván senki nem fog téged akadályozni. A kivitelezés befejeztét követően a kivitelező vissza fogja neked adni a munkaterületet.

Izotop # 2020.08.26. 18:45

Vállalkozóval kötöttünk szerződést, hogy megépíti házunkat. Ő körbevette kerítéssel a munkaterületet és csak portáson keresztül tudunk bejutni. A telek a mi nevünkön van.

A PTK 6:242.§ szerint a megrendelő bármikor elmehet ellenőrizni a munkálatokat.

Jelenleg még minden rendben van, viszont a vállalkozót nagyon nehéz elérni, levelekre nem válaszol, ezért félünk, egyszer az fog történni, hogy a portás nem enged be minket.

Az lenne a kérdésem, mi az elsődleges teendő ha a vállalkozó utasítást ad a portásnak, hogy NE engedjen minket be a telkünkre, valamint telefonon nem elérhető és ez helyszínen derül ki amikor a portás közli ezt velünk? Hívjuk a rendőrséget?

Előre is köszönöm a válaszokat!